jazmin posted on 4-1-2007 08:23 PM

RESEPI NASI & LAUK PAUK PANTAI TIMUR

Post Last Edit by Kacip_Fatimah at 8-7-2010 12:18

Jazz suka sangat makan nasi dagang. orang cakap susah nak membuatnya. kena pandai menyukat.
jazz cuba juga cari resepi kat dalam ni tapi tak jumpa pun. (Maaflah Mod kalau dah ada topik ni, boleh dimergekan aje) Jazz nak minta tolong sangat sangat pada sesiapa yang boleh tolong jazz.plzzz i really need your help :pray:

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 5-3-2009 15:18 ]

hanieliza posted on 4-1-2007 09:25 PM

boleh tenguk kat  :dia: Kompilasi NASI

macam-macam addaaaaaaaaaaa...:bgrin:

jazmin posted on 14-1-2007 12:13 AM

Reply #2 hanieliza's post

trimas kak hani, jazz dah pergi pun, waw bestnya banyak sungguh resepi nasi, nanti kalau rajin jazz ingat nak cuba semuanya, pengsan:ting:

noris75 posted on 14-11-2008 07:38 PM

nasi dagang

Salam,
Saya suka nasi dagang ngan lauk ikan tongkol. Teringin nak buat sendiri. Tp tak tau cam ner.? Ada sesiapa yang ada resepi nasi dagang...share lah sikit.

terima kasih.

uda posted on 14-11-2008 11:00 PM

Cari resepi didalm archive. Ada kat atas nun:D

hanieliza posted on 15-11-2008 12:31 AM

boleh tenguk sini..
just klik Kompilasi NASI

[ Last edited by  hanieliza at 15-11-2008 12:34 AM ]

ceri_merah posted on 1-3-2010 05:03 AM

Nasi dagang, kari ayam dan acar..
http://farm5.static.flickr.com/4021/4396161400_651935e108.jpg

kristal posted on 1-3-2010 09:19 AM

wah ceri_merah... lapau la pulak tengok nasi dagang awak tu...tengok je pun dh tau mesti sodap...

alysa79 posted on 1-3-2010 09:38 AM

Salam..

nasi dagang nieh klo ada lauk gulai tongkol... Acar timun.. Sambal udang.. mmg sedapppp..:drool3:

ceri_merah posted on 1-3-2010 04:16 PM

8# kristal Alhamdulilah.. menjadi jugak projek tertangguh saya ni.. :)

ceri_merah posted on 1-3-2010 04:19 PM

9# alysa79

Betul.. kalau kena dengan gulai ikan tongkol memang best lah.. saya kat tempat orang sekarang ni, tak penah jumpa lagi ikan tongkol.. guna apa yang ada je la..

alysa79 posted on 2-3-2010 11:53 AM

9# alysa79  

Betul.. kalau kena dengan gulai ikan tongkol memang best lah.. saya kat tempat orang sekarang ni, tak penah jumpa lagi ikan tongkol.. guna apa yang ada je la..
ceri_merah Post at 1-3-2010 16:19 http://eforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

ganti ikan tenggiri pon bleh ceri.. lebih kurang jer...

adehhh dh terliuq... :drool3:

azie99 posted on 2-3-2010 07:32 PM

Suka makan nasi dagang tapi nak buat mmg tak tau....tau tak kat mana nak cari yg betul2 kaw?

Kacip_Fatimah posted on 3-3-2010 09:15 AM

Suka makan nasi dagang tapi nak buat mmg tak tau....tau tak kat mana nak cari yg betul2 kaw?
azie99 Post at 2-3-2010 19:32 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
azie dok mana?

azie99 posted on 3-3-2010 12:57 PM


azie dok mana?
Kacip_Fatimah Post at 3-3-2010 09:15 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif
kelana jaya..

Kacip_Fatimah posted on 3-3-2010 03:49 PM


kelana jaya..
azie99 Post at 3-3-2010 12:57 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
owhh..kalau subang jaya boleh la tolong..ekeke
lagik satu, restoran nasi dagang ulik mayang tu sedap ke kpd sesapa yg penah pegi?
tak pernah try plak lagi..rasa-rasa mcm nk pergi satu hari nnt..

ceri_merah posted on 3-3-2010 05:12 PM

12# alysa79 Ye ke.. tak perasan lak ikan tenggiri.. kalau jumpa ikan tenggiri boleh lah saya try masak lagi nasi dagang.. thanks alysa..

cecorot posted on 3-3-2010 08:49 PM

nasi dagang memang susah buat......ambe wak skali jer....tolong org buat...hhehehhe...pastu malas doh nok wak ...bab susah n cerewet

ahpek posted on 3-3-2010 08:58 PM

mkn kat kg baru x sedap..sbb nasi dia lembik..
tp nasi krabu sedap plk kat situ

miminn posted on 3-3-2010 09:07 PM

nasi dagang biasa makan dengan ikan kan. tapi lagi suka lauk ayam. hehe. selalu kalau balik kampung breakfast nasi dagang. manisssss pulak tu. tak sama dengan kat tempat lain. baru ORI!! :D

ahpek posted on 3-3-2010 09:56 PM

mkn ngan lauk ikan baru 'paluk' kata ore kelate...huhu

azie99 posted on 3-3-2010 11:30 PM


owhh..kalau subang jaya boleh la tolong..ekeke
lagik satu, restoran nasi dagang ulik mayang tu sedap ke kpd sesapa yg penah pegi?
tak pernah try plak lagi..rasa-rasa mcm nk pergi satu hari nnt..
Kacip_Fatimah Post at 3-3-2010 15:49 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
saya penah dengar nama nih. kalu tak silap kat tmn melati, depan mrr2

KuDa posted on 4-3-2010 09:54 PM

17# ceri_merah Ikan tenggri x kaw le. Kena ikan tongkol....ada 2 jenis lak hitam dan putih. Kena rebus ikan dulu sblum wat... guna asam keping, garam dan gula melaka. Besok baru masak....itu bhgian ikan....

KuDa posted on 4-3-2010 09:56 PM

21# ahpek

paluk tu apo...x fham

alyssasarah posted on 6-3-2010 04:30 PM

dah pernah makan nasi dagang ulik mayang kat taman melati tuh.........tak der le best sgt........for me sedap lagi kat satu restoran kat upm nih, dekat taman sri serdang.....:)
Page: [1] 2 3 4 5
View full: RESEPI NASI & LAUK PAUK PANTAI TIMUR