gadis_aries posted on 12-12-2005 11:13 AM

Phoon Huat Branches (yg menjual bahan

tunteja78 posted on 12-12-2005 11:22 AM

tambahan..

4) chan tung..tmn megah..ss24 kot

5)BWY..area2 chan tung pon ada gak lg satu rasanya

sitipayung posted on 12-12-2005 02:17 PM

Tambahan di Penang:

3. Bake With Sunshine Trading
    63 Siam Road
    Penang
    Tel.:-04-2298701
    Fax:-04-2272328

4.Chop Hock Huat
   64 G Kimberley Street
   10100 Penang
   tel:-04-2611967

khdn posted on 12-12-2005 02:34 PM

saya tau dekat Bandar Baru Ampang ade jual bahan2 kek/biskut ni...sebelah KFC..alamat kedai ni tak ingat pulak..tp yg saya tau kedai ni dekat dengan kedai aksesori Kereta Brothers tu...

sal_bole posted on 12-12-2005 02:56 PM

Originally posted by gadis_aries at 12-12-2005 11:13 AM
Kedai

gadis_aries posted on 12-12-2005 03:03 PM

Originally posted by sal_bole at 12-12-2005 02:56 PM


aries,
kedai phoon huat dah tukar nama eh??


Errrkkkk tak ler sal...dorang still pakai nama Phoon Huat

sal_bole posted on 12-12-2005 03:04 PM

Originally posted by gadis_aries at 12-12-2005 03:03 PM



Errrkkkk tak ler sal...dorang still pakai nama Phoon Huat

ic...baru makcik paham...

Lindt posted on 12-12-2005 03:09 PM

Originally posted by khdn at 12-12-2005 02:34 PM
saya tau dekat Bandar Baru Ampang ade jual bahan2 kek/biskut ni...sebelah KFC..alamat kedai ni tak ingat pulak..tp yg saya tau kedai ni dekat dengan kedai aksesori Kereta Brothers tu...

Kedai baru ke ni?  Baru tau la...  Dah lama tak ke Bdr Baru Ampang.  Senanglah nak pergi nanti.

shidaaziz posted on 12-12-2005 03:42 PM

Ipoh

Wah Seng (1986) Sdn Bhd
No. 131, Jln Dato Onn Jaafar, 30300 Ipoh, Perak
Phone: 05-254 0267

Index posted on 12-12-2005 03:47 PM

Tambahan di Penang (area Jelutong dan Bayan Baru)

5. GA Baker Paradise
    26 Jalan Penaga (Jelutong Market)
    11600, Jelutong
    Penang.
    Cont No: 012-4010477. Tel & Fax: 04-6590477. Hse: 04-6552579
    Email : ga_bakers@hotmail.com.

6. GA Baker Paradise (another outlet)
     Store 18, Batu Lancang Market,11600, Penang.
     Contact No : 012-4310049.
    Kelas memasak juga ada di kedua2 kedai ini.

7. Auntie Rosie..Kat Market Bayan Baru.

[ Last edited by Index at 12-12-2005 03:49 PM ]

Swift posted on 12-12-2005 04:25 PM

pada sesaper yg tinggal kat sg buluh, dan yg sewaktu dengannye, boleh la pi skodeng kat kedai bakeri di Bukit Rahman Putra.  Tak tau la plak address nyer, tapi kedai ni sebaris ngan Smart Reader Kids & Putra Medical Center.  Nama kedai tu LMC Bakeri.  Depa pon ada buat kelas baking, tapi tak penah plak tanya schedule & fee nyer.  Swift slalu beli barang-barang for baking kat situ jer.

Kacip_Fatimah posted on 12-12-2005 09:46 PM

hmmm...
penang dah ada..
s'pore pun dah..
ipoh mali pun dah..
kl pun byk..

belah pantai timur takde ker..NS ke..melaka..johor...??
meh kongsi lekas....

ummiauni posted on 12-12-2005 11:11 PM

Originally posted by Swift at 12-12-2005 04:25 PM
pada sesaper yg tinggal kat sg buluh, dan yg sewaktu dengannye, boleh la pi skodeng kat kedai bakeri di Bukit Rahman Putra.  Tak tau la plak address nyer, tapi kedai ni sebaris ngan Smart Reader Ki ...
:off: dok sg buloh ker..entah2 pernah selisih bahu ngan ummi kat situ ye tak :cak::cak:

zul_khaleeda posted on 13-12-2005 09:05 AM

subang dan klang sapa tau?

katabatik posted on 13-12-2005 12:14 PM

Originally posted by Kacip_Fatimah at 12-12-2005 09:46 PM
hmmm...
penang dah ada..
s'pore pun dah..
ipoh mali pun dah..
kl pun byk..

belah pantai timur takde ker..NS ke..melaka..johor...??
meh kongsi lekas....

sarawak kat mana help! help!

shidaaziz posted on 13-12-2005 12:18 PM

Sarawak

Baker's Choice Sdn Bhd
Ground Floor, Wisma Nation Horizon, Lrg Ang Cheng Ho 7C, 93100 Kuching, Sarawak
Phone: 082-24 4886

Khin Kueh Khiong
No. 48, Ground Floor, Jln India, 93000 Kuching, Sarawak
Phone: 082-25 2739

Diy Bakery Ingredients Sdn Bhd
No. 4, Ground Floor, Hock Kui Commercial Centre, Jln Tun Ahmad Zaidi Adruce, 93150 Kuching, Sarawak
Phone: 082-23 8510

KST Bakery Ingredients
No. 264, Ground Floor, Hlm Kabor, Beautiful Jade Centre, 98000 Miri, Sarawak
Phone: 085-41 8728

Wee Hock Pastry Ingredients Supply
No. 557, Ground Floor, Jln Datuk Wee Kheng Chiang, 93450 Kuching, Sarawak
Phone: 082-42 5045

Chia Brothers Trading Co
No. 357, Ground Floor, Lrg 1 Off Jalan Ang Cheng Ho, 93100 Kuching, Sarawak
Phone: 082-41 2489

shidaaziz posted on 13-12-2005 12:21 PM

Satu Malaysia

:dia: Bakers Supplies

mawar_berduri posted on 13-12-2005 12:26 PM

Yummie Bakery kat belakang Warta Bangi...alamat takder ler plak...nnt kita carikkan

PrincessFiona posted on 13-12-2005 12:38 PM

Originally posted by Lindt at 12-12-2005 03:09 PM


Kedai baru ke ni?  Baru tau la...  Dah lama tak ke Bdr Baru Ampang.  Senanglah nak pergi nanti.

kedai lama...sebelah KFC Bandar Baru Ampang.

lipbalm posted on 13-12-2005 12:58 PM

kat johor ada satu kat tampoi..nama kedai tu C.Siang..masuk ikut lorong depan plaza
angsana tu..alah sebelah plaza hollywood yang tak siap tu..kedai pesen lama, sebelah bengkel...alamat penuh tak tau pulak....

sue posted on 13-12-2005 01:15 PM

Originally posted by zul_khaleeda at 13-12-2005 09:05 AM
subang dan klang sapa tau?


org subang ni selalu pi BWY puchong or tmn megah jek..  or pegi kat Soon Fatt, Jln klang lama...

sayajemot posted on 13-12-2005 02:15 PM

Originally posted by tunteja78 at 12-12-2005 11:01 AM
teja selalu beli kt

1) BWY..atas pasar TTDI

2) TMC bangsar..ni giant biasa tp byk gak brg wat kek/biskut

3) pasar jalan othman..kt atas2 tu ada kedai jual bahan2 n perkakas wat kek/biskut


teja

soalan:
atas pasar jln othman?kedai yg mana satu ek?

tunteja78 posted on 13-12-2005 03:22 PM

Originally posted by sayajemot at 13-12-2005 02:15 PM

teja

soalan:
atas pasar jln othman?kedai yg mana satu ek?

bukan 1 kedai je..kedai jual acuan lain ..jual bhn2 lain..then kedai chinese yg jual brg runcit depan tangga tu pun byk brg..tp teja pi masa nak raya hari tu..skg ni x tau la ada jual lg ke tak

Tenko posted on 13-12-2005 03:31 PM

Kt Pekan ada 1 kedai tp jarang g so tak tau apa ke nama kedai tuh.
Lgpun since kedai tuh baru lg so tak byk brg sgt.
Klau kt Kuantan, my favourite... BAKEWELL TRADING.

sayajemot posted on 13-12-2005 05:29 PM

Originally posted by tunteja78 at 13-12-2005 03:22 PM


bukan 1 kedai je..kedai jual acuan lain ..jual bhn2 lain..then kedai chinese yg jual brg runcit depan tangga tu pun byk brg..tp teja pi masa nak raya hari tu..skg ni x tau la ada jual lg ke tak

oo...kedai ni yg naik tangga dari depan kan?bawah tu bhgn ikan.. nama kedai tu chop soon fatt@kedai ah ngan..kedai ah ngan mmg ada jual...tp sikit2. lps stok raya habis, xde le dia jual dah.

kita ingat ada kedai khas yg jual brg
Page: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
View full: SENARAI PEMBEKAL BAKERI DI MALAYSIA