anaknegerigak posted on 29-9-2004 03:25 PM

KLINIK GIGI/SAKIT GIGI/GIGI KUNING/PUTIHKAN GIGI/RAWATAN

Post Last Edit by blackmore at 4-12-2009 02:26

kat mana yang paling baik klinik swasta (area k.l )..disamping services bagus..tak sakit..dan yang paling penting..berkualiti..


ps..sapa yang ada pengalaman..mintak tulung story sikit..

[ Last edited by  amazed at 17-12-2008 05:15 PM ]

Aquagirl posted on 30-9-2004 12:45 AM

Klinik Gigi Azizah kat Serdang.
Dr baik... very concern kalu patient rasa sakit.... yg paling penting murah...
My hubby buat minor surgery utk 2 gigi wisdom, Dr tu quote harga dalam rm 800 je...

naiza posted on 30-9-2004 08:30 AM

Originally posted by Aquagirl at 9/30/04 12:45 AM:
Klinik Gigi Azizah kat Serdang.
Dr baik... very concern kalu patient rasa sakit.... yg paling penting murah...
My hubby buat minor surgery utk 2 gigi wisdom, Dr tu quote harga dalam rm 800 je...
aku stuju...
aku pun pi sana...

jenab posted on 30-9-2004 11:04 AM

tumpang tanye sket bey..
ermm.. kalo nak bleeching gigi mahal tak?..
warna gigi tak sekata laa... ader yg puteh ader yg kekuningan..
pelik je org tgk...

naiza posted on 30-9-2004 01:00 PM

Originally posted by jenab at 9/30/04 11:04 AM:
tumpang tanye sket bey..
ermm.. kalo nak bleeching gigi mahal tak?..
warna gigi tak sekata laa... ader yg puteh ader yg kekuningan..
pelik je org tgk...
mahal gak...
mungkin 300-400
apa kata ko guna colgate tu..
apa namanya tu...lupa dah aku...
murah pun murah...

anaknegerigak posted on 30-9-2004 01:29 PM

Originally posted by Aquagirl at 2004-9-30 12:45 AM:
Klinik Gigi Azizah kat Serdang.
Dr baik... very concern kalu patient rasa sakit.... yg paling penting murah...
My hubby buat minor surgery utk 2 gigi wisdom, Dr tu quote harga dalam rm 800 je... serdang dah jauh sangat..kalau buleh area dekat-dekat dengan bangsar..tapi janganlah bangsar..kopak den..

kalau setakat nak tampal gigi..berapa agaknya..

anaknegerigak posted on 30-9-2004 01:32 PM

Originally posted by naiza at 2004-9-30 01:00 PM:

mahal gak...
mungkin 300-400
apa kata ko guna colgate tu..
apa namanya tu...lupa dah aku...
murah pun murah... simply white:bgrin:

jenab posted on 30-9-2004 02:06 PM

Originally posted by anaknegerigak at 30-9-2004 01:32 PM:
simply white:bgrin:

mahal gak ekk... hmm.. 300-400... mau tak makan sminggu kalo buat bleeching tuh...hihihi..  simply white tuh berkesan ke?tak sampai RM50 kan.. ader sesaper yg dah cuber simply white tu tak?

effa posted on 30-9-2004 08:53 PM

- sebenarnya, warna gigi kita ni x semestinya putih... mmg ada yg kekuning˛an..
- simply white tu x penah cuba lagi... tapi ada member dah pakai. ada yg kata ok, ada yg complaint kata x ok..

tuah_r posted on 1-10-2004 09:13 AM

org ckp gigi warna kekuningan,gigi kuat.yg putih tak kuat sangat.beser ler..kang putih n kuat...perfect sgt plak

just nak tanyer sket,taun lepas 1st time aku wat scaling...berdarah2...dah ler aku mabuk darah sket..terbau darah kat idung..adoii..lagi pon sakit woo.kawan aku cakap tak sakit scaling nie...doctor yg aku gi nie tak terer ker or mmg sakit kalau 1st time wat?

naiza posted on 1-10-2004 10:42 AM

Originally posted by tuah_r at 10/1/04 09:13 AM:
org ckp gigi warna kekuningan,gigi kuat.yg putih tak kuat sangat.beser ler..kang putih n kuat...perfect sgt plak

just nak tanyer sket,taun lepas 1st time aku wat scaling...berdarah2...dah ler ak ...
gigi putih cepat patah...

zacharygibson posted on 2-10-2004 06:49 AM

Originally posted by tuah_r at 1-10-2004 09:13 AM:
org ckp gigi warna kekuningan,gigi kuat.yg putih tak kuat sangat.beser ler..kang putih n kuat...perfect sgt plak

just nak tanyer sket,taun lepas 1st time aku wat scaling...berdarah2...dah ler ak ...

1st time scaling memang sakit, tuah. apalagi kalau karang gigi tu dah masuk ke dalam gusi. tapi kalau awak dah biasa scaling 6 bulan sekali atau setahun sekali, tak le sakit sangat. :bgrin::cool:

tuah_r posted on 5-10-2004 09:22 AM

yerker?nnt aku nak wat setaun sekali arrrr..6 bulan skali macam kerap sangat,aku bukan artis pon nak amik gambau close up giler babi punya:lol

nemoo posted on 5-10-2004 09:57 AM

kawasan umah aku ni ada klinik gigi gak
kat area opis aku ni pun ada klinik gigi gak..
datang....

tapi kat area penang laa :lol:lol:lol

[ Last edited by DARSITA on 23-2-2005 at 09:46 AM ]

cucusaddam posted on 7-12-2004 10:34 PM

putihkan gigi

Rawatan laser untuk memutihkan gigi
=========================

:Paku ada dengar ttg rawatan laser untuk memutihkan gigi spt selebriti2 tu..kat mana ada buat,berapa kos...saja tanya:dia:

[ Last edited by DARSITA on 23-2-2005 at 09:47 AM ]

naiza posted on 8-12-2004 07:51 AM

tak silap aku empat lima ratus gak....

zacharygibson posted on 9-12-2004 11:18 PM

rawatan pemutihan gigi (bleaching). Ada banyak klinik gigi yang tawarkan rawatan ini.. Ada 2 jenis : Pertama, kita dibekalkan dengan ubat dan 'tray' dan harus pakai setiap malam selama seminggu. Kedua, rawatan di buat di klinik dalam masa lebih kurang sejam lebih.

Harganya lebih kurang 400 hingga 1000, bergantung kepada bahan dan alat yang dipakai.. Beberapa perkara yang harus anda perhatikan dalam rawatan pemutihan gigi cara ini adalah :

1. Anda harus mengamalkan pantang (rokok, kopi, teh, coca-cola dll) dalam jangka masa seminggu selepas rawatan.

2. Terdapat efek samping gigi sensitif (ngilu) pada sesetengah orang

3. Efek pemutihan gigi tidak berkekalan. Perlu di ulang selepas beberapa waktu (bulan / tahun)

Rawatan pemutihan laser tidak dapat dilakukan pada :

1. mereka yang mempunyai penyakit gusi kronik, terutama pada gigi2 hadapan
2. mereka yang mempunyai lobang (karies) pada gigi, terutama gigi hadapan
3. tampalan gigi yang besar pada gigi hadapan

Rawatan bleaching yang dilakukan di klinik terdiri dari 2 jenis :

1. Bleaching menggunakan visible light cure
2. Bleaching menggunakan laser

:)

[ Last edited by  zacharygibson at 5-6-2007 02:50 AM ]

tuah_r posted on 10-12-2004 11:16 AM

sungguh berguna info nie

btw,kalau laser ker,pakai gel putih gigi ker,tak mengakis gigi ker?

zacharygibson posted on 10-12-2004 10:59 PM

kebanyakan bahan pemutih gigi (contohnya hidrogen peroxide) memang ada sifat2 mengakis... cuma strengh and duration rawatan tu yang menentukan tahap keseriusannya. Contohnya, gel pemutih yang dipakai setiap malam itu biasanya kurang mengakis kalau dibanding teknik laser.. itulah sebabnya rawatan tu mengambil masa yang lebih lama..

Itulah sebabnya efek samping dari rawatan pemutihan ini adalah gigi sensitif (ingat : tidak semua orang)

DARSITA posted on 11-12-2004 06:33 AM

Originally posted by zacharygibson at 9-12-04 07:18:
rawatan pemutihan gigi (bleaching). Ada banyak klinik gigi yang tawarkan rawatan ini.. Ada 2 jenis : Pertama, kita dibekalkan dengan ubat dan 'tray' dan harus pakai setiap malam selama seminggu. Ke ...

Ya jawapan anda 100% betul - A ++
Tambahan - gigi yang retak pun tidak boleh buat rawatan ini. .


Nah kak Dar bagi credits sikit :)

zacharygibson posted on 12-12-2004 12:49 AM

tima acih daun keladi.... :bgrin:

sweet_lady posted on 13-12-2004 10:27 AM

bleaching....

korang tau tak kat mana tempat paling elok dan cost effective utk buat bleaching. plz bgtau ek :stp:

Remy_3D posted on 13-12-2004 11:53 AM

Aku kedekut sikit, aku sanggup buat appointment kat hospital govt 1 bulan lebih awal dan tunggu giliran sampai 3 jam, daripada spent 100 ringgit kat klinik swasta hehehe

suespecky posted on 13-12-2004 04:40 PM

mmm...sebenarnyerkan...bleeching nie bagus ker tak utk gigi...?

shaza240 posted on 26-1-2005 11:39 AM

takde ke cara lain untuk hilangkan karat gigi?? :hmm: lebih2 lagi akibat rokok..:cry:
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: KLINIK GIGI/SAKIT GIGI/GIGI KUNING/PUTIHKAN GIGI/RAWATAN