Kerengge posted on 20-11-2006 09:31 PM

Tempat Percutian Yang Menarik Di Pahang

Tempat Percutian Yang Menarik Di Pahang

Pahang ni memang ler banyok tempat yang bole kita gi utk pegi bercuti......koy raser banyok tempat, ttp koy cuma penah gi kat Cameron Highlands ngan Genting Highlands jerk.....tpt lain koy tak nah sampai lagik....korang citer ler tpt yg baguz utk gi ngan korga ler.....kalo bole citer ler hotel, chale, camp ker.....kalo bole dapat arga lagik baguz kan....citer ler...

kalo kat dua tpt tue koy bole citer.....nnt koy citer kat maner koy gi

Kerengge posted on 21-11-2006 01:23 AM

1. Cameron Highlands

koy nah gi kat cni 2 taun lepaih...itu pon koy dok kat Heritage Hotel....3D2M...free jerk....ttp sebenor nyer koy bayor gerk....koy join klab percutian....kat sana koy suker gi kat ladang teh, kebun sayur ngan ladang strawberry......tpt kt ctu ok ler kalo nak bawak korga....makan pon ok gak...harga pon ok.....ttp mlm sejuk ckit w/pon tak dak econ.....besa ler kat ctu kan.....

Maser balik koy ikut tapah.....tengoh jalan tue.....sempat gak beli deryan kat oghang asli kat ctu.....oghang asli nie pon dah educated.....tok leh nok tipu wehhh.....dier lak pandai tipu kiter...aduhai...

Kerengge posted on 21-11-2006 01:31 AM

2. Genting Highlands

Tempat nie mmg seswai nok bawok bebudok......besa ler tpt bemain...maser koy gi tue pon pree gak....koy dok kat Awana Genting Highland......sonok kat cni.....kolam renang dier pakey heater lagik...kalo tak sesapa pon tok leh mandi...eeee sejuk nyer.....ttp makanan kt cni mahey ckit....koy besa makan kat Goh Tong Jaya...kat ctu banyok kedey mayu.....murah gak......

koy pon tak nok citer banyok kat atas tue......maser koy gi tue punye ler sejuk....kabus tebal....sbb lepaih ujan.....koy pulok luper nok bawok baju sejuk.......aduhhhhh.....koy tughun naik ke ctu.....ngan kete kabel.....tu pon koy tak yoh bayor.....sbb sesaper dok kat awana....dapat tiket pree naik kete kabel.....siap derang antor ngan bas lagik  gi ctu......eeee...sonok nyer.....kat cni pon koy gi 3D2N....

Kerengge posted on 21-11-2006 01:32 AM

kalo ader sesaper yg penoh gi memaner tpt cuti kat pahang nie citer ler weh......koy bangga ngan pahang yang banyok tpt menarik....

Kerengge posted on 21-11-2006 05:59 PM

wehh...tak der ker oghang pahang nie gi cuti2 malaysia.....citer ler kalo bole tepek gambo lagik baguz....tioman ker, tmn negara, cherating ker......citer ler koy nok dengor nie....kalo senang2 nnt bole gak koy gi sana

Kerengge posted on 23-11-2006 11:41 AM

taun lepaih koy gi kontan jerk.....koy book hotel kat Cherating....sonok gak....koy dok 3H2M....ini spesel nyer....cos kiter somi isteri jerk.....mcm ulangtaun perkhawinan gitu....bole kater honeymoon ler tue....kurang lebey....koy dah luper namer hotel tue.....arga satu ari kurang lebih RM 200.00....ttp makan malam koy suker gi kat kawasan pantai Beserah.....ikan bakar wehhh....sedap gak....arga pon okey......hotel yg koy duduk tue....beter2 tepi pantai.....bangun tido.....dekat jerk ngan pantai......sonok nyer.......

puteri-jelmaan posted on 17-12-2006 10:31 PM

semua tk bercuti la gamaknya ya..ehehe

azie_fariza posted on 17-12-2006 11:31 PM

pahang....selain dr cameron hghland dan genting highland, daya penarik utama negeri kita nie , of course la Taman Negara....best sangat dapat pi sana....:love:

azie_fariza posted on 17-12-2006 11:31 PM

pastu Teluk Cempedak......

puteri-jelmaan posted on 18-12-2006 11:10 PM

tp kan genting dgn teluk cempedak tu mcm dah "teruk" kan

JAY-Z posted on 19-12-2006 02:52 AM

Reply #10 puteri-jelmaan's post

TC tu best aper..xde la teruk sangat pun...tatau ler plak sbb aku hari2 duk main2 kat situ...huhuhuhhuhuu....pantai nya masih bersih dan ramai orang :love: actually umah nenek aku dekat situ...atuk plak kat baluk

ugLy_priNcEss posted on 20-12-2006 08:23 AM

haku rase yang puteri jelmaan maksud kan bukan teruk kawasannya...bukan buruk or tak terjaga....tapi "teruk" manusia yang datang sana..rasanya la...correct me if i'm wrong!!

ugLy_priNcEss posted on 20-12-2006 08:46 AM

Kalu nak list tempat menarik kat pahang ni banyak..

1)Cameron Highlands
2)Genting Highlands
3)Taman Negara
4)Cherating
5)Fraser Hills
6)Teluk Chempedak
7)Bukit Tinggi
8)Janda Baik

bnyak lagi kan??sape tau tolong list out...tapi setakat ni yang haku penah pi Cameron,genting ngan TC jek...sok baru aku pi cuti Kat cherating..janganla cuaca teruk...rugi jek haku lepak cherating nanti..huhu..

zfaz010 posted on 20-12-2006 11:56 AM

Sapa2 yang tau tentang Summersault(betul ker ejaan aku nier.) kat Rompin...

ari tu aku dapat satu broucher....

cdg nak gi cuti kat situ...

  

java posted on 20-12-2006 07:42 PM

time skrg ni kalau pegi cherating ok tak?
kuantan da dilanda hujan lebat sangat ke?

JAY-Z posted on 21-12-2006 12:40 AM

Reply #15 java's post

aku kat kl x sure plak camana ...tp rasanya xde masalah kot..cherating ok time 2 cam nie.

puteri-jelmaan posted on 22-12-2006 12:17 AM

Originally posted by ugLy_priNcEss at 20-12-2006 08:23 AM
haku rase yang puteri jelmaan maksud kan bukan teruk kawasannya...bukan buruk or tak terjaga....tapi "teruk" manusia yang datang sana..rasanya la...correct me if i'm wrong!!

ahahahahaha
pandai pun ko

picme posted on 22-12-2006 03:03 PM

cherating??  member2 citer best g situ..
kome x g lg... ader ga plan nyer nak g sana..
next year la gamak nyer...
tunggu bonus... hikhikhik

azie_fariza posted on 22-12-2006 11:09 PM

Originally posted by puteri-jelmaan at 22-12-2006 12:17 AM


ahahahahaha
pandai pun ko


aku tak larat tengok anak2 remaja kuantan nie.....kalah bebudak KL rasanya....prffffffthhhhhhh!

puteri-jelmaan posted on 22-12-2006 11:21 PM

Originally posted by azie_fariza at 22-12-2006 11:09 PM



aku tak larat tengok anak2 remaja kuantan nie.....kalah bebudak KL rasanya....prffffffthhhhhhh!

KL tk pyh la ckp
ahahahaha

Kerengge posted on 23-12-2006 12:34 PM

Originally posted by zfaz010 at 20-12-2006 11:56 AM
Sapa2 yang tau tentang Summersault(betul ker ejaan aku nier.) kat Rompin...

ari tu aku dapat satu broucher....

cdg nak gi cuti kat situ...

   

weh...skang nie Rompin tak leh gi....banjir ler koy rasa......skang tak sesuai gi sana...koy baru balik dr sana...sib baik lom banjir lagik masa tuh....:pray:

Kerengge posted on 23-12-2006 12:36 PM

Originally posted by java at 20-12-2006 07:42 PM
time skrg ni kalau pegi cherating ok tak?
kuantan da dilanda hujan lebat sangat ke?

kener jaga2 ckit weh....kang musim ujan....nnt tak leh balik pulok.....sg Isap banjir ler koy raser....

azie_fariza posted on 23-12-2006 12:37 PM

Originally posted by Kerengge at 23-12-2006 12:36 PM


kener jaga2 ckit weh....kang musim ujan....nnt tak leh balik pulok.....sg Isap banjir ler koy raser....


aa, malam tadi mak aku call kul 3pagi bagitau umah kitaorang kat sungai isap damai nak masuk air...baru masuk kat dapur la..

Kerengge posted on 23-12-2006 12:38 PM

Originally posted by ugLy_priNcEss at 20-12-2006 08:23 AM
haku rase yang puteri jelmaan maksud kan bukan teruk kawasannya...bukan buruk or tak terjaga....tapi "teruk" manusia yang datang sana..rasanya la...correct me if i'm wrong!!

:setuju: ngan ngko.....dulu koy penah gi sana malam lagik.....ermmmm ...tau jerk ler aktiviti orang bujang....susah nak cakap remaja skang nih.....rosak tul.....:geram:

Kerengge posted on 23-12-2006 12:40 PM

Originally posted by azie_fariza at 23-12-2006 12:37 PM



aa, malam tadi mak aku call kul 3pagi bagitau umah kitaorang kat sungai isap damai nak masuk air...baru masuk kat dapur la..

koy tak ingat ler taun bapa....masa raya.....sumer orang balik kampung....las2 dapat bita....sg Isap banjir...sampai lapus atap weh.....rumah kawan koy pon kener....
Page: [1] 2
View full: Tempat Percutian Yang Menarik Di Pahang