Lily_Savage posted on 7-9-2006 03:47 PM

SENARAI KEDAI-KEDAI KRAF ONLINE

Jom kita senaraikan kedai2 online yang menjual barangan untuk kraf atau kain-kain yg senang nak beli..contoh mcm dlm RM atau dlm foreign currency tp murah..:)
lily mmg suka beli secara online sbb mudah dan jimat masa.
(kedai tu patut kasi kredit sbb kita tolong iklankan perniagaan depa.

okeh..lily mulakan..
utk barangan decoupage.. http://www.papertole.co.uk
sebelum ni lily perasan ada sorg forummer yg bgtau kedai maycraft utk benang2 dan barang kraf lain.
sesiapa nak tambah?

Ibu_Sara posted on 7-9-2006 03:53 PM

Kedai yang saya selalu beli xstitch pattern online with good customer service & delivery pun ok.

www.123stitch.com
www.xstitchwithme.com

dini_alieyah posted on 7-9-2006 04:58 PM

www.maycraft.com.my

^_^Angel posted on 7-9-2006 05:02 PM

boleh tak lili beritahu procedure kalau beli barang kat web tu? thanks

amamiya5674 posted on 8-9-2006 09:13 AM

Originally posted by ^_^Angel at 7-9-2006 05:02 PM
boleh tak lili beritahu procedure kalau beli barang kat web tu? thanks

biasanye ...sometimes, for certain sites dia nak kite register first..then do the necessary buying using CCard...
plus..since dia dah claim dia guna Secure Socket Layer (SSL)...shld be no problem..

^_^Angel posted on 8-9-2006 01:45 PM

thanks miya..

Ratu_Lybeau posted on 8-9-2006 05:28 PM

Kekawaz2 semua..ni online yg murah gak...:)
Kalo dah ada sorry ler:)
http://www.myhobbycraft.com/

mawar_berduri posted on 15-9-2006 08:39 AM

kalau org yg takder CCard cam sy, x blh ler nak beli online.....huwaaaa:nyorok:

amamiya5674 posted on 15-9-2006 08:56 AM

http://www.sewandso.co.uk/  ,- design lawa..tapi ..mahai sungguh....:bgrin:
http://www.patternsonline.com/

http://www.needlecraft-corner.com/ <--ni star kasek link ari tuh...:)

wa'ah posted on 15-9-2006 09:01 AM

Originally posted by Ratu_Lybeau at 8-9-2006 05:28 PM
Kekawaz2 semua..ni online yg murah gak...:)
Kalo dah ada sorry ler:)
http://www.myhobbycraft.com/

thanks RL... saya order something kat situ 2 hari lepas...dia tgh sales tuh :)

honeydew_78 posted on 15-9-2006 10:07 AM

Originally posted by Ratu_Lybeau at 8-9-2006 05:28 PM
Kekawaz2 semua..ni online yg murah gak...:)
Kalo dah ada sorry ler:)
http://www.myhobbycraft.com/

wooo.. rambang mata gi sini.. betul laa wa'ah.. tgh SALE!!

wa'ah posted on 15-9-2006 10:15 AM

ada satu lagi..link yg stargazer penah bagi dulu...utk beli linen..
kat situ pon tgh sale.. closing down clearance..murah2 laa sebab dia nak tutup kedai..dah lupa pulak nama website tu. tapi yg ni website USA punya

Ibu_Sara posted on 15-9-2006 10:56 AM

Originally posted by mawar_berduri at 15-9-2006 08:39 AM
kalau org yg takder CCard cam sy, x blh ler nak beli online.....huwaaaa:nyorok:

boleh jugak mawar tapi proses tu ambik masa lama sikit.  First, cek dulu selain dari CC dia orang terima tak money order.  kalau terima, kita boleh beli Money Order kat bank.  Then kita post kat alamat yang dia kasi.  This will take about 2 weeks bila kita pos kat  US.  Once dia dah terima baru dia hantar barang kat kita.  So makan masa lebih kurang 1 bulan untuk kita terima order as compared kalau kita guna CC dalam 1-2 minggu jer.

Dulu, memang saya buat payment thru MO sbb tak berapa confident dgn online security nie.  Tapi skrng dah ok, so guna CC jer.

lilo_stitch posted on 15-9-2006 02:35 PM

Originally posted by mawar_berduri at 15-9-2006 08:39 AM
kalau org yg takder CCard cam sy, x blh ler nak beli online.....huwaaaa:nyorok:

Mawar,
jangan susah hati, U still boleh beli online thou tak ada kredit card.  U check this link :  http://community.webshots.com/user/STITCHNSUCH

owner Stitch N Such (Malaysian) ni buat online bizness chart & accessories cross stitch.  dia accept payment thru maybank2u.. kalo U ada kat area2 subang/shah alam may be U bole jumpa dia personally..

Opss.. lupa, u can contact dia via email : stitchnsuch@gmail.com or aslindajamaen@yahoo.com

[ Last edited by  lilo_stitch at 15-9-2006 05:36 PM ]

wa'ah posted on 15-9-2006 03:32 PM

Originally posted by lilo_stitch at 15-9-2006 02:35 PM


Mawar,
jangan susah hati, U still boleh beli online thou tak ada kredit card.  U check this link :  http://community.webshots.com/user/STITCHNSUCH

owner Stitch N Such (Malaysian) ni buat on ...

thanks...satu lagi website yg buleh di teroka hari ni :love:

limau_nipis posted on 15-9-2006 04:08 PM

Originally posted by wa'ah at 15/9/06 03:32 PM


thanks...satu lagi website yg buleh di teroka hari ni :love:

wa'ah, lajunya nak ngorder

wa'ah posted on 15-9-2006 04:16 PM

kak limau..tak bleh order2 dah
bulan ni dah overspent bab stitching ...ehehehe

mawar_berduri posted on 15-9-2006 04:23 PM

thks to ibu & lilo....:love:

honeydew_78 posted on 15-9-2006 04:33 PM

cuba sini juga,

untuk cross-stitchers semua..

www.patternsonline.com

dah 2 kali purchase pattern dari sini, murah, tapi kita kena download n print the patterns sendiri. to me convenient juga..

honeydew_78 posted on 15-9-2006 04:34 PM

Originally posted by wa'ah at 15-9-2006 04:16 PM
kak limau..tak bleh order2 dah
bulan ni dah overspent bab stitching ...ehehehe

kuang..kuang..kuang.. sama laa kita wa'ah.. dah overspent ni... kena simpan duit untuk raya lak.. kekekeke...

wa'ah posted on 15-9-2006 04:38 PM

Originally posted by honeydew_78 at 15-9-2006 04:33 PM
cuba sini juga,

untuk cross-stitchers semua..

www.patternsonline.com

dah 2 kali purchase pattern dari sini, murah, tapi kita kena download n print the patterns sendiri. to me convenient ju ...

dah visit dah website nih..since takde bajet dah (bajet utk duit raya pulak)..
save lam wish list aje pattern2 yg berkenan...ehehehehehehhehe

limau_nipis posted on 15-9-2006 04:40 PM

Originally posted by wa'ah at 15/9/06 04:38 PM


dah visit dah website nih..since takde bajet dah (bajet utk duit raya pulak)..
save lam wish list aje pattern2 yg berkenan...ehehehehehehhehe

uii.. sempat lagi tu, next project lepas raya la tu kot yek?
:hmm:

^_^Angel posted on 15-9-2006 04:58 PM

angel nak tambah satu lagi...

Web untuk beli mag...tapi dalam singapore dollar...bermacam-macam magazines ada jual dalam tu....


http://www.stpmag.com.sg/

honeydew_78 posted on 15-9-2006 05:10 PM

Originally posted by ^_^Angel at 15-9-2006 04:58 PM
angel nak tambah satu lagi...

Web untuk beli mag...tapi dalam singapore dollar...bermacam-macam magazines ada jual dalam tu....


http://www.stpmag.com.sg/

angel, delivery cost dia camner?

^_^Angel posted on 16-9-2006 08:14 AM

honey, sorry lambat reply..angel online selalu office hour...

delivery cost tak tahu pula...belum pernah beli lagi. link tu angel dapat dalam label harga mag yang angel beli tu...
Page: [1] 2 3
View full: SENARAI KEDAI-KEDAI KRAF ONLINE