N.O posted on 29-3-2004 01:55 PM

BREAD MAKER

HAI....!

ADA SESAPA YG MILIKI BREADMAKER KAT UMAH?. SENANG TAK PENJAGAAN? SBB NORIN TENGOK MACAM SENANG JE NAK BUAT ROTI N PIZZA.

RASA2 CAM NAK BELI YG AMWAY PUNYA.HARGA NYA LEBIH KURANG RM 800.00. ADA SESAPA TAK PENAH TRY/MILIKI BREAD MAKER NI? MINTA INFO SIKIT....THANKS!

[ Last edited by NoorMasri on 30-5-2005 at 06:49 AM ]

enot03 posted on 29-3-2004 03:32 PM

Originally posted by N.O at 29-3-2004 01:55 PM:
HAI....!

ADA SESAPA YG MILIKI BREADMAKER KAT UMAH?. SENANG TAK PENJAGAAN? SBB NORIN TENGOK MACAM SENANG JE NAK BUAT ROTI N PIZZA.

RASA2 CAM NAK BELI YG AMWAY PUNYA.HARGA NYA LEBIH KURANG RM 8 ...


enot ader..jenama Pensonic...dlm RM400.00 jer..dah setahun  beli..memang senang nak buat roti ...main campak ajer..:ah::ah:..lagipun resepi untuk bread machine senang nak dapat...surf ajer..:cak::cak:

N.O posted on 29-3-2004 03:44 PM

THANKS ENOT03!

AssamBoi posted on 30-3-2004 03:10 PM

Breadmaker nie boleh buat roti pizza ker... setahu boleh buat cam roti benggali.. breadmaker brand apa tuuu...;)

hanieliza posted on 30-3-2004 03:33 PM

kak liza ada  cadang nak beli tapi asyik bertangguh jer...
maybe perlu gak sebab anak2 suka makan roti/pizza/donut..
nampaknya bolih  memudahkan kerja ibu...
so ibu bolihlah berforum lagi...:P

N.O posted on 30-3-2004 03:40 PM

Originally posted by AssamBoi at 30-3-2004 03:10 PM:
Breadmaker nie boleh buat roti pizza ker... setahu boleh buat cam roti benggali.. breadmaker brand apa tuuu...;)

YG NORIN TAHU BREAD MAKER JENIS AMWAY...MULTI FUNCTION..BOLE BAKAR CAKE LAGI...HARGA LEBIH KURANG RM 882.

dewi posted on 31-3-2004 02:01 PM

dewi tak der bread maker tapi my auntie ader... dia kata senang .. and good to have fresh bread pepagi ...

beside bread leh buat pau, donut dan yg sewaktu dgn nyer.

enot03 posted on 31-3-2004 03:48 PM

betul tu...kalau nak  buat doh..tak payah penat2 nguli...:):) ppensonic punyer pun multifunction jugak..tak kira ler apa jenama pun..kalau dah ada tu ..senang nak buat roti..kek..jem..dsbnyerrr

hanieliza posted on 31-3-2004 06:52 PM

Originally posted by enot03 at 31-3-2004 03:48 PM:
betul tu...kalau nak  buat doh..tak payah penat2 nguli...:):) ppensonic punyer pun multifunction jugak..tak kira ler apa jenama pun..kalau dah ada tu ..senang nak buat roti..kek..jem..dsbnyerrr
jem?:stp:
bagaimana pula jem dibuat dalam breadmaker....bolih tolong explain pada kak liza tak..jiran kak liza ada gak benda ni...tak pulak dia cakap buat jem dalam tu...

N.O posted on 1-4-2004 09:17 AM

AT LAST.....AKHIRNYA NORIN DAH MILIKI BREAD MAKER....HARI PERTAMA TERUS BUAT PIZZA.....PUAS MAKAN ANAK BRANAK....THEN BUAT ROTI MANIS.PUN HABIS JUGAK(BIASA LA ANAK RAMAI).

HARI NIE PLAN NAK BUAT KEK MARBLE PULAK....BIASALA..BENDA BARU...EXCITED JE NAK CUBA MACAM2.

hanieliza posted on 1-4-2004 11:53 AM

Originally posted by N.O at 1-4-2004 09:17 AM:
AT LAST.....AKHIRNYA NORIN DAH MILIKI BREAD MAKER....HARI PERTAMA TERUS BUAT PIZZA.....PUAS MAKAN ANAK BRANAK....THEN BUAT ROTI MANIS.PUN HABIS JUGAK(BIASA LA ANAK RAMAI).

HARI NIE PLAN NAK BUAT ...
alahai..ni yg jelessss ni..:kerek:

nak cari 1 lah..tak leh tanguh lagi lah..anak kak liza pun ramai..sekali buat pizza tu 1 kilo tep. gandum..:ah:

sebenarnya kak liza tengah pk nak redemkan coupun cosway kak liza yg bebanyak tu dgn breadmaker ni...:hmm:
nod bad gak brand diorang ni..
nampak gayanya kena tenguk cataloglah pas ni..

rani posted on 1-4-2004 01:31 PM

cosway punya produk brapa harganya? nak beli yg mahal2 takut takde masa nak buat. last2 simpan je breadmaker tu buat hiasan. rasa tak berbaloi pulak.

hanieliza posted on 1-4-2004 03:27 PM

Originally posted by rani at 1-4-2004 01:31 PM:
cosway punya produk brapa harganya? nak beli yg mahal2 takut takde masa nak buat. last2 simpan je breadmaker tu buat hiasan. rasa tak berbaloi pulak.
beli kat cosway ni kita gunakan kupon yg dikumpul melalui pembelian kita...
itupun untuk members saje...
harganya RM399...Free dgn 195 kupon atau 5 kupon + RM199 atau 75 kupon + RM99...
brand EMPRESS STANLESS STEEL BREAD MAKER..

nampak gayanya kak liza kena order..atau kalau nak cepat p kat Cosway Redemption Center.:).

white pearl posted on 1-4-2004 04:10 PM

kak liza, pearl tgk cosway punya bread maker tu pun cam okey jer.. function dia pun byk.. kak liza beli dan guna dulu, nanti kalo okey kasi review kat sini.. pearl pun interested juga..

rani posted on 1-4-2004 04:39 PM

Originally posted by white pearl at 1-4-2004 04:10 PM:
kak liza, pearl tgk cosway punya bread maker tu pun cam okey jer.. function dia pun byk.. kak liza beli dan guna dulu, nanti kalo okey kasi review kat sini.. pearl pun interested juga..

yup. nak tau gak feedback dari pengguna.
;)

hanieliza posted on 1-4-2004 06:20 PM

Originally posted by white pearl at 1-4-2004 04:10 PM:
kak liza, pearl tgk cosway punya bread maker tu pun cam okey jer.. function dia pun byk.. kak liza beli dan guna dulu, nanti kalo okey kasi review kat sini.. pearl pun interested juga..
no problem..........
tunggggggggggggggguu..:nerd:

MengkuduMasam posted on 1-4-2004 09:20 PM

alaa same jer.. cosway ker amway ker even no way skali pon same jer.. tapi senang aaa kalo nak buat simple dough tuh. hehehe

white pearl posted on 2-4-2004 10:17 AM

norin beli amway punya ker...

rani posted on 2-4-2004 05:43 PM

Originally posted by MengkuduMasam at 1-4-2004 09:20 PM:
alaa same jer.. cosway ker amway ker even no way skali pon same jer.. tapi senang aaa kalo nak buat simple dough tuh. hehehe

kat mana nak cari brand no way tu eh? atau pun one way ke? :P:P

insyaAllah nak beli jugak cosway punya bread maker.bleh gak anak2 rasa roti home made.

N.O posted on 5-4-2004 11:30 AM

Originally posted by white pearl at 2-4-2004 10:17 AM:
norin beli amway punya ker...

YUP!:ah:

Medusa posted on 5-4-2004 12:21 PM

dusa pun teringain nak beli..

apa brand yang bagus..harga???

dia gaul tepung sekali ker???

N.O posted on 5-4-2004 01:16 PM

Originally posted by Medusa at 5-4-2004 12:21 PM:
dusa pun teringain nak beli..

apa brand yang bagus..harga???

dia gaul tepung sekali ker???

semua bread maker akan menguli sendiri adunan tu.Kita cuma rilek je.Then kita bentuk kan adunan tu...terus bakar...senang kan!

Muntz posted on 6-4-2004 03:20 AM

tapi naper bread maker yg korang suggestkan semua mahal yek? aku tengok yg kat internet, murah jer.... ader yg $40 jer (=RM160). paling mahal pun aku tengok dlm $100 (=RM400).

Kacip_Fatimah posted on 7-4-2004 12:34 AM

boleh tak tolong citer mcm mana nak mulakan utk buat roti sendiri(pada yg ada bread maker la)..adakah uli2 pastu terus letak kat dlm atau letak semua bhn kat dlm terus..??? camner ekk..terasa plak diri ini utk belajaq buat roti sendiri..

hanieliza posted on 7-4-2004 12:41 AM

Originally posted by Kacip_Fatimah at 7-4-2004 12:34 AM:
boleh tak tolong citer mcm mana nak mulakan utk buat roti sendiri(pada yg ada bread maker la)..adakah uli2 pastu terus letak kat dlm atau letak semua bhn kat dlm terus..??? camner ekk..terasa plak  ...
rasanya cuma sukat/timbang bahan yg nak digunakan dan setkan uli & bakar atau uli saja..

rasanya kak liza tak jadi belilah sebab muatan kecil..
lagipun kak liza dah ada cake mixer yg beso..
sekali uli 1 kg tepung gandum..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: BREAD MAKER