iDputera posted on 4-9-2005 11:07 AM

Jawatan Kosong

Pembantu Polis Bantuan dan Pelatih Operasi

Kelayakan
-Lelaki berumur 20 dan keatas
-Sekurang-kurang lulus SPM
-Sihat tubuh badan
-Penglihatan baik dan tidak rabun warna
-Tinggi sekurang-kurangnya 151.5cm (5’5’’)
-Berat badan 55 kg
-Bolih berkerja syif

Semasa Kontrak Polis Bantuan
-Gaji RM 750 sebulan
-Caruman KWSP/Perkeso
-Kerja lebih masa mengikut keperluan
-Perubatan pesakit luar / Hospital
-Cuti tahunan sebanyak 12 hari

Pelatih Operasi
-Elaun RM 400 sebulan
-Penginapan dan Makan disediakan
-Latihan selama 4-6 bulan

iDputera posted on 4-9-2005 11:08 AM

Tamat Kontrak / Latihan
-Gaji RM 850 sebulan
-Kerja lebih masa mengikut keperluan
-Caruman KWSP/Perkeso
-Insuran
-Perubatan pesakit luar/ Hospital
-Rawatan Pergigian
-Cuti tahunan 12 Hari dan cuti Ehsan 5 hari
-Bantuan Kebajikan
-Tiket penerbangan pergi/balik dari semenanjung ke Sabah (sekali setahun)

iDputera posted on 4-9-2005 11:09 AM

Tempat Temuduga

Pelatih Operasi
Tarikh        -        5 Sept 05
Tempat        -        Dewan Masyarakat Tun Hamdan, Tampaluri Sabah
Masa        -        0830 – 1700hrs

Tarikh        -        6 & 7 Sept 05
Tempat        -        Jabatan Tenaga Rakyat, Tkt 1, Blk B Wisma KWSP Kota Kinabalu
Masa        -        0530 – 1630hrs


Polis Bantuan
Tarikh        -        8 Sept 05
Tempat        -        Jabatan Tenaga Rakyat, Tkt 1 Blk B Wisma KWSP Kota Kinabalu.

Yang berminat sila hadirkan diri pada waktu dan tempat yang dinyatakan berserta dengan document yang berkaitan semasa datang temuduga.

daredevill posted on 4-9-2005 12:25 PM

SEMPORNA ada ka? hehe

iDputera posted on 4-9-2005 06:44 PM

maaf bah..
tidak ada....:cak:

vee_gracie posted on 5-9-2005 08:43 AM

bee n six....

buli kah post iklan keja ni??

dynamite posted on 5-9-2005 11:44 AM

bule la...kan bagus untuk kita semua jugak. iklan apa pon janji jangan skim cepat kaya, apa-apa info yang berpaedah patutnya dibenarkan....lagipon kan ka zaman nganggur nih, kalau bukan sabahan tulung carikan kerja , sapa lagi?..good work.

errr...kalu ada jawatan CEO ka, CFO ka..bule gak bagi tau...mana la tau kalau bekanan, dapat CEO aku belanja semua forumers makan kat Menara KL!!.:bye:

BeeBuzz posted on 5-9-2005 01:06 PM

Oitt dyna...memandai je ko situ...aku saman baru taw...

Vee...klu camni takpe arr...bukan iklan. sekadar pemberitahuan....lagi pun berguna untuk warga sabah gak yg dok tanam anggur tu...:)

Lainlah klu dia jual barang...itu mmg tadak maaf..terus delete je. lagi pun ini posting kedua bro putera ni bg taw ada kerja kosong d sabah...:)

sixfullbar posted on 5-9-2005 01:53 PM

sokong sis!

betul tu...

dynamite posted on 5-9-2005 10:45 PM

heh!...kalu dia iklan jual barang yg ko pon minat nak beli..camno ??:hmm::cak:

vee_gracie posted on 5-9-2005 11:30 PM

Originally posted by BeeBuzz at 5-9-2005 01:06 PM
Oitt dyna...memandai je ko situ...aku saman baru taw...

Vee...klu camni takpe arr...bukan iklan. sekadar pemberitahuan....lagi pun berguna untuk warga sabah gak yg dok tanam anggur tu...:)

La ...


oh gitu ye bee....

thanks ah....(cess jakun tul haku ni):cry:

BeeBuzz posted on 6-9-2005 01:12 AM

Originally posted by dynamite at 5-9-2005 22:45
heh!...kalu dia iklan jual barang yg ko pon minat nak beli..camno ??:hmm::cak:
Aku tak minat barang dilelong d internet....:lol

tp mmg rules forum ni gini....jejual barang terus delete...gitu gak spam bla bla....:cak:

BeeBuzz posted on 6-9-2005 01:13 AM

Originally posted by vee_gracie at 5-9-2005 23:30



oh gitu ye bee....

thanks ah....(cess jakun tul haku ni):cry:
Alah yang...jakun tak tepat...kurang pasti baru tepat....(*hugsssssssss)

dynamite posted on 6-9-2005 07:56 AM

aku pun mau iklan kerja kosong di sini lah.....

aku mau cari lagi pembantu rumah, kerja nya jaga rumah ler....kalu bule orang sabah...pesal yg indon nih banyak sangat songehnye..macham-macham la masalahnye..korang pon tau, dalam 10, ada la 1 je yg bule pakai, yg lain tu hancus....ngan bangla ler, tataw keja la, lari bawak anak ler..dan ada gak lari bawak tuan rumah..he he he..

gaji bule dirunding bah...graduate dan diploma holder digalakkan memohoh. kalau servis baik...tiap tahun dapat increament..lagi baik ...dapat ...err..cincin kahwin kot??:cak:

nape la orang sabah ni eksyen ndak mau kerja ..ndak macam orang pilipin...diorang professional bah.

dynamite posted on 6-9-2005 08:02 AM

banyak lagik aku mau iklan di sini bah...harap Buzz ndak delete ikan aku nih....

1. aku mau cari sapa mau cuci kereta aku tiap pagi = upahnye 1.00 seharu

2. tukang urut (massage bodi ler)..upahnye = 10.00 sejam

3. tukang buat air nescafe kat opis aku ni, khas untuk aku = upahnye = 1.00 segelas



yang berminat bule datang ke mari bila2 bila masa, opis aku bukak 24 jam, 265 ari setahun. kelulusan mesti koman-koman SPM. kalau SRP pon ndak apa, asalkan lawa giler macam kate winslet, jlo ker. :pray:

dynamite posted on 6-9-2005 08:05 AM

"Rules ar mend to be broken"

eh...tul ker ayat aku tu buzz?? kalu betol...siap ko aku broken-broken ko ponya rules tu:onf:

[ Last edited by BeeBuzz at 6-9-2005 02:38 PM ]

vee_gracie posted on 6-9-2005 08:41 AM

Originally posted by BeeBuzz at 6-9-2005 01:13 AM

Alah yang...jakun tak tepat...kurang pasti baru tepat....(*hugsssssssss)


hehehe saya budak baru ketahuan.....nangka di cari baru di jolok:music::music:

lemoneko posted on 6-9-2005 11:52 AM

ramai sebenarnya sabahan yang berusaha mencari kerja sehingga berhijrah ke semenanjung sebab peluang pekerjaan di sabah kurang berbanding semenanjung. so, bagi mon, bagus kalau ada informasi yang berkaitan dengan jawatan kosong di sabah ni dikongsi bersama. tapi jawatan kosong tu biarlah yang munasabah untuk diapply. sabah origin pun rasanya lebih suka kalau dapat pekerjaan di sabah, kan? dekat dengan family...

dynamite posted on 6-9-2005 12:45 PM

errr....:hmm:..aku ndak suka kerja di sabah..

bukan penderhaka, but its good if merantau jejauh sejauh yg mungkin untuk timba ilmu kat tempat lain. kampung tu sampai bila pon ndak hilang bah. tu prinsip idup aku

lagipon duduk jauh2 ni best nye..semua family sayang. tau la masalah keluarga, kalau duduk dekat2 mesti ada saja yg jadi isu. kalau duduk berjauhan nih ada gak rindu-rinduan, sayang-sayangan..dan bule gak diorang jalan2 ke sini. :bye:

iDputera posted on 6-9-2005 01:07 PM

tak ada ker yang tolong pas2 kan kepada yang tiada kemudahan email..
atau menjengok2 orang aku di tempat dan masa yang ditetapkan..

untuk makluman, mereka yang berjaya didalam interview akan berkerja di semananjung..
bukan di sabah yer..

BeeBuzz posted on 6-9-2005 02:27 PM

Originally posted by dynamite at 6-9-2005 08:05
"Rules ar mend to be broken"

eh...tul ker ayat aku tu buzz?? kalu betol...siap ko aku broken-broken ko ponya rules tu:onf:
Woiit! pakcik....hang kata gitu mcm aku nak potong kedit jak...:mad: :cak:

Well..klu betul2 nak iklankan brg...p arr atas sekali tu Free Advertising...sbb tu setiap iklan kat sini terpaksa kami (Mod) delete...(bukan suka2)

Tak puas hati??? check lerr ngan admin...ini sebahagian dr tugas mod..

Maaf..sebarang iklan merapu lepas ni terpaksa aku delete..faham2 ler...

jojack posted on 6-9-2005 02:42 PM

Sia pun setuju dgn si MOn, bagus juga ada org yg kasi iklan peluang kerja sini..especially mcm
si iDputera punya iklan kerja...sedang mengusha adik ku pi temuduga ni..tq putera.

dynamite posted on 6-9-2005 03:37 PM

kajang pak Malau kajang berlipat,
kajang hamba mengkuang layu,
dagang pak Malau dagang bertempat,
dagang hamba musafir lalu....ugh..ugh..isk.. isk..:cry:

bukan niat ku memporak peranda....
aku hanya ingin menuji mu..:pray:

wahai mdoerator yang cantik budiman.:cak:

sixfullbar posted on 6-9-2005 05:40 PM

hui...

berpantun pula si dyna...

tapi hati2 yek...

ernz21581 posted on 9-9-2005 01:22 PM

Originally posted by dynamite at 6-9-2005 08:05 AM
"Rules ar mend to be broken"

eh...tul ker ayat aku tu buzz?? kalu betol...siap ko aku broken-broken ko ponya rules tu:onf:


tapi...Dyna..u have to know the rules before you broke all of them ahahahhaha.... so "Rules are Mend to be broken, if you know all the rules."
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Jawatan Kosong