anak_ayam posted on 18-4-2005 03:20 PM

Hyundai Getz

Salam...

Wa ingat nak angkat ini keter lo.....so ada sesiapa yg sedang pakai ker...atau dah pakai...kasi u all punyer pendapat....apa kelebihan dan kekurangan keter ini. lagi satu interest keter cam gini selalunyer berapa yerkk???

[ Last edited by anak_ayam on 18-4-2005 at 03:59 PM ]

Michi posted on 30-12-2004 05:50 AM

hyundai getz

ape pendapat anda tentang kereta ni?
ok tak?
any komen or komplen?
and anyone tau tak pasal price dia?
thanks :)

Fast-N-Furious posted on 30-12-2004 06:01 AM

okay gak, cheap model berbanding kawan dier yg bernama Honda Jazz...

Michi posted on 30-12-2004 03:03 PM

hehe..
shape dia cam honda jazz eh?
tapi yg ni kecil sikit kan?
tul tak? :hmm:

pires7 posted on 30-12-2004 05:51 PM

berape harga hyundai getz ni ek...?

Michi posted on 30-12-2004 05:54 PM

rasanya 60k camtu kan?

uda posted on 31-12-2004 08:42 AM

Dulu mac 04,masa uda beli harganya RM62K,dengar sekarang dah naik around 3K sebab tambah body kit.Kereta ni oklah untuk jalan bandar and as 2nd. car.1.3 pick-up slow sikit berbanding dengan 1.6 sebab body sama besar dan sama berat.Kalau nak beli, eluk beli 1.6.
Service and spare-parts murah.Uda buat di Glenmarie.

filebox posted on 31-12-2004 09:46 AM

braper harger yg 1.3cc.? aku ingat nak angkat satu.. bini aku nak sgt pakai..

vios_cun posted on 31-12-2004 11:16 AM

Aku rasa 1.3 harga dia +- RM 60 K. Dan Harga yang 1.6 +- RM 84 K.
Tapi ini harga yang CBU punya. Tak tau lah kalu dah ada yang CKD.
Bagi aku Rega kereta nih mahal tak ingat. Dari beli yang 1.3 punya, baik aku beli kereta proton. Beli Gen -2 ker atau Waja ker.

Kalau nak compare kualiti kereta hyundai dengan kereta proton kedua-duanya sama saja. Lagi pon kereta korea ni 2nd value dia jatuh mendadak, tak ingat punya.

Go to malaysia car..............H***P Proton........:bgrin:
Tapi aku tak nak pakai kereta proton.............:stp:

Anas posted on 31-12-2004 11:34 AM

Getz 1.3
http://i1.autoworld.com.my/userimages/photoalbum/hafeez_JB@1/3666/78F52878350-TN.jpg

archilless posted on 31-12-2004 01:52 PM

Originally posted by vios_cun at 2004-12-31 11:16 AM:
Kalau nak compare kualiti kereta hyundai dengan kereta proton kedua-duanya sama saja. Lagi pon kereta korea ni 2nd value dia jatuh mendadak, tak ingat punya.


aku setuju pasal quality korean car ni... kakak aku baru je beli hyundai accent .. baru seminggu pakai.. semua getah(plastik kot?) warna silver kat dashboard dia tanggal... terpaksa pulak gam dgn superglue.. :agr: .. dah le semua joints kat dalam kereta tu ada tanda mcm pakai marker.. susah nak hilangkan..

uda posted on 31-12-2004 03:57 PM

Harga Getz 1.3 ialah RM62K. Pada uda,Getz lebih baik dari Proton.Dulu pun pernah pakai proton.Getz CBU,manakala Hyundai Accents CKD,so ada perbezaan sikit dengan finishing dan quality.
Dari segi service, Hyundai memang bagus.Dulu kereta uda ada masalah bunyi brek.So hantarlah kat SC dia,dia suruh tinggalkan kereta,beri kereta replacement sebab engineer dari Korea sendiri nak periksa kereta uda.Sekarang ni masalah tu dah pun settle.
Berbanding dengan kereta proton uda dulu, baru beli belum setahun dah asyik mati-mati aje,3-4 kali hantar SC tapi tak settle juga.Frust betul terus jual.
Lepas jual, terus tak pakai proton, beli kereta continental dan getz ni sebagai 2nd. car.

Michi posted on 31-12-2004 09:32 PM

ic... :hmm:
uda nak tanya
getz ni tinggi tak?
i mean... macam kete kembara, tu lagi tinggi dari kete cam wira kan... maksudnye.. kita nak tengok depan ngan belakang tu senang tak?? :P
me ingat nak ambik kete yg tinggi sikit so senang la nak parking.
mula hari tu nak ambik sportage... pastu tak jadi...
ingat nak ambik getz ni..
so bagi uda... getz ni tinggi tak? compare to kete cam wira, kancil...?

rani posted on 31-12-2004 09:43 PM

Originally posted by Michi at 31-12-2004 09:32 PM:
ic... :hmm:
uda nak tanya
getz ni tinggi tak?
i mean... macam kete kembara, tu lagi tinggi dari kete cam wira kan... maksudnye.. kita nak tengok depan ngan belakang tu senang tak?? :P
me ingat  ...

michi, seat dia tinggi sikit jer. tapi bila duduk rasa selesa gak la. kembara tinggi lagi
dari getz.

:off:
dapat tak kopi aritu? akak dah lupa nak tanya.

Michi posted on 1-1-2005 12:09 AM

kak rani pakai getz  ke?? senang tak parking??  me ni bukan pandai sangat..
tinggi sikit ? cam kenari tu tinggi sikit ke dari kete biasa?

http://forum.cari.com.my/images/smilies/off2.gif
dah pm akak :P sorry lupa.. :P

Fast-N-Furious posted on 1-1-2005 06:42 AM

Originally posted by Michi at 1-1-2005 12:09 AM:
kak rani pakai getz  ke?? senang tak parking??  me ni bukan pandai sangat..
tinggi sikit ? cam kenari tu tinggi sikit ke dari kete biasa?


alar.. biasakan diri.. lama-lama ok lar parking.. sedangkan orang pakai MPV yg panjang pong bleh parking, inikan plak gets yg kontot nieh..

rani posted on 1-1-2005 10:11 AM

Originally posted by Michi at 1-1-2005 12:09 AM:
kak rani pakai getz  ke?? senang tak parking??  me ni bukan pandai sangat..
tinggi sikit ? cam kenari tu tinggi sikit ke dari kete biasa?

http://forum.cari.com.my/images/smilies/off2.gif[ ...

akak pakai atos dgn wira je. tapi penah gi jamu mata kat showroom hyundai, ingat
nak tukar getz la tapi bila tgk belakangnya sempit mcm atos gak..so kansel je la.

seat atos dgn kenari lebih kurang sama, mmg tinggi sikit dari kete sedan mcm wira
nih. masa peknen dulu duk drive wira, bila masuk kandungan 6 bln mmg susah nak
keluar dari kete. sbb tu asben beli atos lak, utk ronda2 kat kl ni. senang parking.
boleh selit2 lak tu time jammed. :P

uda posted on 2-1-2005 06:36 PM

Michi,
Yelah,Getz lebih kurang sama tinggi dengan Atoz.Tapi belakangnya lebih selesa dari Atos.Cuma yang leceh sikit - tak nampak muncung kereta.Kalau nak parking,main agak-agak aje.Wira tu, rendah sangat tapi nampak muncung dan senang nak adjust masa parking.

Fast-N-Furious posted on 2-1-2005 08:40 PM

Originally posted by uda at 2-1-2005 06:36 PM:
Michi,
Yelah,Getz lebih kurang sama tinggi dengan Atoz.Tapi belakangnya lebih selesa dari Atos.Cuma yang leceh sikit - tak nampak muncung kereta.Kalau nak parking,main agak-agak aje.Wira tu, renda ...
most car pattern skang nie bulat-bulat kat bahagian bucu, disadvantage dier, muncung tak dapat, just name it, Honda, Mitsubishi, Ford.. memang takbleh nampak punyer.. wira, perdana pong takbleh nampak.. yg nampak cuma saga lms kete kebal jer

Michi posted on 25-1-2005 05:22 PM

Originally posted by Fast-N-Furious at 1/1/05 06:42 AM:

alar.. biasakan diri.. lama-lama ok lar parking.. sedangkan orang pakai MPV yg panjang pong bleh parking, inikan plak gets yg kontot nieh..

orang tu terer maaa
saya ni newbie lagi...
:pray:

indica posted on 25-1-2005 08:47 PM

kat sini banyak info pasal Getz...

http://www.getzclub.com.my

...menarik..

Karisma posted on 26-1-2005 02:28 PM

Originally posted by Anas at 31-12-2004 11:34 AM:
Getz 1.3
http://i1.autoworld.com.my/userimages/photoalbum/hafeez_JB@1/3666/78F52878350-TN.jpg

tu colour asal ker, cat lain ? cun ler merah tu. menawan lagi!

Karisma posted on 26-1-2005 02:31 PM

walau apa bentuk pun, aku rasa brand honda lebih class lagi.

pada aku lah.

peminat lain pada honda, jangan marah plak.

Michi posted on 26-1-2005 09:12 PM

kereta yg bentuknya macam getz?
honda jazz, chevrolet, apa lagi ekk?? sebab saya selalu tersilap kalau nampak pada jauh....
bentuk diorang ni akan2 sama kan?
price pun lebih kurang jugak ke??
anyone tau?

indica posted on 26-1-2005 10:32 PM

Originally posted by Michi at 26-1-2005 09:12 PM:
kereta yg bentuknya macam getz?
honda jazz, chevrolet, apa lagi ekk?? sebab saya selalu tersilap kalau nampak pada jauh....
bentuk diorang ni akan2 sama kan?
price pun lebih kurang jugak ke??
a ...

Selalu singgah kat showroom, sampai dealer dah kenal...Hari tu tanya kat dealer, harga Getz 1.3 dah naik RM4K ....tak lama lagi dia kata naik RM2K lagi...mmmm..tapi still cheaper than Jazz and Chevrolet Aveo..
Minat Getz hitam, dark blue, red, yellow...
Awak minat color apa? :bgrin:
Page: [1] 2 3 4
View full: Hyundai Getz