peace posted on 11-12-2006 03:21 PM

Chalet/Resort/ Hotel mana yang best di Cherating

Salam,

Nak tanya orang Cherating / Kuantan / Pahang..

Saya tak pernah sampai sana....


Tapi saya nak cari hotel/Chalet yang best untuk pakej kursus 50 orang siap 6 kali makan.... harga RM95.00 seorang semalam..

tapi tak tahu tempat mana yang best.... sebab gambar website tak detail dan saya percaya ada certain resort takde website atau google tak crawl...

Siapa tahu mana yang best? Nak yang tepi pantai yang bebetul pantai....

bukannya panta lumpur selut...


Orang Pahang yang baik hati.. please listkan nama tempat tu....

lolen posted on 12-12-2006 09:39 AM

ko boleh pegi balok

cherating ada gak resort residence inn ngan cherating bay resort tp x mengadap pantai la

nak g pantai kena jalan kaki ckit la

tp harga aku x tau la...kalo ikut permintaan ko ni cam murah jek ngan 6 kali makan tu

niki_iyda posted on 13-12-2006 10:32 AM

kalau pakej termasuk makan 6 kali ni... elok contact sendiri pihak resort,
bincang & tgk budi bicara depa...
try lah tgk kat impiana atau kat suria....
kedua2 nya tepi laut & semua bilik ngadap laut...
best... sebab resort ni x campur dgn org luar...
maknanya kawasan pantai tu khusus utk penginap resort tu aje...

[ Last edited by  niki_iyda at 14-2-2007 09:15 PM ]

puteri-jelmaan posted on 17-12-2006 10:24 PM

aku suka area cherating..tenang je..so cuba la kesana..

Kerengge posted on 23-12-2006 12:47 PM

Originally posted by lolen at 12-12-2006 09:39 AM
ko boleh pegi balok

cherating ada gak resort residence inn ngan cherating bay resort tp x mengadap pantai la

nak g pantai kena jalan kaki ckit la

tp harga aku x tau la...kalo ikut permint ...


koy raser residence inn okey gak utk kursus.....koy penah gi survey....arga boleh runding lagik.....kalo ramai murah ckit...

dewberry posted on 26-12-2006 02:29 PM

Originally posted by Kerengge at 23/12/2006 12:47 PM



koy raser residence inn okey gak utk kursus.....koy penah gi survey....arga boleh runding lagik.....kalo ramai murah ckit...

yep..residence inn okey utk buat kursus (pakej).  legend pun ok..holiday villa pun ok gak..

tp legend tu makan slalu x cukup @ lmbat topup..lelain ok!

legend klau musim tengkujuh harga bilik mgkin murah sket..cuba lahhh...

Kerengge posted on 26-12-2006 07:22 PM

berry....musim ujan nih....tak amai ker oghang gi legend....dulu koy dapat voucher bemalam kat ctu...ttp maleh nok gi.....

dewberry posted on 27-12-2006 11:10 AM

Originally posted by Kerengge at 26/12/2006 07:22 PM
berry....musim ujan nih....tak amai ker oghang gi legend....dulu koy dapat voucher bemalam kat ctu...ttp maleh nok gi.....

ha'ah..biasanya musim tengkujuh org malehh nk bercuti area pntai timur...sbb tu sesetengah hotel turunkn harga bilik..salah satu strategi pemasaran...

klau ade lgi voucher tu ko bg la aku..hahahhaa...agak2 busan tido umah tido hotel lak..muahahaha gila sungguh!

peace posted on 12-2-2007 11:46 PM

Dah jumpa... Duta Village... pantai dia best... rate dia pun menarik... mampu milik..dapar 35.00 je pakej makan 5 kali..... thanks to Pn. Shaharah.

bestnya jadi orang Pahang... :loveliness:

[ Last edited by  peace at 12-2-2007 11:47 PM ]

puteri-jelmaan posted on 13-2-2007 11:04 PM

Originally posted by peace at 12-2-2007 11:46 PM
Dah jumpa... Duta Village... pantai dia best... rate dia pun menarik... mampu milik..dapar 35.00 je pakej makan 5 kali..... thanks to Pn. Shaharah.

bestnya jadi orang Pahang... :loveliness:

murah tu
mcm menarik je tmpt ko
aku pun nk gi gak la nanti
sapa nk ikut???

speakerrosak posted on 22-2-2007 06:40 PM

Duta Village mmg best..bawah Tanco Resort..kalo kat KL salah satu nye Duta Vista..pastu kat kuantan ada 2..Duta Village ngan Duta Sand..Kalo jadik membe dia lagi syok ooo..ble g lepak je kat memane branch dia..pastu kalo nak buat function ke hapa..dia tolak point..point tu mmg kita invest skali jerk..tapi tetiap tawon dpt point..situ mmg best..bagus2..
Page: [1]
View full: Chalet/Resort/ Hotel mana yang best di Cherating