jeffrey8422 posted on 29-9-2006 02:32 PM

Teknik dan harga berkhatan

Tumpang tanya berapakah anggaran harga bagi berkhatan jenis laser, taraklamp dan smartklamp dan dimanakah saya
boleh mendapatakan perkhimdmatan ini di Penang Butterworth. Dan agak agak bilakah saya boleh sambung kerja
selepas berkhatan

herba posted on 29-9-2006 02:38 PM

berkhatan mau sebulan baru baik.... pergi klinik biasa jer... 70 kot

jeffrey8422 posted on 1-10-2006 11:52 AM

berapakah harga bagi berkhatan

Tumpang tanya berapakah anggaran harga bagi berkhatan jenis laser, taraklamp dan smartklamp dan dimanakah saya
boleh mendapatakan perkhimdmatan ini di Penang Butterworth. Dan agak agak bilakah saya boleh sambung kerja
selepas berkhatan

DARSITA posted on 2-10-2006 10:49 AM

Oh khatan skarang dah ada cara laser ya? ....emmmm hebat betul :)

Cakkkk....aaaa posted on 2-10-2006 11:58 AM

Sedikit maklumat tentang berkhatan boleh U baca kat sini...

http://www.circumcisionquotes.com/methods.html


harga (KL rate)....

Sleeve/conventional circum      70-120
smart/tara klamp                      120-150
laser (available at certain med centre only)     500-1200
*Please differentiate between laser and cautherisation....some docs mislead their patient by saying that the cautherize metals they're using are laser....:bgrin:

And their patient keep bragging that their kids use the most advance technique in circum....:bgrin:  :nyorok:

Those are the rate for 12y/o and below...

For adults...usually the rate is doubled.....U can discuss with the doc for discounts.

msms2005 posted on 9-10-2006 09:59 AM

whycdo you wanna get circumcised?

pepalih2 posted on 15-10-2006 03:54 PM

Pergi daftar kat hospital kerajaan-Free jer

eboxkl20 posted on 20-10-2006 12:02 AM

yeah

dkat gomen nanti semua tengok..aiyooo..nurse2 semua nak tengok kang nanti..,..lagik2 dah besar2 nie kan..

ira79 posted on 3-11-2006 03:24 PM

kalo kat balakong.. using laser just rm100.. at klinik sahril. but that price is only for students la. i dunno for adults brape.. u can call and ask him. 03-89626775 (dr sahril salim)

mdbiz20 posted on 3-9-2007 08:26 PM

Kalau sape-sape area Bandar Baru Bangi boleh gi kat Klinik Mediviron Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, sekejap je dia buat. Kawan anak akak lepas je buat laser terus keluar klinik main ngan kawan2 dia sbb dia tak rasa sakit dan takde apa2 pembalut/benda-benda tergantung kat anu dia. 3 hari je dah boleh pakai seluar. Boleh try tanya kat klinik tu......no tel. 03-89252464.

awangbok posted on 3-9-2007 10:08 PM

Sleeve/conventional circum      70-120
smart/tara klamp                      120-150

dorsal slip(Sleeve/conventional circum      ) in my area (kedah) 70 - 80 adult 140 klinik biasa kalau hospital swasta >300.00
smart/tara/ismail calmp roughly about the same price.

honey_dew posted on 4-9-2007 01:28 PM

Wah berkhatan pun guna laser skrg..canggih sungguh
masa baby aku berkhatan ari tu hospital charge around RM 400-RM 500

mkay98 posted on 4-9-2007 01:57 PM

aku free je khatan kat klinik.
masuk buku MARA.
ekeke

sukitena posted on 4-9-2007 04:47 PM

Originally posted by mdbiz20 at 3-9-2007 08:26 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Kalau sape-sape area Bandar Baru Bangi boleh gi kat Klinik Mediviron Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, sekejap je dia buat. Kawan anak akak lepas je buat laser terus keluar klinik main ngan kawan2 dia ...

pakai smartclamp sunathrone ke?

AnitaSabrina posted on 4-9-2007 09:23 PM

I did a thorough check before my son went for circumsicion.  I was advised that clamping method is not as good as laser.  Sebabnya clamps ni work like a clamp (self-explanatory) - but penises come in different shapes and sizes.  So laser is a better method.  

I was with my son throughout the procedure (his dad chickened out!).  He was awake throughout the `ordeal' and chatted with the surgeon.  It was like any other surgeries - bloody and messy.  It lasted for about one hour including preparation time.  It costs us less than RM1,000 - done at private medical centre.  

Recovery - my son had no problems urinating at all.  There wasn't a lot of pain for him as well.  Cuma dia lambat sikit nak pakai pants because he found the sensation without foreskin weird (but not painful).

mdbiz20 posted on 6-9-2007 01:14 PM

Originally posted by sukitena at 4-9-2007 04:47 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


pakai smartclamp sunathrone ke?

Bukan smartklamp. Pakai kaedah cauteri (eh..betul ke spelling ni?) atau org biasa selalu kata laser. Kwn akak kata, masa dia temankan anak dia dlm bilik sekejap je dah siap, tak sampai 20 minit. Ada jugak budak2 yang takut then ambik masa lama sikitlah. Yang lama tu bukannya pasal prosedur/proses menyunat tu, tapi sbb nak tenangkan budak2 yang takut tu. Dia tengok dan kata takde luka pun sbb tak pakai pisau.

beanbai posted on 16-2-2009 11:51 AM

mm aku pun tgh survey jugak..anak boy aku baru 5 yrs old..tapi anu dia ader kotorlah..org ckp tahi palat yea? so the best way nak sunatkan dia laa...tapi yg kata skang pki cincin tu..mcm mana? takder luka at all...
Page: [1]
View full: Teknik dan harga berkhatan