arishan24 posted on 6-9-2006 04:31 PM

celah kangkang...

aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok...:pray: masalahnya..ia meninggalkan kesan hitam pada kulit yg dijangkiti tuh..arghhh..mcm mana nak hilangkan kehitaman ni..malu la woo nanti kawin bini nampak celah kangkang hitam...kuikuikui:geram:

hafis posted on 6-9-2006 05:01 PM

kesan hitam tu di sebabkan kulit yg luka tu kering.
Boleh dapatkan losyen yang bantu proses pengelupasan dan
make sure bahagian tu sentiasa kering untuk elak jadi balik masalah tu

arishan24 posted on 6-9-2006 07:35 PM

apa nama lotion tu? kat farmasi ada jual ke? agak2 berapa ringgit?

MsKiah posted on 7-9-2006 12:05 PM

Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...

along posted on 7-9-2006 12:07 PM

Originally posted by MsKiah at 7-9-2006 12:05 PM
Pakai NR Vera Jelly.. boleh membantu, ia membantu menghilangkan kesan2 hitam... pakai setiap hari sebelum masuk tido, siang pakai cream gatal tuu insyallah boleh hilang...

Percaya lah...


kat mane ek nak cari NR vera tu?mahal tak?

razifah posted on 7-9-2006 01:16 PM

Rse nyer topik nie dah ader...:stp:

arishan24 posted on 7-9-2006 10:34 PM

mana ada lagi..sy dah check maaa...

arishan24 posted on 7-9-2006 10:35 PM

NR Vera Jelly tuh produk apa? kat mana nak carik? harga??

MsKiah posted on 11-9-2006 07:54 AM

Sorry lambat reply,

PM saya..

- Mmg bagus - selain merawat panau/ kurap, bekas parut.. dan membuang sel kulit mati.


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:54 PM ]

sfhzuraz posted on 13-9-2006 12:45 PM

Originally posted by MsKiah at 11-9-2006 07:54 AM
Sorry lambat reply,

- Mmg bagus - selain ...

dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~

[ Last edited by  Cakkkk....aaaa at 13-9-2006 12:55 PM ]

sfhzuraz posted on 13-9-2006 12:47 PM

lagi satu kakak ni suruh beli majalah Mingguan Wanita 24/9 ni cover depan Serina Chef Wan, dia ada buat promosi dlm majalah tu..

kacang^soya posted on 13-9-2006 12:59 PM

pakai sabun Palmer's Vit E...kat Guradian ader...mmg elok utk hilangkan tanda hitam dan parut..also the lotion ...both are cocoa butter formula...kulit lembut dan licin giler pakai sabun ni...walopon bau coklat sikit...

MsKiah posted on 14-9-2006 01:27 PM

Originally posted by sfhzuraz at 13-9-2006 12:45 PM


dah tepon kakak ni..
thanks MsKiah for the info.:tq:


~ini bukan thread iklan!~

mmg bagus utk kulit.. sapu kat celah kangkang setiap malam sebelum masuk tido...
harap dpt membantu u all yg bermasalah...

akughi posted on 20-9-2006 04:50 PM

hi kengkawan.... I nak ofer satu polisi insuran yang ade cover breast cyst, barah rahim, operation bersalin n mcm lagi, memang tuk pompuan je...

...aisayyyy beb...no advert please...:tq:

[ Last edited by  blackmore at 2-10-2006 03:05 AM ]

tajnur posted on 2-10-2006 12:46 AM

Talking by experienced

Assalamualaikum wbt,

Sebenarnya apa yg U alami ini adalah scabbies! Dalam bahasa melayunya kalau tak salah kutu air yg menyebabkan kudis buta. Semakin digaru, semakin sedap sehingga kulit melecet dan menyebabkan luka dan akhirnya boleh membawa kudis dan berparut hitam. Bhgn yg U sebut itu adalah lembab mmg sesuaii habitatnya. Aktif pada waktu malam!Lebih teruk lagi apabila digandungkan dgn kulat dan baktria. Bubuhlah apa2 krim sapu antifungus atau bakteria yg terdapat difarmasi dan yg paling penting adalah gunakan ubat GammaScab - Gamma Benzene Hexachloride pada waktu malam sebelum tidur, Selamat mencuba

ex-paramedic

yujin posted on 7-11-2006 08:11 PM

Originally posted by arishan24 at 6-9-2006 04:31 PM
aku tak tau la kurap ke ape ke..dulu la pernah kena..kat celah kangkang..dua dua belah..kalau tak sapu krim makin lama makin merebak..gatal gila pulak tu..menggaru je la...tapi sekarang dah elok... ...
masa ko kena gatal2 tu krim jenis ape ko pakai

shahx posted on 9-11-2006 12:15 AM

gunala fair n lovely... hehe.

lovin.honey posted on 9-11-2006 12:26 AM

Originally posted by shahx at 9-11-2006 12:15 AM
gunala fair n lovely... hehe.

ksian dia... jgn main2.. bgtau btul2

LeyDVogh posted on 14-9-2010 02:11 PM

mcmane nak hilang hitam kat paha..... any info

LeyDVogh posted on 14-9-2010 02:11 PM

pakai NR 2 boleh hilang kew...

lil_honey posted on 14-9-2010 05:58 PM

aku letak losen baby milk tu jek :D putih

yukitada posted on 16-9-2010 02:53 PM

nr veera gel tu camner rupanyer ? ada jual difarmasi tak ?

MommyRayyan posted on 20-9-2010 02:50 PM

parut boleh dihilangkan, jgn risau... kn ada mcm2 krim n minyak yg boleh hilangkan parut skrg. pegi je guardian ke watson ke, tny kt bdk kt kaunter tu, sure dia bley tolong :)

mama.bustan posted on 20-9-2010 04:01 PM

Reply 19# LeyDVogh


    cuba try pakai vit. E utk ilangkan parut... ok kot.

qiqi877 posted on 23-9-2010 09:32 AM

TT da beli lom NR Vera tuu??:o
Page: [1] 2
View full: celah kangkang...