akio posted on 12-9-2006 03:02 PM

siapa yg penah guna produk sendayu tinggi

saya nak mintak pendapat kalian semua ttg produk sendayu tinggi.. ada sape2 yg penah guna tak.. sy ade mslah parut, pori terbuka n jerawat(sederhana)..kdg2 naik byk jgk.. esp kat hujunh dagu n kat tepi2 muka.(kalo pakai tudung mmg tak nampak). ingat nak cuba produk ni,, sebelum ni penah guna produk lain.. berkesan tp
dah lama stop cos ade peeling. kerjasama anda amat dihargai.tq so much.:ting::love:

vtecgurl posted on 12-9-2006 03:12 PM

dh lm tgu org review psl sendayu tinggi ni.sy baru nk try tp rs krim mlm die cm kuat abeh ngelupas muka tp bile dh apply moistrizer dr brand lain terus ok tp range yg lain okay cume krim mlm je

cubajaya posted on 12-9-2006 03:14 PM

saya ada kawan keje kat kementerian kesihatan..dia kata company sendayu tinggi ni GMP dia x brp bagus....GMP tu mcm cara pengilangan produk dia lah....
tak tahulah, tp itu yg dia bagitau saya....

ny posted on 12-9-2006 03:22 PM

Sendayu tinggi bagus

Originally posted by akio at 12-9-2006 03:02 PM
saya nak mintak pendapat kalian semua ttg produk sendayu tinggi.. ada sape2 yg penah guna tak.. sy ade mslah parut, pori terbuka n jerawat(sederhana)..kdg2 naik byk jgk.. esp kat hujunh dagu n kat  ...


Hi , memang saya pernah ambil product ni dulu, especially capsule dia. ok kot. kalau betul cara u ambil memang berkesan.. jamu memang bagus. tapi kekandan saya sendir tak mampu nak beli dengan harga nye tu.

Boleh tahan mahal. Sbab setiap pil bersangkut paut ngan yg lain. so kena la ambil few botol..

Baru ni saya ada cuba contour body lotion.Kononnye nak kurus.. takde perubahan pun saya pakai pada tempat yg berlemak sama je mcm dulu.. dan takla panas sgt... memang mahal yg ni..

Yang muka saya tak pasti.. sebab tak cuba lagi..

vtecgurl posted on 12-9-2006 04:09 PM

barangan utk kurus mmg xbest.dulu try between xde perubahan langsung.skrg ni just nak stay ngn skincare je sbb cm okay je dengo

ellameow16 posted on 12-9-2006 04:12 PM

I pulak ingat nak cube pil untuk menguruskan badan dari Sendayu Tinggi...

is it ok & xde effect?

And how about the price?

pandaBear posted on 12-9-2006 04:42 PM

:geram: produk kurus xder effect la

vtecgurl posted on 12-9-2006 04:45 PM

Originally posted by pandaBear at 12-9-2006 04:42 PM
:geram: produk kurus xder effect la
:setuju::setuju::setuju:

silky_girl2006 posted on 12-9-2006 06:42 PM

sapa pena try produk muka sendayu tinggi? kwn ckp bahan2 berasaskan herba tanpa kimia spt hidroklorin tu..betul ke??

helena82 posted on 12-9-2006 08:34 PM

Reply #8 vtecgurl's post

pernah guna produk kurus dia..dalam 2 minggu turun lah 3 kg..pastu sto sbb mahal..naik lebey 5 kg..
sekarang nih nak turun mmg susah sangat..dah berusaha keras pon satu kilo jer turun.kesimpulan nya produk nih dah amik kena berterusan.tapi harga mahal lak tu..huhuhu

vtecgurl posted on 12-9-2006 08:43 PM

ramai org ckp mkn ni boleh turun sekejap je pastu susah blk sbb bdn kite dh imun tp utk skincare sbb xde chemical agaknya okayla.baru pakai je xleh nk komen lg

smeetasmitten posted on 12-9-2006 09:05 PM

Originally posted by ellameow16 at 12-9-2006 04:12 PM
I pulak ingat nak cube pil untuk menguruskan badan dari Sendayu Tinggi...

is it ok & xde effect?

And how about the price?

1 set RM96 utk 2 minggu. Tapi berat saya tak turun pun.

nenekglamer posted on 12-9-2006 09:13 PM

Sendayu Tinggi doesn't work for me.  I pernah makan jamu dia konon untuk kurus.. Amik dalam 6 bulan.. Memang mahal tak hengat.  Turun sikit jer kot.. Tapi bila stop naik berganda2 adeshhhh... Nak turun balik memang siksa sangat.

hemorion posted on 12-9-2006 10:42 PM

emo ada makan set slimming dia dulu....ada la perubahan sikit, lepas tu dah tak jalan dah...

skincare, tried - sedih, sebab naik segala breakout...luckily dah dipulihkan.....

slimming cream dia honestly mintak mahap cakap...mahai dah le tu, cinonet je...and it doesn't work on me...

pendek kata ST is not for me....

missylees posted on 12-9-2006 11:24 PM

Originally posted by silky_girl2006 at 12-9-2006 06:42 PM
sapa pena try produk muka sendayu tinggi? kwn ckp bahan2 berasaskan herba tanpa kimia spt hidroklorin tu..betul ke??

hydroquinone..

vtecgurl posted on 13-9-2006 09:05 AM

muka sy xle olak brekout cume rs kering sbb dlm set skincare tu xde moisturizer, tp setakat ni belum tumbuh jerawat lgla so far okay

KakFie posted on 13-9-2006 09:31 AM

yup...slimming product tak berkesan langsung.  Ada instruction tambahan pada pek slimming produk 1) kena exercise 2) diet kena betul.  
Kalau ikut dua instructiion tambahan tu saja tanpa slimming produk pun tentu akan kurus.  Jadi tak perlulah membazir. :)

pink33 posted on 13-9-2006 09:36 AM

Originally posted by KakFie at 13-9-2006 09:31
yup...slimming product tak berkesan langsung.  Ada instruction tambahan pada pek slimming produk 1) kena exercise 2) diet kena betul.  
Kalau ikut dua instructiion tambahan tu saja tanpa slimming  ...

:setuju::setuju: pink pon penah amik set slimming tp tak bkesan langsung... ingatkan boleh permudahkan kita diet ke hapa, ni takde!:geram:

pink33 posted on 13-9-2006 09:38 AM

skincare tak penah cuba tp penah try ST punya foundation ke apa bendanya tu, teramat la oilynya dan shade pun tak sesuai...! dis brand, not for me... Cewah!

ilham_ryana posted on 13-9-2006 09:45 AM

Originally posted by smeetasmitten at 12-9-2006 09:05 PM


1 set RM96 utk 2 minggu. Tapi berat saya tak turun pun.


:setuju::setuju:

bebey84 posted on 13-9-2006 09:46 AM

kwn saya penah try pil2 ST nyer..konon nak kurusla..tp makan tgk badan die cam biase jer...heheh..last2 die stop makan...lgpon produk die mahai..kalo student susahla skit

inazlina posted on 13-9-2006 10:10 AM

pernah gaks... tapi dah stop... tak larat coz produk dia agak mahal... amek set muka dlm Rm200, kapsul every month = Rm300... efek tak nampak pun... naz guna dlm 5 bulan jeee... now dah stop

hainina posted on 13-9-2006 10:36 AM

Originally posted by KakFie at 13-9-2006 09:31 AM
yup...slimming product tak berkesan langsung.  Ada instruction tambahan pada pek slimming produk 1) kena exercise 2) diet kena betul.  
Kalau ikut dua instructiion tambahan tu saja tanpa slimming  ...


betul tu...... pantangnya tu baik kita pantang tanpa amik pil2 dia.... sama gak kesan kalu mmg mkn ikut pantang dia...

carlorino posted on 13-9-2006 05:29 PM

penah pakai skin care set sendayu tinggi....hasilnyer....HAMPEH....
makin buat muka saya nampak kusam. And ada keluar bintik2 merah lak tu...
tak best...

limesherbet posted on 13-9-2006 05:37 PM

ye ke? aiks... pelik gak. my sis gune sendayu tinggi..adela 2 jenis capsule tu... dlm sbulan turun banyak ohh. terkejut gak..

sebab sebelum turun tu die fleshy. now slim boleh nampak banyak turun. die tak exercise slalu sgt pun mase first month tu.. i guess lain org lain kot die nyer results. kire lucky her la..body system die sesuai ngan sendayu tinggi
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8
View full: siapa yg penah guna produk sendayu tinggi