NonaNaga posted on 17-10-2005 05:04 PM

SENARAI PEMBEKAL BAKERI DI MALAYSIA

Aku nak tanya kat ner leh beli bahan mentah nak buat kuih raya...mcm chocolate bar , cornflakes, badam..etc dengan harga borong kat KL nie....???
Dulu aku pernah ikut macik aku gik kat kedai kat Lorong Haji Taib....tapi tak ingat lorong berapa? kat situ 2 tahun lepas chocolate bar (4 jongkong) dlm RM13 kot....aku plan nak buat almond london & coating chocolate ...
kalau korang ada maklumat leh ler kasik tau aku sementara aku lum balik kg nie...

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 11-12-2007 12:19 PM ]

niceghost2005 posted on 17-10-2005 06:22 PM

Assalamualaikum,

Lorong Haji Taib 2.
Belakang Hotel Rennaisance kalau mai dari Jalan Raja Laut.

Nama kedai tu Bake With Yen (BWY)

Wsalam

NonaNaga posted on 17-10-2005 08:20 PM

meacheh.....niceghost......muah muah...thank u :love:

nsutra posted on 18-10-2005 09:21 AM

Originally posted by NonaNaga at 17-10-2005 08:20 PM
meacheh.....niceghost......muah muah...thank u :love:
:bgrin::)

hanieliza posted on 18-10-2005 10:09 AM

Originally posted by NonaNaga at 17-10-2005 08:20 PM
meacheh.....niceghost......muah muah...thank u :love:
abieh la ghost..batal air sembahyang....:lol:

dory_ann posted on 18-10-2005 11:37 PM

bukan kat bangunan cyclecarrie ker?...

anyway kedai tu berasak-asak org...ramai...tak kira lah hari apa...tempat tu mmg murah...

niceghost2005 posted on 19-10-2005 06:30 AM

Originally posted by hanieliza at 18-10-2005 10:09 AM

abieh la ghost..batal air sembahyang....:lol:

hmmm.............. :jeler:

zmie78 posted on 19-10-2005 08:01 AM

eheheh.. b pun tgh cari.. tapi kat srwk ni ler..

semalam beli badam dlm 20 biji je.. rm5.. mmm.. korang rasa ok tak harga tu??
kalau ok.. aduhai saleha.. susah le nk wat biskut badam nihhh.....

:(

niceghost2005 posted on 19-10-2005 08:02 AM

Originally posted by zmie78 at 19-10-2005 08:01 AM
eheheh.. b pun tgh cari.. tapi kat srwk ni ler..

semalam beli badam dlm 20 biji je.. rm5.. mmm.. korang rasa ok tak harga tu??
kalau ok.. aduhai saleha.. susah le nk wat biskut badam nihhh... ...

Mahal.............

Ada alternatif lain zmie78 :cak:

hanis00 posted on 19-10-2005 12:23 PM

Nonanaga tinggal kat kawasan mana?
dh  beli ke belom bahan mentah tu

Kalau kat kawasan Puchong leh pegi ke Bake With Yen, Bandar Puteri Puchong

Sekitar bandar Baru Bangi ada satu kedai, Yummie Bakery (behampiran pusat membeli belah warta),

kalau kat kajang ada MamaDeli dan Bagus (yang ni kat shah alam pun ada)

zmie78 posted on 19-10-2005 12:58 PM

mmm.. itu la b blom tgk lagi kat cake house sini.. malas nk jln jejauh.. itu la beli satu tempat je..

dah la semalam b buat biskut tak jadi.. jadi le juga cuma dia tak kental sgt d doh.. cair skit.. badam tu dah hancur masuk dlm adunan biskut tu.. hey.. rasa menyesal plak masukkan badam.. kalau tau tak jadi biskut tu.. biasa je kosong biskut tu.. :(

zul_khaleeda posted on 19-10-2005 12:58 PM

kalau Klang kat mana.?sapa tau...ya

shidaaziz posted on 19-10-2005 01:07 PM

kak khaleeda, beli le kat shah alam.

zul_khaleeda posted on 19-10-2005 01:11 PM

shah alam jauh ler..tapi kak mana.
leh gi cuti2...jumaat nih

ashra posted on 19-10-2005 01:17 PM

macih gossssss..sesapa tau lagi tu dpt kasi alamat penoh kedai lagi bagussss senang nk cari

inai posted on 19-10-2005 01:21 PM

Originally posted by hanieliza at 18-10-2005 10:09 AM

abieh la ghost..batal air sembahyang....:lol:
:2lol::2lol::2lol::2lol::2lol::2lol:K.Liza buat inai gelak pepagi buta ni....

NonaNaga posted on 19-10-2005 01:23 PM

Originally posted by hanis00 at 19-10-2005 12:23 PM
Nonanaga tinggal kat kawasan mana?
dh  beli ke belom bahan mentah tu

Kalau kat kawasan Puchong leh pegi ke Bake With Yen, Bandar Puteri Puchong

Sekitar bandar Baru Bangi ada satu kedai, Yumm ...

nona tinggal kat jln klang lama jer......
dulu mmg nona pernah gik kat lorong haji taib tu tapi gik ngan makcik...dia yg bawak..tu yg ingat2 lupa. Nak tanya dia pun tak tercall. Tahun ni tak pat nak lepak umah macik wat kuih (guna oven dia) psl nona kursus kat shah alam. Anyway,
mekasih hanis kasik info kat tempat lain tu....bagus ....:)
nak lek kg pun nak wat kat n9.
kalau sesaper ada info bahan mentah wat kuih/bisekut yg kat n9 pun leh gak....

NonaNaga posted on 19-10-2005 01:26 PM

Originally posted by zmie78 at 19-10-2005 12:58 PM
mmm.. itu la b blom tgk lagi kat cake house sini.. malas nk jln jejauh.. itu la beli satu tempat je..

dah la semalam b buat biskut tak jadi.. jadi le juga cuma dia tak kental sgt d doh.. cair s ...


saborr zmie...mu kena cuba lagi....usaha tangga kejayaan...
nanti jadi anto kat aku kat sini sket :)

hanis00 posted on 19-10-2005 01:45 PM

Originally posted by zul_khaleeda at 19-10-2005 01:11 PM
shah alam jauh ler..tapi kak mana.
leh gi cuti2...jumaat nih


kalu Bagus Shah alam ni alamat dia
Jln Rugbi 13/30, Shah alam
no. kedai tak ingat, tapi dgn giant tu tak berapa jauh la

kalau dekat PJ ada satu kedai -
Chang Tung S/B.
Jln SS24/13 Taman Megah, petaling jaya

tapi kalu nak keselesaan elok pergi Bagus Shah Alam tu...

hanis00 posted on 19-10-2005 01:47 PM

Originally posted by zul_khaleeda at 19-10-2005 12:58 PM
kalau Klang kat mana.?sapa tau...ya


Klang tak biasa la..:hmm:

lady_bizz posted on 21-10-2005 04:07 PM

Kedai Bagus ni pun ada kat Melawati, dekat Giant Lama..near to Babyland..tapi saya tak sure bisnes hours dia..BWY ni mmg famous..tapi nak pergi sana susahlah..parking payah nak dapat dan public transport pun takde..

Kacip_Fatimah posted on 12-12-2005 10:54 AM

KEDAI MENJUAL BAHAN2 KEK/BISKUT

Kepada kengkawan yang tahu tempat-tempat yg mudah untuk mendapat dan membeli bahan-bahan untuk membuat kek,biskut,pastri dan seumpamanya..silalah berkongsi di sini....kalau boleh tiap2 negeri ada tempat untuk membeli bahan2 tersebut. jadi senang kepada forumer yang tak tahu tempat..dengan merujuk di sini mereka dah boleh mencarinya..
Terima Kasih..

tunteja78 posted on 12-12-2005 11:01 AM

teja selalu beli kt

1) BWY..atas pasar TTDI

2) TMC bangsar..ni giant biasa tp byk gak brg wat kek/biskut

3) pasar jalan othman..kt atas2 tu ada kedai jual bahan2 n perkakas wat kek/biskut

Kacip_Fatimah posted on 12-12-2005 11:11 AM

Penang :-

http://img.photobucket.com/albums/v698/Kacip/simcompany.jpg

1.
Sim Company Sdn.Bhd.
193 & 195,Lebuh Carnavon,
10100 Pulau Pinang.                     

Telefon : 04 2610522
Fax : 04 2610833                 


2.
Demeters Choice Trading
598-H Jalan Jelutong,
11600 Pulau Pinang.

Telefon : 04 6576288

MAKLANG posted on 12-12-2005 11:11 AM

If i'm not mistaken, kat Selayang pun ada gak tapi tak tau kat ner. Kalau area Gombak boleh g ke:-

Bake Supplier (sebaris dengan Pasaraya Ekonomi)
Jalan SG 1/9
Taman Sri Gombak

Maklang selalu beli kat sini jer....macam2 ada..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: SENARAI PEMBEKAL BAKERI DI MALAYSIA