ViZieR posted on 10-1-2007 08:56 AM

Children Islamic Centre (CIC)

Post Last Edit by mamahusna at 28-12-2011 21:25

Assalamualaikum..
ada sape sape yang ada hantar anak kat sini tak? ok ke tak?
aku ingat nk tukar hantar anak aku ke sini plak sbb lagi dekat ngan umah
tempat ni yg dkt ngan sek keb puchong utama (1) kalo tak silap

tocey..

adnil posted on 10-1-2007 09:15 AM

cic ni yg i tau ada 2 lagi branch - satu kat kota damansara, and the other one is in setapak indah.  i belum lagi nak hantar anak - dia baru 2+ tahun, may be next year baru nak cari playgroup/kindy.  tapi nak tau gak, anak sesapa yg hantar kat sini..

honeybee1802 posted on 10-1-2007 09:31 AM

haah haku pun tau..sbb yg haku tau kat bangi ada branch baru bukak..hq dia kat putrajaya kan?yg kat putrajaya precint 9 tu ok ker?english ke bm medium?

ViZieR posted on 10-1-2007 10:06 AM

yg aku tau english medium
ada taska jugak
tp tatau la keberkesanan dia camne

honeybee1802 posted on 10-1-2007 11:52 AM

vizier..nih rs website dia...www.cic.net.my

ViZieR posted on 10-1-2007 12:33 PM

wahhh timaseh banyak2 ne~

cik_dee_na posted on 10-1-2007 02:49 PM

hi viz!!

assalamualaikum!!

cik dee pun ada nampak iklan yg kat bangi tu
menarik gak eh

tapi tunggu dulu kot
mebbe tanak hantar qistina dulu

ViZieR posted on 10-1-2007 03:44 PM

waalaikumussalam

yg kat bangi tu baru bukak eh? yg kat PU ni mcm dah lama
ari tu ada jenguk tp tengok lokasi aje la :D
dah hantar emel tanya harga hehe..penting gak tu

honeybee1802 posted on 10-1-2007 04:38 PM

naper jenguk jek..msk le..leh citer kat kami kat sini..hehe...
cik dee...your gal..muder lagik la..cian dia...biar la dia bermanja dulu.....hehe..yg kat bangi tuh kat kwsan mana?i pun tgk iklan je..

cik_dee_na posted on 10-1-2007 05:15 PM

Reply #9 honeybee1802's post

tu la

muda lagi i think
bulan depan baru setahun

insyaAllah kalo ada rejki dia dpt adik tahun ni :pray: mebbe cik dee akan hantar both of them sama2
ekekekekekeke....

bLUe_jaMBu posted on 10-1-2007 05:31 PM

viz,
cic leh hantar bawah 3 tahun nya age eh? bagus tuh..ada kat rumah kd ni satu..

ViZieR posted on 11-1-2007 09:58 AM

dia sama cam taska bley dari 2 bulan umur
cik hani..jenguk sbb masa tu nk pi tengok umah kekeke
ni insyaAllah pasnih masuk tanya la pulak

kat bbb tu sek 3 aku pun tatau sek 3 mana kekeke

anj2208 posted on 15-1-2007 11:53 AM

oo ye ke kat puchong utama ada children islamic centre nih....
baguslah mmg tgh mencari since anj pun duk puchong gak...
ada sesiapa tau bayaran brp???

ViZieR posted on 16-1-2007 09:44 AM

aik..anj anak ko dh umur brp

org cic dah call aku; dia kata:
- yuran tahunan - rm100
- insuran - rm10 (utk 1 thn)
- yuran bulan - rm260

aku tanya makan camne..dia kata ada kasik 3 kali sehari
aku tanya lagi budak umur stahun ada ajar2 ke
dia kata ada..guna flash card bla bla

nanti la kalo ada rezeki aku bertapak situ aku amik gambo plak ahaha

anj2208 posted on 6-4-2007 08:45 AM

Originally posted by ViZieR at 16-1-2007 09:44 AM
aik..anj anak ko dh umur brp

org cic dah call aku; dia kata:
- yuran tahunan - rm100
- insuran - rm10 (utk 1 thn)
- yuran bulan - rm260

aku tanya makan camne..dia kata ada kasik 3 kali s ...

lamanya baru aku ingat balik topic nih....
sbb aku baru ready nak anta anak aku....
ko dah hantar ker...
anak aku aug ni 2 thn....
tp aku plan nak hantar 1/2 day jer....

aku nak anta sbb nak ajar anak aku
bersosial, belajar berkawan....
sian dia nak sgt berkawan tp xde kawan....

btw ko ada no phone tak....
tq

anj2208 posted on 6-4-2007 11:16 AM

td anj dah call cic....
payment utk playskul rm250 for puchong branch
lain branch lain harga
kalau half day plak
dr 7 am - 11.30 rm130
dr 7 am - 2 pm rm180
pastu ms mula2 msk kena byr register rm100
enrollment mcm buku, color n so on rm70/yr
insurance rm10/yr
for playskul uniform is optional
for girl rm70 for 2 prs n boy rm60....

time plak dr 7 am to 6 pm extended to 7 pm is free
additional hours or overtime plak dia kira
1st 1hr rm1..pastu jam seterusnya rm4.....

honeybee1802 posted on 6-4-2007 11:29 PM

Originally posted by anj2208 at 6-4-2007 11:16 AM
td anj dah call cic....
payment utk playskul rm250 for puchong branch
lain branch lain harga
kalau half day plak
dr 7 am - 11.30 rm130
dr 7 am - 2 pm rm180
pastu ms mula2 msk kena byr regis ...
anj...rm250 playskul dr pagi ke pptg full day ker?member tanya kat putrajaya..tatau yg dia tanya tuh tadika ke playskul.full day rm400 gituww..waa..putrajaya serbanya mahal lor..

anj2208 posted on 9-4-2007 11:24 AM

Originally posted by honeybee1802 at 6-4-2007 11:29 PM

anj...rm250 playskul dr pagi ke pptg full day ker?member tanya kat putrajaya..tatau yg dia tanya tuh tadika ke playskul.full day rm400 gituww..waa..putrajaya serbanya mahal lor..

ah ha... rm250 tu full day ... mmg ms aku tanya dia ada ckp putrajaya mahal lag dr puchong....
aku rs rm400 tu tadika kot... msk akal ckit....
sbb anak buah aku kat bangi tadika islamic lainlah rm350 .....

hr ni nak call lg nak tanya blh tak anta trial dulu...
at least for 1 week...
sbb kang aku dah byr semua....
anak aku x mau plak....kes naya.....kat akulah....

kaypo posted on 18-4-2007 04:53 PM

Reply #18 anj2208's post

kaypo pernah antar anak kat situ for 2 years...3 years back...harge RM250 tu abt that range ler at that time...CIC 1st bukak in PU and then Putrajaya..x silap ada 2 ...lepas tu baru yg lelain..skrg ni x tau ler berapa branches dah ada...
CIC ni ada 2 rumah berentangan...1 untuk kindy and 1 lagi untuk taska.
Apa yang kaypo observe masa tu...for kindy learning...mmg bagus ..even they use their own books...owner dia Pn. Nada Qutren writes them. Masa tu dia masih study part time doing her master.

Cuma at that time masa my 2nd year with them, terlalu ramai budak transit...and..budak taska pun ramai and their staff turnover for taska is high. So in terms of penjagaan tu kurenggg for me ler . Remember this was 3 years back. So maybe things have change for better now. Go and find out yourself.

GreenHawa posted on 31-12-2007 11:15 AM

GH penah pi recce kat CIC kat taman ibukota..

heheheh bukan nak memburukkan n menakutkan sapa2
tp GH keluar kereta je dah 'pangkah' dah centre nie..

no.1 - dr luar pagar leh nampak rumput2 panjang kat luar... menakutkan sbb boleh mengundang binatang2 bahaya kan...

no.2 - pastu masa tunggu cikgu entertain nak brief tu kami terjeling kat bhgn dapur.. nampaklah sepapan perencah..uhuhuuh ku pon tak bagi makan guna perencah... kakak GH lak ternampak sebekas besar "cik aji.."

heheheh pastu gh ingat nak blah je sbb dah cam tawar ati..

no. 3 - dengar jugaklah cikgunya brief..heheheh dia citer la blajar apa.. syllabus semua.. pastu dengar la cikgunya pronouce english word.. adussss... terus ku telan air lioq!! sure pangkah lagi... tp nak jaga ati cikgu ksemua angguk jek..

lepas abis masuk keta.. heheheh memang kami gelak gegila laaa.. camana nak ajar bebudak kalau cikgunye pronouciation pon salah.. bukan salah laa.. tp mintak mahap laa.. ada dialek kelate.. mintak ampun... dah lain bunyik nya..

anj2208 posted on 31-12-2007 01:12 PM

aku pun dah pangkah cic nih....
ingatkan cic puchong je yg mcm nih.....
criteria2 yg GH nyatakan diatas adalah serupa dgn cic puchong gak.....
so aku ckp dlm hati aku blh ajar anak aku better.....

aiharanaoki posted on 5-1-2008 10:12 AM

ada  sapa2 ada experience cic  kota damansara

rempahratus posted on 6-8-2008 05:00 PM

yang dekat presint 11 putrajaya?? ok tak??

rosizamo posted on 27-9-2008 04:48 PM

Balas #23 rempahratus\ catat

CHILDREN ISLAMIC CENTRE


I hantar anak I di CIC Puchong dan CIC Putrajaya. Ok. Berbaloi dengan apa yang I byr. Sbb yuran CIC Puchong waktu I hantar tu hanya RM120. Anak I mmg belajar semuanya di situ sebab I memang a busy mum. Tak de masa nk ngajar anak. I suka sgt buku CIC guna. Anak I pun suka, siap terbawa-bawa dengan watak dlm buku tu. Cuma anak I tak de le fasih ckp English sebab we all kat rmh pun tak speak English. Entah lah, even though I am good at it, kat rumah lbh selesa ckp bhs ibunda. Tp sebab anak I suka buku yg CIC guna tu, dia banyak English vocabulary. Cikgu pun experience. Cuma biasanya staf yang handle jagaan kanak-kanak tu level pembantu sj, tp knk-kanak call them as teacher also. Tp bila anak I umur 6 thn, I pindahkan dia ke CIC Pjy Presint 9, sebab lbh dkt dgn tmpat kerja I. I tak nk compare dgn CIC Puchong sbb wkt dia pindah ke CIC PJY dia dah pandai, pandai baca Bhs Melayu, English, Bacaan Sembahyang, Iqra'.  Tp di CIC Pjy, I rasa disiplin anak I lbh baik. Dia juga bercampur dengan kawan-kawan yg dtg dr family yang lbh establish. I dapati dia dah blh construct sentences in English. Walaupun ayat yang dia buat tu tak lengkap, tp I fhm maksudnya.. ada sekali dia ckp pada I "Look! Mummy was cross. Suddenly Along broke glass". Dia maksudkan yang "Lihat, mummy marah sebab along pecahkan glass". Mmg ada silap pronounce certain words, tp bila I check dgn manager CIC, dia kata mrk ajar ikut phonic, jadi at this stage mrk biar je, jika kanak-kanak follow the phonic sound sebab tak nak bg kanak-kanak confuse. Kiranya I puas hati lah. Skrg byrn tadika dia dah mahal skt, tp still lbh murah banding dengan tadika branded yg lain.

mas_molli posted on 23-10-2008 11:48 AM

sy cadang nak anak anak ke CIC Bandar Baru Bangi, Seksyen 9, bukannya apa sebb senang on the nak pegi office.. boleh drop by je kat situ..

sapa ada info boleh le share kat sini. TQ
Page: [1] 2 3 4 5
View full: Children Islamic Centre (CIC)