loveanis02 posted on 17-7-2006 03:15 PM

mencari tadika @ kindergarden kat area Bdr Tun Razak yg bagus

love nak hantar my doter aged 4 yrs old masuk tadika...so tak tau tadika mana yg bagus kat area bdr tun razak, cheras or bdr sri permaisuri...klu boleh nak yg medium english or tak pon yg campur berbagai jenis bangsa...nak my doter ni exposed skit..

minta kengkawan rekomen le kindergarden mana yg bagus..dan jangan le yg memahal...tak mampu den lak...

dah pg check kat tadika colorful kat tmn mulia...depan masjid tuh...nampak mcm tak menarik je...tak de keceriaan  je...

so plssss kengkawan...

ladybird_comel posted on 18-7-2006 01:59 PM

kawan saya ada hantar anak dia kat tadika sri pintar(cawangan twinkle star) bandar tun razak.boss saya pun anak dia hantar kat situ.boss saya yg rekomen kat kawan saya tadika tu.kawan saya kat anak dia ada byk perkembangan hantar kat situ.dia hantar tahun lps time umur 5 th.skrg umur 6 th dah pandai baca inggeris & melayu

loveanis02 posted on 24-7-2006 12:16 PM

ladybird...mintak tulun...nak minta alamat tadika sri pintar nih...ari tuh pg pusing carik..tp tak jumpa lah...
tak pon ade landmark ape2 ke...tolong ekk...TQ

kitty_c@t posted on 8-5-2007 12:44 PM

kitty upkan balik thread nih...

kitty pun skang tengah mencarik list2 tadika@kindergarten kat area Bandar Sri Permaisuri, Bndar Tun Razak, Taman Tenaga..

Bandar Sri Permaisuri.
1. Smart Reader
2. Pusat Perkembangan Kanak Kanak Permai, A1-3, Ground Floor, Dwitasik Plaza, Bandar Sri Permaisuri

lesung posted on 11-5-2007 04:41 PM

i ada perasan 1 montesori kat taman midah..siap ada swimming pool..ingat nak gi tanya gak..my daughter skang nih meragam pagi2 nak gi school..tp la dah tengah tahun pun..hmm:funk:

lain2 yang tau smart reader.. btw tadika sri pintar ni kat mana?

cheapmon posted on 25-9-2007 10:42 AM

i pun tgh carik kindergarten utk my son umor 2yrs. mana yang bagus ye. setahu i q-dees n smart reader mmg ada kat area taman midah tapi mahal sgtlah yuran bulanan dan smart reader kat situ tak de program for junior. i nak htr anak i for full day..so kalau ada tadika yg monthly rm250-300, i rasa oklah kot...yg boleh ajar anak i english language, ABC, lain2..ada sesiapa tahu tak?

PASSIONFRUIT posted on 22-10-2007 11:52 AM

saya nk tanya sikit ni..
selalunya kindergarten camni, anak umo bape boleh antar ye?..
anak saya baru 1.5yrs..

ladybird,
tadika sri pintar tu terima start umo brp?boleh bg address tak?

lesung posted on 7-11-2007 07:10 PM

Kat bandar Tun Razak/sri permaisuri ada banyak kindergarden..

Tadika Furqan - enrolment RM800+..monthly RM130..food not provided so kena bawak bekal sendiri..kalau sekali ngan daycare about RM180+ tak silap..principle - Malay

Tadika Sri Pintar - dekat bandar tun razak -  taman mulia.. nih kena daftar masa start cuti skolah.. principle - Malay

Qdees - Sri Mulia

Tadika  Mustaqimah Taman Jaya (Tadika Islam)

Kinderworld Taman Midah

Smart Reader Sri Permaisuri

Tadika Islam kat Cendana Apart.. enrolment RM200+, monthly RM25
(kalau age 5...start kelas pukul 12noon, age 6 start pagi)

Tadika Islam Masjid kat Bandar Tun Razak - enrolment RM200+, monthly RM20 rasanye
(age 5 ada 2 session..pagi ngan noon)

Tadika Islam kat Apart Penara - enrolment RM60..monthly RM20 tak silap.. pun ada 2 session..pagi ngan noon..sapa cepat register boleh dapat pagi la..

Tadika Sri Mulia (depan masjid b/t/razak)

ada a few lagi i tak g tgk..

PASSIONFRUIT - anak 1.5 tahun tu muda sangatt nak anto tadika.. anak i pun i anto 5 tahun..

tommygirl posted on 22-12-2007 04:03 PM

tommy baru ajer daftar anak tommy kat tadika montessori dove.
dkt area flat cheras 4E. class start 9am to 12pm.
pastue dia dkt daycare taska ummi plak, kat vista amani...

taska ummi tue so far mmg okie.. dpt taska ummi pun dr sorang forumner kat sini.

cheapmon posted on 26-12-2007 11:14 AM

daycare kat taska ummi ni berapa yer sebulan?
vista amani ni yg mana satu yer?

Tputri posted on 14-12-2008 10:51 AM

Tputri pun masih tercari2 Tadika kt area cheras dan permaisuri ni. Ada Tadika Islam kat masjid Az zubair, Tadika Orkid (Tadika cina ) tp ramai melayu hantar sini. Tadika Orkid ni register + baju dlm Rm380. Monthly Rm80 jer. Cam ok..Kat Permaisuri ada SR. Tadika Pintar ni bper monthly dgn register yer kwn2 ?

HangLyPoh posted on 17-12-2008 09:06 AM

Taska Ummi ada kat Vista Amani Condo.Bayaran bulanannya bergantung pada umur.

HangLyPoh posted on 17-12-2008 09:09 AM

Lypoh ade jumpa satu tadika islam di area Taman Midah Tengah, Bandar Tun razak ni - TADIKA PASTI. Semalam ada call, bayaran utk 5-6 tahun termasuk daycare ialah RM 220sebulan. Untuk bebudak transit RM130 sebulan.

Ade tak sesiapa yg hantar anak kat sini?

tommygirl posted on 19-12-2008 10:24 PM

tahun depan nasirah tukar sekolah... daftar kat tadika sri mulia yg depan masjid tue..
cikgu melayu.. tgk mcm okay.. cikgu pun dah berusia.. nampak berpengalaman..
daftar rm700++.. mthly rm120..

lesung posted on 30-12-2008 04:14 PM

Me last year antar anak kat tadika masjid Othmaniah.. tahun 09 InsyaAllah antar kat Pra Sekolah Bistari dalam MPIK. Dia amik 1 kelas ajer 25 orang kot untuk age 6..

Yuran about -+200..then monthly tak sure but they said wang sumbangan ajer just RM20... tp okla pasal masa i apply, siap ada interview etc.. bahasa perantaraan BI/BM..cuti plak ikut maktab la..ikut sem..

tommygirl posted on 3-1-2009 11:44 PM

Balas #13 HangLyPoh\ catat

still antar anak kat ummi lagi ker..? :)

ahmad78 posted on 27-3-2009 10:44 PM

masa tinggal di bdr permaisuri, saya hantar anak sulung kami di mentari kondo. anak saya cukup happy duduk kat situ. even bila lahir adik dia, kami ambil bibik, dia tak nak dgn bibik, dan kami masih hantar dia ke nursery mentari. tapi bila dah pindah ke lake fields, sg besi, tak ada choice lagi..dia kena duduk dengan bibik gak siang...

skrg ni kami hantar dia ke tadika islam sg besi. umur lima tahun.

aja_cute posted on 29-6-2009 09:43 PM

anak sy dulu kat tadika furqan.. oklaa... pastu pindah Bangi saya hantar dia ke tadika PASTI je..

linamys posted on 4-3-2011 08:39 PM

saja upˇˇbalik benang ni..

nak tanya, tadika orkid tu kat area mana yer? ada sesapa tau...minta tolong guide. kalau dpt bg alamat lagi bagus...dok cari2 x jumpa..

kalau ada lagi tadika cina kat area bandar tun razak / bdr sri permaisuri...sila maklumkan...cadang nk htr ank ke tadika cina...tq

cn7 posted on 4-4-2011 04:51 PM

Reply 19# linamys


    kalau ada lagi tadika cina kat area bandar tun razak / bdr sri permaisuri...sila maklumkan...cadang nk htr ank ke tadika cina

kat taman midah banyak la tadika cina...

kinderworld (yang dekat simpang nak ke Tesco tu, anak blogger redmmummy dihantar ke situ).

linamys posted on 5-4-2011 08:59 AM

Reply 20# cn7


    kinderworld tu...yg simpang kat traffic light nak ke tmn midah tu yer? terima kasih maklumkan :)
mungkin boleh difikirkan utk hantar dia ke sana pada tahun hadapan, memandangkan saya nak htr dia ke sek cina 2013 nnt......

Apapun, skg anak saya dah bersekolah di Tadika Intelek, bandar tun razak....tadika tu pun bagus gak nampaknya..tapi bukan tadika cina....

cn7 posted on 5-4-2011 01:02 PM

Reply 21# linamys


    kinderworld tu...yg simpang kat traffic light nak ke tmn midah tu yer?

yes, that's right

cn7 posted on 5-4-2011 01:03 PM

Reply 22# cn7


    memandangkan saya nak htr dia ke sek cina 2013 nnt......


sekolah cina mana yer you have in  ind? ada ker yang area dekat2 dengan BTR tu

cn7 posted on 5-4-2011 01:04 PM

Reply 21# linamys


    Tadika Intelek, bandar tun razak

kat mana yer tadika intelek ni? Dia montessari ker? kat jalan Ikhlas ke Budiman?

linamys posted on 8-4-2011 12:14 AM

Reply  cn7


   

sekolah cina mana yer you have in  ind? ada ker yang area dekat2 dengan BTR ...
cn7 Post at 5-4-2011 13:03 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

kat btr xde sek cina.. kalo ada yg dekat, salak selatan ngan tmn coughnout..
apapun masih dlm fikiran lg
Page: [1] 2
View full: mencari tadika @ kindergarden kat area Bdr Tun Razak yg bagus