salimrock posted on 14-3-2006 11:14 AM

sapa kenal Edrie Hashim ni-

sapa kenal Edrie Hashim ni-
semenjak dua ni nama dia makin naik la- wa rasa dia ni dulu gitaris satu kump kan-tapi wa tak ingat la, muka dia memang familiar-

lagi pun kalo kat album2 rock cam awie-amy dia la penyelaras muzik....

ada sesiapa ada info pasal dia.....

ala mamat yg dgn siti sarah dlm wakenabeb minggu lepas- dgn yg jadi penyelaras musik kat karnivel jom heboh nilai3 tu....yg rambut panjang lurus tu....

wa copy dari bod gossip ni-sana meriah sikit..he...he...

mana tau edrie hashim lepak sini.....

gigi kuning posted on 14-3-2006 11:59 AM

dia dari dulu jadi sessionist je salim, pernah keja dgn EMI &b BMG

eh...........kalo wa interkom lu kan lagi senang..............kikiki

AnakMerdeka posted on 14-3-2006 05:08 PM

Si Edrie Hashim ni mmg pemes beb! Dia dh banyak backing artis.Album solo Amy Search(Aku) dia la main gitar ngan Hillary...Album rock group pompuan( Candy) pun dier yg produce( vocalist band ni bini dier)...Kalu tk silap gua,masa Cromok main kt Planet itu ari, dia backup Hillary...

Pe4RL posted on 14-3-2006 06:05 PM


wa ingat eddie hamidv tadih hikhikhikhik

nak tgk gambo plsssssssss... :bgrin:

adam75 posted on 16-3-2006 01:12 AM

Originally posted by Pe4RL at 14-3-2006 06:05 PM

wa ingat eddie hamidv tadih hikhikhikhik

nak tgk gambo plsssssssss... :bgrin:



Anak lelaki aku minat gila kat Edry ni....termasuk aku.memang dia ni aku rasa salah sorang gitaris terbaik Malaya..

awoks posted on 16-3-2006 01:20 AM

hoh...kenai kenai..aku suke tengok die..hoho
rambot die pon aku suke :lol

aGuiLeHa posted on 16-3-2006 02:45 AM

Originally posted by Pe4RL at 14-3-2006 06:05 PM

wa ingat eddie hamidv tadih hikhikhikhik

nak tgk gambo plsssssssss... :bgrin:



kahkahkah.. aku pun sama aah pearl..
ku ingtkn eddie hamid mat lentok td.. ahaks! ya ampunnnn...

sebenanye aku mmg xkenal..
tup2 korg ckp gitaris terbaik msia, biar betikkk!

nk tgk muka dia gk..
mana tau penah terserempak ke, hihihi =p

[ Last edited by aGuiLeHa at 16-3-2006 06:53 AM ]

Luca_Pitok posted on 16-3-2006 05:37 AM

gitaris terbaik malaysia??tak sampai lagi tahap tu..keje dia ni byk kat belakang tabir je..produce album..cromok mmg ada pakai dia dulu..kat rock the world dulu pun dia yg main ngan cromok..

Pe4RL posted on 16-3-2006 06:30 AM

Originally posted by AnakMerdeka at 14-3-2006 17:08
Si Edrie Hashim ni mmg pemes beb! Dia dh banyak backing artis.Album solo Amy Search(Aku) dia la main gitar ngan Hillary...Album rock group pompuan( Candy) pun dier yg produce( vocalist band ni bini ...


rasanya pernah TERtgk gambo dia ngan Cat (kan, vocalist Candy?)
Idokler tua kan? Macam nuda ajer lagik...

kalu tak silap, bleh tahan ler kot...
tapi ingat2 lupa laaaa....  :stp:

Pe4RL posted on 16-3-2006 06:40 AM

Originally posted by adam75 at 16-3-2006 01:12
Anak lelaki aku minat gila kat Edry ni....termasuk aku.memang dia ni aku rasa salah sorang gitaris terbaik Malaya..

Aku cam tak puas hatilaaa pasal tak perasan dia nih...
dedulu dia ada join group mana???


Originally posted by aGuiLeHa at 16-3-2006 02:45
kahkahkah.. aku pun sama aah pearl..
ku ingtkn eddie hamid mat lentok td.. ahaks! ya ampunnnn...

sebenanye aku mmg xkenal..
tup2 korg gitaris terbaik msia, biar betikkk!

nk tgk muka di ...

Itula pasal  aGuiLeHa ... gambo takdok ler plok...
nak gak aku ingatkan muka dia camner :p

adam75 posted on 16-3-2006 10:06 AM

Originally posted by Luca_Pitok at 16-3-2006 05:37 AM
gitaris terbaik malaysia??tak sampai lagi tahap tu..keje dia ni byk kat belakang tabir je..produce album..cromok mmg ada pakai dia dulu..kat rock the world dulu pun dia yg main ngan cromok..

Tu bagi pendapat aku yang tak berapa pandai main gitar ni ler.....:stp::stp:tapi dia ni kira kerap mengiringi penyanyi2 top kita buat persembahan ..tu kira pilihan antara yang terbaik yang banyak kat Malaya ni.:bye:

juara posted on 18-3-2006 02:31 PM

Edrie ni dh lama ujud kat dunia seni muzik.. tapi dulu takde lah pemes mcm skrg...
Cuma 5 tahun kebelakangan ini dia dh slalu jadi pilihan artis top.. especially otai rock... seperti Amy Search, Ella, Awie & ramai lagi.. sama ada untuk album atau persembahan mereka..
Lagu2 yg Edrie kompose jugak not bad.. petikan gitar edrie pun not bad..
Cuba dgr dlm album2 otai rock yg dia pernah bekerjasama..

Bagi aku dia belum smpai tahap Man Kidal, Hillary, Joe Wings & lain...
Tapi aku suka tgk dia goreng gitar.. ada potensi.. dia kena byk timba pengalaman lagi..

1 lagi..
Aku lagi suka kalau dia buat susunan muzik dari Sham Kamikaze.. walaupun org selalu kata Sham  hebat dan hensem.. :)
Aku tetap suka cara Edrie Hashim... cool je dia ni kat stage... takde control2 macho..
Imej dia dari dulu maintain je dgn rambut lurus dia..

[ Last edited by juara at 18-3-2006 02:34 PM ]

tutankhamun! posted on 25-3-2006 12:08 PM

antare sessionist pilihan
selain dari Hillary , Sham Kamikaze , Ajoy , JP
member aku kat TV3 kate
Edry Hashim nie top 5 sessionist undangan TV3
no 1 mestilah Sham Kamikaze pastu baru Hillary
Sham Kamikaze pun dah lekat dekat Astro
so dorang kene pakai Edry lah
tue pasal mase program Mentor ari tuh dier menjawat jawatan sessionist merangkap pengarah muzik
dan Edry Hashim nie pun ade adek pempuan yg keje kat ROTTW
tak silap aku lagi adek laki dier menganggotai kumpulan new age rock
tak ingat lar name dorang

juara posted on 26-3-2006 12:33 AM

Originally posted by tutankhamun! at 25-3-2006 12:08 PM
antare sessionist pilihan
selain dari Hillary , Sham Kamikaze , Ajoy , JP
member aku kat TV3 kate
Edry Hashim nie top 5 sessionist undangan TV3
no 1 mestilah Sham Kamikaze pastu baru Hillary
...

Adik dia Zizie Hashim tgh rehat.. maklum baru dpt baby..
Adik dia ni  mamang tau bab2 rock & underground..
Dia sendiri ada band sendiri..

famili Edrie ni memang kalangan rocker.. termasuk lah isteri dia Pat Candy :)
Candy pun skrg ni buat comeback..

tutankhamun! posted on 26-3-2006 08:33 PM

OooO
isteri Edrie si Pat Candy eh
baru ku tau
'AKAN KU TUNGGU ' :bgrin:

riffer_tapper posted on 27-3-2006 11:56 AM

oooo.. satu keluarga rupanya bergiat dlm dunia rock...

Bateesta posted on 28-3-2006 09:48 PM

Masa mula2 dia naik dulu , aku terkonpiyus si edrie ni dgn kid search
Pastu masa rancangan mentor yg pija final tu , pun aku konpiyus lagi:bgrin:

Mula2 dia yg buat intro lagu pelesit kota tu , pastu baru kid search kuar , hehe

Baguslah ramai gak now gitaris blh cari makan , jd sesseionist kat tv

Luca_Pitok posted on 28-3-2006 10:19 PM

Originally posted by juara at 26-3-2006 12:33 AM


Adik dia Zizie Hashim tgh rehat.. maklum baru dpt baby..
Adik dia ni  mamang tau bab2 rock & underground..
Dia sendiri ada band sendiri..

famili Edrie ni memang kalangan rocker.. term ...

Oo..zizie tu adik dia ka...yg sweet666 tu ye..hehe

juara posted on 29-3-2006 12:48 AM

Originally posted by Luca_Pitok at 28-3-2006 10:19 PM


Oo..zizie tu adik dia ka...yg sweet666 tu ye..hehe

betul la tu.. tak silap lagi :)

Zalim posted on 5-4-2006 09:04 AM

Edrie Hashim ni pernah jadi gitaris NAKED BUTTERFLY geng sekali dengan Ozz, Azrin apa sumer.

Pe4RL posted on 16-4-2006 04:55 PM


dia nih yg hari tuh main gitar kat jomheboh ek?
y kat Melaka tuh kan? Dari jauh nampak  bleh tahan aaaa
tgk dekat2 nampak ganazzzzzznyerrrrrrr....
baju lobang2 lagi.... ekekekekeke

Lana posted on 16-4-2006 05:04 PM

Originally posted by juara at 18-3-2006 02:31 PM
Edrie ni dh lama ujud kat dunia seni muzik.. tapi dulu takde lah pemes mcm skrg...
Cuma 5 tahun kebelakangan ini dia dh slalu jadi pilihan artis top.. especially otai rock... seperti Amy Search, E ...

aku pon suka Edri..cool jer..takder control2 macho..

tak silap aku selalu gak nampak dia iring band yg perfrom kat HRC dedulu..& dia bukan jenis2  perasan & gatal cam  org lain yg prasan glemer..

tapi aku suka gak sham kamikaze sebab dia cute :bgrin:

possubH2 posted on 17-4-2006 06:17 AM

Gua tak kenal Edrie Hashim ni, tapi geng2 gua ada sebut2 gak nama dia.  Orang cakap dia bagus main gitar.  Tapi kalo bab gitar sesionist gua prefer Zam, permain gitar yang lebih clean, dan mempunyai rythm skill yang power.  Tak ketara beza bunyi up stroke dan down stroke dia.

Sapa ada lagu Edrie Hashim rekemen le

shazzee posted on 22-4-2006 06:13 PM

aku ader gambar die..

death_dealer posted on 23-4-2006 12:21 PM

aku pon suka sangat edrie hashim ni..
zizie hashim tu band M.I.N.E
adek dia lagi sorang pon ade band jugak..
tapi tak igt plak aku band ape ntah

tak salah kot kalau nak labelkan dia
antara gitaris terbaik mesia..
dari sham kamikaze tu, aku jauh
lagi suka dia, terer tapi tak poyo..
tapi tang rambut tu memang mahal ler..

yeah!
Page: [1] 2
View full: sapa kenal Edrie Hashim ni-