arni_jamal posted on 5-3-2005 10:10 PM

Khasiat EPO [Evening Primrose Oil]

Ada sape2 tau tak apa khasiat EPO di samping ia dapat mengelakkan senggugut masa datang bulan?




[ Last edited by  blackmore at 17-5-2007 01:00 AM ]

ahysa posted on 6-3-2005 12:46 AM

some of the benefits ialah:

- mengandungi GLA yg membantu membunuh tumor (malignant which causes cancer atau benign)
- menurunkan kadar cholesterol
- meredakan kegatalan dan kekeringan pada kulit spt eczema dan skin ulcers

selain dari memakan epo ni, ada 1 model yg menggunakannya dgn melumur epo ke kulit muka dia...memanglah muka dia nampak licin dan flawless...teruja syah nak cuba :P:)

mama_boomboom posted on 6-3-2005 07:33 AM

EPO 1000mg

Minyak EPO berkualiti untuk kesihatan dan kecantikkan

* Membantu mengawalatur kitaran haid
* Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut
* Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
* Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak. Melegakan ekzema dan alergi kulit
* Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kilit kepala yang gatal
* Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah

http://cosway.com.my/product/health/pic/Nn_epo1000.jpg



TESTIMONI :-

" Saya mengalami masalah kesakitan ketika datang haid selama 10 tahun dan perlukan bergantung kepada ubat penahan sakit.Dengan EPO 1000,saya tidak lagi mengalami masalah kekejangan, kesembapan dan kemurungan pada waktu kedatangan haid - Vivian - 24 tahun- Cheras

Sejak saya mengalami menopous satu tahun yang lalu.Saya mula mengalami kepanasan melampau dan masalah tidur.Dengan EPO 1000,saya tidak mengalami masalah ini lagi.Kini, kulit saya juga lebih lembab dan licin - Madam Yong ,47 tahun,Kuala Lumpur



Evening Primrose Oil 1000 - HALAL.:)

Untuk kesan yg lagi bagus SANGAT SESUAI di makan bersama SUPA EPA>

Gandingan hbat Omega  3 dan Omega 6:pompom:

[ Last edited by mama_boomboom on 6-3-2005 at 07:41 AM ]

LeiLa posted on 6-3-2005 08:17 AM

..memang bagus..mengamal EPO + EPA jika dah berumur 30 tahun keatas, juga yg ada masalah sengugut & haid yg tak teratur...memang amat membantu...

cubalah...

dideal_2004 posted on 6-3-2005 09:15 AM

ada yg mengamalkan EPO ni, nampak perubahan pd kulit, rambut...

mama_boomboom posted on 6-3-2005 09:26 AM


ada yg mengamalkan EPO ni, nampak perubahan pd kulit, rambut...


dulu sebelum 'bermesra dgn EPO dan SUPA EPA'' rambut ku gugur sebelum waktu nya...Kini...Tak lah byk sgt rambut kat bilik air.Dulu sampai suami komplen aje..apasal rambut byk sgt kat bilik air.

Lagi satu...pasai period...dulu zaman dara...golek2 sakit..dah kawin pun  gitu gak...dah beranak pun gitu gak...(walaupun ada doktor kata lepas kawin ...tak le senggugut..)

Sekarang ...alhamdulillah!!

Kenapa lah lewat baru amalkan?
Biar lewat janji merasa gak manafaat EPO:tembak::pompom::solute:

dideal_2004 posted on 6-3-2005 09:45 AM

Originally posted by mama_boomboom at 6-3-2005 09:26 AM:


dulu sebelum 'bermesra dgn EPO dan SUPA EPA'' rambut ku gugur sebelum waktu nya...Kini...Tak lah byk sgt rambut kat bilik air.Dulu sampai suami komplen aje..apasal rambut byk sgt kat bilik air. ...


dideal pun bercadang nak amik EPO gak...
dapat sos voucher tu, boleh beli 4 botol pd harga RM85, mana na dptkan, mu ada 200 biji tu...

LeiLa posted on 6-3-2005 11:37 AM

Originally posted by dideal_2004 at 6-3-2005 09:45:



dideal pun bercadang nak amik EPO gak...
dapat sos voucher tu, boleh beli 4 botol pd harga RM85, mana na dptkan, mu ada 200 biji tu...

..rasa dah expired yg offer ni kan mama? 28/2/05...

mama_boomboom posted on 6-3-2005 11:57 AM


..rasa dah expired yg offer ni kan mama? 28/2/05...


Kalau ada voucher baru....sekira nya ada pendaftaran baru.
BOLEH DI GUNAKAN !!

Bukan semesti nya tulis produk tersebut..:(

tak faham lagi  le tu fungsi  voucher SOS tu...:tembak:

LeiLa posted on 6-3-2005 01:37 PM

Originally posted by mama_boomboom at 6-3-2005 11:57:


Kalau ada voucher baru....sekira nya ada pendaftaran baru.
BOLEH DI GUNAKAN !!

Bukan semesti nya tulis produk tersebut..:(

tak faham lagi  le tu fungsi  voucher SOS tu...:tembak:


:stp:

OIC..SOS tu bleh guna semer tu erkk!!..tenkiu le...compiussssss maaa

ctredzuan posted on 6-3-2005 02:14 PM

ct dah lama tak makan EPO, beli yg pack besar, hadiah botol kecik Blackmores. doktor yg suggest utk period yang lancar. since tengok thread ni, terus sambung balik makan EPO, hehehe..... :P

rani posted on 6-3-2005 08:02 PM

EPO di ekstrak dari biji pokok Oenothera biennis. Ia kaya dengan gamma-linolenic acid (gamolenic acid atau ringkasnya GLA) dan cis-linoleic acid. Kegunaan EPO banyak bergantung kepada asid-asid ini. Ia melibatkan satu proses biochemical yang komplikated, tetapi cukuplah jika dikatakan bahawa pengambilan EPO akan memberikan kesan terhadap tahap prostaglandins di dalam badan. Prostaglandins inilah yang menyebabkan berlakunya kesan-kesan baik yang didapati oleh pengambil EPO.


EPO mungkin boleh membantu anda mengurangkan masalah2 seperti :

Eczema (gatal, allergik),

Kulit kering dan bersisik

Mastalgia (sakit buah dada). Kebanyakan kes ini berlaku disebabkan oleh PMT (pre-menstrual tension) iaitu kedatangan haid

Pre-mestrual syndroms seperti perubahan pada mood, sakit sengugut dsb.

Haid yang tidak teratur

Multiple sclerosis. Penyakit ini berlaku bila perubahan berlaku pada struktur saraf pesakit. Antara tanda-tandanya ialah lemah badan, hilang deria sentuhan, masalah pertuturan dsb.

Psorisis iaitu sejenis penyakit kulit. Ia tidak berjangkit.

Rheumatoid arthritis seperti sakit-sakit sendi

Coronary heart disease dan kolesterol

Anti-viral

Asthma

Kerosakan saraf pada pesakit kencing manis

ctredzuan posted on 6-3-2005 09:13 PM

tq rani for the info..

:bye:

arni_jamal posted on 6-3-2005 10:41 PM

wah byk sungguh khasiatnya... act' saya dulu slalu amik mc kalo 1st day period sbb senggugut yang melampau.. then kawan yg suggestkan suh amik EPO ni... alhamdulillah pas amik tu takde la sakit mcm dulu lg... takde la kata sembuh 100%, still lg sakit kalau 1st day period tuh... tp x de la sampai nak amik mc... erm, pasal kulit tu, saya act' ada masalah jerawat belakang badan... since amik EPO trus takde jerawat... best kan?

but ada kawan saya sorg ni dia amik EPO yang ada fish oil... dulu dia ada bonjol kat tangan, then since amik EPO trus bonjol tu ilang,,, dia ada tanya saya tu effect drpd EPO ke... tatau nak jawab apa... ada x sesapa yg pernah alami fenomena yg macam ni?

oh ya, n then nak tanya apa maksud mama pasal mengurangkan simptom putus haid? dia melewatkan menopos ke?

Shahir posted on 7-3-2005 12:37 AM

EPO mmg bagus.

mama_boomboom posted on 7-3-2005 07:43 AM


oh ya, n then nak tanya apa maksud mama pasal mengurangkan simptom putus haid? dia melewatkan menopos ke?


Mama belum menoupous lagi..:lol:o:

Tapi ada dengar  pengalaman kakak mama sendiri...hangin semacam..rupa nya nak putus haid.Antara simpton2 tersebut :-

Simptom-simptom Perubahan Hidup

    * Simbahan rasa panas
    * Pendarahan faraj yang tidak tetap
    * Sakit kepala
    * Sakit-sakit otot
    * Mudah marah
    * Bulu baru tumbuh di muka
    * Kemurungan
    * Kulit terlalu kering
    * Kurang dorongan seks
    * Rasa tidak dicintai
    * Faraj menjadi kering
    * Kurang minat seks
    * Sakit belakang
    * Susah tidur
    * Sakit sendi
    * Keletihan luar biasa
    * Peluh malam
    * Sakit ketika hubungan seks

Sekiranya kita mengamalkan EPO, simpton2 diatas boleh di kurangkan.

Jadi nya....kita2 yg masih lambat lagi tu...elok lah bersedia dgn EPO...:hatdown:



OIC..SOS tu bleh guna semer tu erkk!!..tenkiu le...compiussssss maaa


Bagus kalau sudah faham....Tak tau tanya...bukan kena bayar pun .

[ Last edited by mama_boomboom on 7-3-2005 at 07:45 AM ]

dideal_2004 posted on 7-3-2005 08:17 AM

Originally posted by mama_boomboom at 6-3-2005 11:57 AM:


Kalau ada voucher baru....sekira nya ada pendaftaran baru.
BOLEH DI GUNAKAN !!

Bukan semesti nya tulis produk tersebut..:(

tak faham lagi  le tu fungsi  voucher SOS tu...:tembak:

dideal dah register ecosway la Leila, so dpt SOS voucher baru...
boleh beli EPO
(ada hati nak bukak stokist dideal ni leila :lol)

Chad posted on 7-3-2005 08:27 AM

ahysa

  Post on 6-3-2005 12:46 AM

selain dari memakan epo ni, ada 1 model yg menggunakannya dgn melumur epo ke kulit muka dia...memanglah muka dia nampak licin dan flawless...teruja syah nak cuba


nameera azman ke

sonia111 posted on 7-3-2005 09:20 AM

makan EPO dr kordel's

faziraniq posted on 7-3-2005 09:33 AM

menurut dr yang i selalu gi...EPO memang bagus untuk wanita...dari segi masalah kulit, masalah setiap kali period dan berbagai lagi...i baru jer amik EPO nie dalam 7 ke  8 bulan gitu...setiap ari amik 2 biji EPO 500gm tapi kalau EPO tu 1000gm hanya amik 1 biji sahaja( ini ckp dr yg i gi tu la) untuk 1 hari...

duyong95 posted on 7-3-2005 09:49 AM

Originally posted by Shahir at 7-3-2005 12:37 AM:
EPO mmg bagus.


:setuju::setuju::setuju:

LeiLa posted on 7-3-2005 02:05 PM

Originally posted by dideal_2004 at 7-3-2005 08:17:


dideal dah register ecosway la Leila, so dpt SOS voucher baru...
boleh beli EPO
(ada hati nak bukak stokist dideal ni leila :lol)


elok le..kalau dah hajat hati begitu..kami ni menyokong aje....byk SOS baru erkk!!

mix_chinese posted on 7-3-2005 02:22 PM

EPO dan Vit E diffrent kan?
betul ke EPO sesuai utk yg dah berumur?

kelly posted on 7-3-2005 04:15 PM

rasa mcm nak try sapu kat muka juga mcm yang syah cakap tu, tapi tak berminyak ke muka kita nanti coz EPO tu kan berminyak sikit dalam kapsul

dideal_2004 posted on 7-3-2005 04:31 PM

Originally posted by mix_chinese at 7-3-2005 02:22 PM:
EPO dan Vit E diffrent kan?
betul ke EPO sesuai utk yg dah berumur?


EPO dan Vit E memang tak sama liz

EPO ni extract dr buah evening primerose tu while vit e, ni byk sumber dia..

kalau Lecitih -E amway, Vit e (d-alpha tocopheryl succinate) yang diambil secara semula jadi daripada minyak sayuran..

dideal biasa juger amik vit e dr buah kelapa sawir, yg ni MPOB yg bg free


EPO memang amat sesuai utk older sebab dia boleh kawal pre menopause sindrom, but it's doesn't mean yg youngers mcm kita tak boleh consume, semua wanita elok consume EPO ni..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Khasiat EPO [Evening Primrose Oil]