applegirl posted on 12-10-2006 08:33 AM

Produk kecantikan SAFI

Hai semua..
apple nak tanya sikit kepada pengguna2 produk SAFI tak kira la pencuci ke, pelembab ke atau krim kecantikan ke.. berkesan tak? sebab ader member2 apple yg pakai produk ni sejak diorang sekolah lagi.. ape pendapat korang tentang keberkesanan produk ni (terutama sekali produk SAFI yg penutup dia colour hijau tu..) bukan SAFI Balkis tau..

candiew posted on 12-10-2006 08:52 AM

memang....safi yg penutup kaler hijo tue memang memberi kesan yg amat baik pada wajah si pemakai...terbukti berkesan.........ramai yg berpuas hati..member2 opis tiap2 bulan x pernah miss membeli nyer.............

mamasinchan posted on 12-10-2006 08:59 AM

YG PENUTUP COLOR HIJAU TU YG ISI DALAM DIA WARNA KRIM TU KE??? TAK BERMINYAK KE KALAU PAKAI TANPA BEDAK???

anasaze posted on 12-10-2006 09:05 AM

my cousin pakai...
muke dier jadik makin cerah + tak de bekas2 jerawat yg itam tu...
tp nak jd camtu..lame gak la...dr dier sekolah menengah sampai skarang...
tp puas ati la..

my x-housemate pon pakai...makin ok kulit dier..

whiteroselady posted on 12-10-2006 09:16 AM

sekarang ni ade jual lg ke produk safi yg tutup warna hijau tu?? white biasa nampak kt market safi balkis whitening yg tutup dier warna biru laut jer........dgn krim pencerah safi dlm tiub warna pink....

applegirl posted on 12-10-2006 09:21 AM

Originally posted by whiteroselady at 12-10-2006 09:16 AM
sekarang ni ade jual lg ke produk safi yg tutup warna hijau tu?? white biasa nampak kt market safi balkis whitening yg tutup dier warna biru laut jer........dgn krim pencerah safi dlm tiub warna pi ...

ade lagi la awak... berlambak-lambak di pasaran :)

chiquititamichi posted on 12-10-2006 09:24 AM

lamanye krim ni..rase dr zaman chiq matrik membe2 dok pkai..
oo...sekang ni chiq pkai yg tube je..kaler pink..
murah n berkesan..

Comel posted on 12-10-2006 09:41 AM

yang baru color purple tu ok x? ade yg dah try ker?

pandaBear posted on 12-10-2006 09:49 AM

saya baru je pakai safi RANIA..best nya..yg kaler purple baru tu
ok gak la..leh moisturize skin saya
ader la fade sket2 marks2 tu :love:

pinky_mermaid posted on 12-10-2006 09:51 AM

Hye...i'm a newbie kat sini...

Pinky penah pakai Safi Balkis yang tudung hijau tue...urm...masa kat universiti dulu becoz kat Penang, memang panas so muka senang gelap...berminyak la cuma kalau nak control muka agar tak gelap, memang ok...lagi petua kawan Pinky, utk cerahkan kulit...malam2 pakai tapi renjiskan sket air kat muka lepas ratakan krim tue...sket je la...memang muke dia licin n putih je....:tq:

whiteroselady posted on 12-10-2006 09:59 AM

nk try la pakai safi lak..dr pakai yg mahal2... bazir duit jerk......

putri22 posted on 12-10-2006 10:02 AM

Reply #1 applegirl's post

aku pakai krim safi nie lagi pun murah..mmg best sbb blh fade bekas jerawat dan reduce bintik2 itam..tapi kena apply sikit jer kat muka pastu pakai bedak sbb kalau pakai byk2 nanti muka nmpk putih melepak sgt dgn berminyak..

pandaBear posted on 12-10-2006 10:02 AM

pinky, sy pun penah pakai yg tuh...ok gak , cerah dia cantik kan, nampak smooth
air tu kena renjis pas pakai krim ek...

Comel posted on 12-10-2006 10:40 AM

krim tu krim ape, day krim ker r moisturizer? cleanser die ok x?

pandaBear posted on 12-10-2006 10:49 AM

comel, tu krim kecantikan ....leh jadi make up base, moisturizer
cleanser dia ok je kot..biasa je....
can be used siang n malam.....

lonely_surina posted on 12-10-2006 11:34 AM

suke laa thread ni... su pun pakai safi gak yg warna hijau tu.. lepas tu tukar safi balkis.. sekarang still lagi ngan safi balkis gilir2 ngan krim sin chun.. mmg best laa, muka TERasa lembut... tak rugi kalo pakai, cuba laa... nak beli balik laa yg warna hijau, hehehehehe :lol:lol

lonely_surina posted on 12-10-2006 11:34 AM

safi ni kalo pakai ngan sabun natasya pun ok...

Comel posted on 12-10-2006 11:47 AM

erm...yeker..nti nk try la..

Comel posted on 12-10-2006 11:48 AM

su da x pakai set natasya ker?

ctamira posted on 12-10-2006 11:52 AM

Sapa dah try safi Rania? ok ke? nampak cam best jek..amy mastura jadi duta dia...

sanidazz posted on 12-10-2006 11:59 AM

safi rania mmg bagus...kawan saya dah 2 minggu guna n hasilnya memuaskan sekali...muka makin nampak makin cerah n jerawat pun makin kecut...saya muka mmg tak ada masalah tp saja gatal tangan nak cuba tp saya hanya try dia punya serum saja,wah!!!kulit muka jadi semakin anjal n rasa lembut je...try laa tak rugi punya lagipun dia punya produk murah saja..

pandaBear posted on 12-10-2006 12:04 PM

Originally posted by sanidazz at 12-10-2006 11:59 AM
safi rania mmg bagus...kawan saya dah 2 minggu guna n hasilnya memuaskan sekali...muka makin nampak makin cerah

:setuju::setuju: mmg besh

sahira posted on 12-10-2006 12:28 PM

dulu mase blaja mmg pakai la safi yg hijau nih..
mmg best tp pk mase kat umah n mlm2 je..nanti kulit jd minyak...
cam nak cari la coz kulit mkn kusam je sekrg nih..

lonely_surina posted on 12-10-2006 01:42 PM

best ke safi rania? nak try laa...:)

ctamira posted on 12-10-2006 02:02 PM

satu set berapa rega dia? tengok ada mcm2 barang nak pakai..serum tu pakai time bila?
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Produk kecantikan SAFI