audioslavefan posted on 12-5-2006 09:07 PM

FACIAL - korg wat kat ner paling berkesan?

jom kongsi pengalaman tempat facial yg bagos

sh|nobu posted on 12-5-2006 09:21 PM

err takpenah wat facial...teringin gak...mebe nextime....mahal tak? slalunye berapa kos?

haz posted on 12-5-2006 09:38 PM

penah try macam2 tempat...
dedulu biasa wat kat salon in melawati..sri wahyuni...besh gak...
pastu kat puri ayu ampang pon penah wat, not bad...i just lurve the ambience there...

last week wat kat pd, selesa beach resort, a mustika ratu nyer spa...very good service (the spa, not the hotel)...
and worth it, too...coz i paid rm60...and the facial was 2 hours!!
biasanya i wat facial 1 1/2 hour jer...tapi kat pd tu 2 jam..berbaloi giler!
and then masa dia buang blackheads & whiteheads tu, siap say sorry2 lagik..mamat tu tau i was in pain..hehe
oh lupa nak bgtau, kat pd tu..tukang facial nyer laki, but the lembut type ler... :bgrin:
lepas dari facial tu...mmg licin giler my face, no more whiteheads for a week...
ni dah naik balik...cess!!

shinobu, harga dia depends on which salon/spa u pegi...
kalau high class nyer spa/salon...mau cecah rm100 or more...
kalau pegi kat salon biasa2, rm35 - 40 dah dapat...

sh|nobu posted on 12-5-2006 09:42 PM

penah gi spa je (spa kat bali), tapi massage yang banyak. kalo x silap macam takde wat facial lah...

haz posted on 12-5-2006 09:47 PM

Originally posted by sh|nobu at 12-5-2006 09:42 PM
penah gi spa je (spa kat bali), tapi massage yang banyak. kalo x silap macam takde wat facial lah...
masa kat bandung tu haz try gak massage + facial...
kalau massage tu mmg best laa kat sana...but facial kurang sket...
i prefer facial kat sini...
maybe bila pegi lagik, i'll try another spa...

an4zaara posted on 13-5-2006 12:05 AM

memang setiap bln wat facial.. dulu mcm2 tempat pegi tp ni kali gi kat ampang.. i pon mmg gune produk salon tu so amik pakej utk facial.. tgk lah mayb 5 x dlm rm300++.. skang ni amik utk face shaping (betul ke ejaan.. belasah jelahh) 10 x dlm rm800++.. gune machine ni cepat sikit utk hilangkan parut dan bentukkan skit wajah kite..

pinkjambu posted on 13-5-2006 12:52 AM

selalu wat sendiri kat umah jek guna scrub n mask n micodermabrasion...tenyek jer la....hhehehhe..jarang nak p facial. klu p pon nak hilagkan blackhead n whitehead..

static posted on 13-5-2006 01:06 AM

Leonard Drake? Tapi mahal...

pia06 posted on 13-5-2006 12:13 PM

pergi dermalogica branch....memng mahal sket tapi berkesan..kalau nak gi facial pia nasihatkan guna yg profesional....nnti kang masalah lak.

haz posted on 13-5-2006 12:17 PM

Originally posted by pinkjambu at 13-5-2006 12:52 AM
selalu wat sendiri kat umah jek guna scrub n mask n micodermabrasion...tenyek jer la....hhehehhe..jarang nak p facial. klu p pon nak hilagkan blackhead n whitehead..
pink...skang bleh wat microdermabrasion kat umah jer ekk..??
so ketinggalan haz nih...:rf:
camner ekk..?? cuba xplain sket...thanks!

audioslavefan posted on 13-5-2006 03:15 PM

aku baru balek dari gi wat facial kat kompleks pkns.. kat oxygen terapi.. cam ok jek

babycake posted on 13-5-2006 03:23 PM

klu wat facial diorang picit2 jerawat tu kan???
ishhh...tak sanggup...
semlm my fwen dok picit sebijik jerawat kat muke haku..tak surut pon jawat tu..masih ade..merah pulak..skali tgk nampak mcm taik lalat besau..psl luke dia mcm dah kering..warne merah tua...

ishhh...takmau kuar umah..takmau kuar..

gda posted on 13-5-2006 05:19 PM

My experience :

1) Kanebo kat StarHill - RM248 2 hours tak akan picit2 jerawat. Banyak guna massage. End results glowy macam jepun.

2) Zai Beauty Formula - RM70 11/2 hour. Tak picit jerawat. Kena baca doa dulu. Results - berseri, ketat dan licin

3) Leornard Drake - Advance RM250 2 hours. Picit jerawat tapi tak sakit. Best sakit dan takda kesan bengkak. Cba try aromatherapy facial dia, destressing. Muka flawless.

4) Mustika Ratu - scrub dia macam kertas pasir. Picit jerawat sakit. Lepas tu beautician guna sponge kotor atau yang diguna semula. results bengkak2 dan lepas dua hari jerawat naik.

babycake posted on 13-5-2006 05:35 PM

Originally posted by gda at 13-5-2006 05:19 PM
My experience :

1) Kanebo kat StarHill - RM248 2 hours tak akan picit2 jerawat. Banyak guna massage. End results glowy macam jepun.

2) Zai Beauty Formula - RM70 11/2 hour. Tak picit jerawat.  ...
result mmeg superb eh lepas facial?muke u ade prob tak?
mcm my fwen muke tade jerawat,tp dia wat facial tuk buang blackheads whiteheads sume...lepas facial muke bengkak ya amat...dia wat dah petang...pastu org tu ckp facial tak leh wat lewat2...musti wat siang2...klu dah dekat mlm mmg muke bengkak...

lg,klu wat facial,leh diminish open pores tak?

gda posted on 13-5-2006 07:25 PM

muka I tak da jerawat. tapi disebabkan banyak pengunaan mekap (disebabkan kerjaya) jadi kulit I kusam dan nampak tak berseri.

facial perlu untuk membersihan mendalam dan pengaliran darah.

pinkjambu posted on 13-5-2006 11:23 PM

Originally posted by haz at 13-5-2006 12:17 PM

pink...skang bleh wat microdermabrasion kat umah jer ekk..??
so ketinggalan haz nih...:rf:
camner ekk..?? cuba xplain sket...thanks!

haz, i pakai mary kay puye microdermabrasion...so far, best giler...x terkata, klu kulit kusam boleh kembali berseri. pengalaman pink guna, oil seed kat bwh dagu pon dah kurang, bekas jerawat pon boleh lighten. actually microdermabrasion nie good utk kecikkan pores, fine line, blackhead n whitehead..etc..tekstur kulit pon nampak halus..i mmg suka amik gambar, gambar i yg baru2 nie mmg nampak tekstur kulit tue soft..mcm kulit baru..

klu buat kat saloon tue x mampu.. so far, dorang kata guna 3 bulan tp i dah guna almost 5 months n byk lg siap bg org try lagi..mayb muka i kecik kot..hehhe..pakai 2 x seminggu.. semlm kasi member i try..mmg nampak berseri muka dia.

klu berminat i boleh kasi sampel kat u...i beauty consultant. i guna n pakai so i can recommend to others...lgpon dia bukan sbrg scrub, dia crystal scrub..ada white tea, green tea n yelow tea..

[ Last edited by  pinkjambu at 14-5-2006 02:44 AM ]

meowlin posted on 13-5-2006 11:50 PM

dulu2 kan masa lom kawin aku penah pakai citra ayu...kalu pegi facial 3 kali seminggu...sekali facial 30 hinggit melayang...isk teruk sangat pelupasannya...sampai pedih...kulit aku jadi nipis...tak lama pastu kulit aku nampak pink2....pastu aku tinggalkan...coz tak sanggup tanggung sengsara...waaaaaa

kemedian aku cuba memacam gak...tak pi facial memana pun...then guna amway...kulit jadi cantik...tapi sekarang aku guna neostrata...alhamdullilah kulit tambah kencang dan gebu...asben aku pun selalu puji2 taw...tak pegi pun facial2 dah...

ally123 posted on 14-5-2006 01:58 PM

Saya pegi kat Leonard Drake tapi pricey lah tapi rasanya kalau ambik package masa promotion not bad. Facial dia so far so good cuma kena rajin pegi lah baru nampak kesannya.

haz posted on 14-5-2006 02:06 PM

Originally posted by pinkjambu at 13-5-2006 11:23 PM


haz, i pakai mary kay puye microdermabrasion...so far, best giler...x terkata, klu kulit kusam boleh kembali berseri. pengalaman pink guna, oil seed kat bwh dagu pon dah kurang, bekas jerawat p ...
sungguh teruja ni!! :cak: :cak:
bleh bgtau tak price dia..??
pakai 5 bulan tak abis lagik ekk..??
if u can give me sample, ok gak...:clap: :clap:
thanks!

sh|nobu posted on 14-5-2006 02:20 PM

teruja teruja jugak.....uhuhuhh...
naktau price!
shin pong kalo takpakai mekap muka nampak kusam walaupong takdek jerawat, cuma ton kaler muka xrata. sbb salu sangat pakai mekap.
:P

MamaIlya posted on 14-5-2006 02:21 PM

Originally posted by pinkjambu at 13-5-2006 11:23 PM


haz, i pakai mary kay puye microdermabrasion...so far, best giler...x terkata, klu kulit kusam boleh kembali berseri. pengalaman pink guna, oil seed kat bwh dagu pon dah kurang, bekas jerawat p ...

Kita nak jugakkkk..... Nak try sample dulu boleh yer? Nak..nakkk...:clap::clap::clap::bgrin:

chemist_UTM posted on 14-5-2006 02:55 PM

rasanya sepnajang 23 tahun hidup ni,baru 3x pegi facial..tu pun rasanya a few years back

lps rasa mcm i dont need facial at salon..coz rasa mcm takde apa jek2..

ni pendapat sendri dan pengalaman sendiri

MamaIlya posted on 14-5-2006 02:59 PM

Originally posted by chemist_UTM at 14-5-2006 02:55 PM
rasanya sepnajang 23 tahun hidup ni,baru 3x pegi facial..tu pun rasanya a few years back

lps rasa mcm i dont need facial at salon..coz rasa mcm takde apa jek2..

ni pendapat sendri dan pengala ...

Alaaaaa...chem muka dah licin gebu, kalau Shah yg muka penuh open pores dan lain2 masalah ni...uwaaaa.....sob..sob...

Lepas pakai CC and serum olay, kulit muka jadi even tone, tapi still ada open pores. SIL suruh try Cellnique Skin Action Sebum Gel. Macam mana buat yek? Last2 haku naik :gila:

[ Last edited by  MamaIlya at 14-5-2006 03:38 PM ]

purpler posted on 14-5-2006 03:34 PM

yang kita tau...
mary kay ni ada kat d.u...
dekat² balai polis d.u....:)

coyotemawi posted on 14-5-2006 07:27 PM

pernah pegi kat dermalogica..
masa pergi tu muka alamakkk..pores dia ternganga2!!!
tu sebb yang pergi gak tuh..
n then lepas facial..mmg pores dia mengecil..
bila picit black n white heads tu
hmmm sakit gak la...
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: FACIAL - korg wat kat ner paling berkesan?