mug_biru posted on 19-3-2007 11:30 AM

Kena raba dalam LRT

Pagi2 lagi kakak kerani kat office mug dah membebel..pot pet..pot pet... Rupa2 nyer dia kena raba waktu naik LRT nak dtg ke opis pagi tadi. Dia naik drp Stesyen Jaya  nak ke KL, tempat duduk dah penuh so dia berasak2 berdiri.

Tak lama lepas tu, dia terasa ada orang belai montot dia. Dia syak mamat sorang tu dan tenung dia, tapi mamat tu buat dek aje. Tak smpi 5 minit, dia terasa lagi montot dia kena sapu2. Akak tu tergamam tak leh buat apa-apa, smpi mamat tu turun kat next station.

Kesian lak tengok akak tu. Kalau anda kena situasi cam akak ni, apa anda akan buat..?
1) Senyap2 beralih/beredar ke tempat lain (tak nak buat kecoh)
2) Turun kat stesyen berikut nyer
3) Sumpah seranah mamat tu kuat2, supaya org sekeliling anda dengar
4) Tampar muka mamat tu, atau tendang 'anu' dia dgn lutut... :@

Mug buat pilihan no.4, bior dia rasa sakit dan 'kemaluan'...wakakaka...;P ;P

maira6178 posted on 19-3-2007 11:35 AM

nak jerit kot kiter yg terlebih malu kalo tak sure sape yg wat......
tapi kalo dah sure sape..
elok je sound direct..biar dia terlebih malu...
nak tampar ke tendang ke rasa tak mampu nak wat...
pilihan pertama tu pun ok..
tapi kalo nak turun kat stesen lain semata2 nak lari dia rasanya takkan wat camtu..
amik masa kiter je nanti....;P

pu3_faya posted on 19-3-2007 11:39 AM

first pu3 pijak kaki dia..sbb mesti dia menjerit kan..
lepas tu sound direct jer..biar dia bengang..sure lepas tu dia stop kat stesen
seterusnya...

Amirdaa posted on 19-3-2007 11:47 AM

selalu sediakan jarum tudung tuh...(x pakai jarum pun) hehehehe
kalau ada org raba..... tikam dia ngan jarum tuh...hehehehehee

rimau_taring posted on 19-3-2007 11:52 AM

kat lrt time sesak2, payah nak agak... selalunye mat2 indon nie rajin buat benda nie

mug_biru posted on 19-3-2007 11:54 AM

Reply #4 Amirdaa's post

:setuju:  Mug suka cadangan ni...

Tapi susah gak nak bukak pin tudung tu. Paling senang, ambik aje kunci rumah/kereta atau pengetip kuku (yg ada pisau kecik tu) dan tikam 'anu' dia...biar dia pulak yg menjerit....hehehe :lol: :lol:

mug_biru posted on 19-3-2007 11:56 AM

Reply #5 rimau_taring's post

Lebih-lebih lagi kalau pakai sexy cam avatar ko... Mau Mat Indon tu cucuk pensil kat tengah2 lurah dendam tu... ;P ;P

zailoas posted on 19-3-2007 11:58 AM

aku pun penah kena..sakit hati betul..tu la knp aku cukup tak suka naik public transport..masa aku kena tu aku pakai hill 3 inci yang halus runcing tu..so aku comfirmkan memang dia yang buat aku buat2 terpijak kasuk dia tapi saje je tekan kuat2..then buat2 tersiku perut dia..member aku baik punya backup..dia siku pinggang lak...kahkah kah..baru dia rasa..

Amirdaa posted on 19-3-2007 11:59 AM

Reply #5 rimau_taring's post

ha'ah mamat indon & bangla.....;P ;P  geelliiii.....diaorg nih kalau nk pandang...raba...x kira dah pompuan tu cantik ke idok..seksi ke iddok.... eeeeee....

pee3 posted on 19-3-2007 12:08 PM

Kejadian kena raba pernah terjadi pada aku pd tahun 2004 dalam bas bukan dalam LRT masa balik dari kursus kat Hotel Dynasty (Aku tak bawa kereta coz tak tahan dgn drive dalam jam yang teruk)
Si mereng tu cuma raba tangan aku coz masa tu bas penuh & aku berdiri so tangan aku pegang tiang sama gak ngan si mereng tu
Tetiba aje aku rasa tangan aku ada orang usap bila aku tengok rupa2nya tangan si mereng tu & aku toleh tengok dia tengah tersengih
Aku pun apalagi dgn payung yang ada kat tangan (masa tu musim hujan so sentiasa standby payung kat tangan) aku pun ketuk tangan dia
& tendang kaki dia sambil membebel
Masa tu memang tak ada perasaan malu & takut tapi perasaan marah yang membuak
Si mereng tu turun kat stesyen berhampiran
Cerita kat hubby & dia kata nasib baik si mereng tu tak kena tendangan maut dari aku memandangkan aku ada black belt dalam teakwando
Hubby takut kejadian aku tendang peraba yang meraba cousin aku kat pasar malam 6 tahun lepas berulang

mug_biru posted on 19-3-2007 12:10 PM

Reply #8 zailoas's post

Zailoas...ko pun kena raba kat montot ke? Mug dengar ada gak yg kena gesel dan raba t*t*k.

Dulu ada member mug yg menangis2 waktu balik drp kuliah. Waktu dlm bas dia kata ada mamat gesel2 anu dia kat belakang kawan i. Dia jerit kuat2 dan mamat tu turun bus cepat2. Lepas tu baru dia perasan belakang baju kurung dia basah...!!!!!!! Eihh...takut nak naik public transport kalau cam ni..:mad: :mad:

awan posted on 19-3-2007 12:45 PM

masa anak dara dulu pernah gak nak kena raba ngan satu mamat masa dalam bas...
mamat tu duduk sebelah sy... jari2 dia asik goyang jer macam tengah nyanyi
sy rasa macam tak sedap hati...rasa macam dia ada niat lain jer...
jd sy pun bersedia dengan handbeg sy yang penuh dengan kunci rumah..kunci opis bagai
tiba2 dia cuit paha sy dengan hujung jari dia
sy pun apa lagi... terus hempuk beg sy kat dia..sambil jerit.."jgn nak kurang ajar'
satu bas pandang arah sy... mamat tu dgn selamberland duduk kat tempat lain...
padan muka...rasanya tangan dia sakit kena hempuk ngan beg sy

dulu sy suka jalan pegang payung w/pun hari tak hujan tp lebih kpd nak buat senjata...
agak2 berselisih jalan dgn orang yang pandang semacam jer...sy dah genggam payung sy...
pernah sekali tu..sy berselisih dgn sorang mamat tu..
mamat tu siap sound sy..pegang payung tu macam nak pukul orang jer...:P

pu3_faya posted on 19-3-2007 09:03 PM

sy ingat ofismate dtg..muka dia lain sgt..
rupanya dia kena raba ngan satu apek tua masa dia selisih jln ngan apek tu..
lgpun pg kan..tak ramai yg lalu kat situ..sian ofismate tu...:@

razhar posted on 19-3-2007 09:14 PM

raba balik la apek tu..

rimau_taring posted on 19-3-2007 09:55 PM

aku lak, dituduh jadi peraba tak pasal2... lrt tu dah sesak giler, kena pulak semua masuk main masuk je selagi muat... dah le depan belakang aku semua gurl... masa lrt tu buat lipat, tangan aku tersentuh la punggung gurl depan aku tu.. bukan sengaja, dah aku berdiri camtu je takde pegang pemegang dalam lrt tu coz semua dah orang lain pegang... gurl tu tgk aku semacam jer... aku lak time tu dah la terkejut time lrt tu buat lipat.. mana sempat nak seimbang badan...

faraway posted on 19-3-2007 10:24 PM

Originally posted by pee3 at 18-3-2007 11:08 PM
Kejadian kena raba pernah terjadi pada aku pd tahun 2004 dalam bas bukan dalam LRT masa balik dari kursus kat Hotel Dynasty (Aku tak bawa kereta coz tak tahan dgn drive dalam jam yang teruk)
Si  ...
citakan ap terjadi kat peraba 6 tahun lepas tu, nak baca, koma ke org tu :P

chiKenliTeL posted on 19-3-2007 11:35 PM

ala... korang tengking kuat2 je ~~~ piang pnya olang itu~~:@

afadhli posted on 19-3-2007 11:42 PM

kalo gf aku kena mcm tue time aku xder ,aku pesan kt dia suh jer dia jerit kuat2
biar kena blasah dgn org yg ada kt situ

pee3 posted on 20-3-2007 08:44 AM

Originally posted by faraway at 19-3-2007 10:24 PM

citakan ap terjadi kat peraba 6 tahun lepas tu, nak baca, koma ke org tu :P


Si peraba tu bukan aje kena tendang kat paha & pinggang (sampai jatuh terlentang dia) malahan aku bagi penumbuk kat mulut & pipi sampai berdarah mulut dia.
Kalau nak ikutkan memang sakit tangan aku masa tu tapi dek marah punya pasal aku tak kisah
Tahu ajelah pasar malam (waktu petang lebih kurang pukul 6.00 ptg) orang ramai & dgn adanya kejadian tu ramai lah dok kerumun.
Kalau aku tak di sabarkan oleh cousin & orang ramai tu mahu berdarah kepala mamat tu aku kerjakan
Orang ramai yang bawa mamat tu ke klinik & lepas dapat rawatan bawa ke balai polis.
Hubby yang dapat tahu kejadian tu ( cousin aku yang call coz aku masa kejadian tu memang tengah panas hati so tak ingat nak call hubby)  bergegas ke balai polis
Kebetulan Inspektor yang bertugas kawan hubby masa sama2 di Uni & dia lah beritahu mamat tu baru aje lepas keluar dari penjara coz kes ragut & pecah rumah (merompak) & dia juga drug addict
Hubby & cousin sampai sekarang kalau ingatkan kejadian tu mesti depa kata nasib baik ada orang ramai kalau tak mahu tinggal nyawa2 ikan mamat tu kena kerjakan dek aku

P/s Yang buat aku marah sangat kat peraba tu coz tangan dia dok menjalar kat buah dada cousin aku dari belakang masa kami dok sibuk tengok penjual ubat demo & masa tu orang ramai & sesak so dia ambil kesempatan lah

[ Last edited by  pee3 at 20-3-2007 08:51 AM ]

bubpallo posted on 20-3-2007 08:54 AM

Originally posted by mug_biru at 19-3-2007 11:30 AM
Pagi2 lagi kakak kerani kat office mug dah membebel..pot pet..pot pet... Rupa2 nyer dia kena raba waktu naik LRT nak dtg ke opis pagi tadi. Dia naik drp Stesyen Jaya  nak ke KL, tempat duduk dah  ...


bub pilih yang no 5....kasi kentut sama dia...heheheheee...;P ;P ;P  sure x derorg kaco punyer....hahhhaaa.
kalu dapat tahu bek ko kasi penampor punyer..kalu ader bub sure 100% bub tolong nyer...

faraway posted on 20-3-2007 08:59 AM

Originally posted by pee3 at 19-3-2007 07:44 PM



Si peraba tu bukan aje kena tendang kat paha & pinggang (sampai jatuh terlentang dia) malahan aku bagi penumbuk kat mulut & pipi sampai berdarah mulut dia.
Kalau nak ikutkan memang ...
;P ;P  mesti dia menyesal tak sudah, heheh kena belasah ngan ppuan
fuh tabik sungguh, ni yg sebab akibat kenapa ppuan kena belajar ilmu pertahanan diri yek...

arasham posted on 20-3-2007 09:03 AM

sesapa yang ada spray cili dalam bag tu spray je biar dia rabun jadi dah tak nampak,
dia akan teraba-raba terus dan tersungkuk

mug_biru posted on 20-3-2007 11:06 AM

Reply #22 arasham's post

Kadang2 bukan kita tak nak balas balik, tapi bila dah jadi kat kita, kita rasa terkedu...tak tau/sempat nak buat apa2.

Tapi Mug tabik kat pee3, dia punya reaction spontan aje. Harap2 mamat tu kena sumbat kat penjara balik...menyusahkan orang tul..! :@

MsAnonymous posted on 20-3-2007 12:04 PM

ni bukan masalah dalam LRT saja
senang kata, kat semua tempat yang sesak


dulu masa aku skool rendah, arwah abah aku kije kat PWTC, dan bila raya, sebelum balik Kg, kitorang akan beraya kat PWTC dulu.. kan open house TPM - Anwar Ibrahim.. memang packed gila.. penuh orang.. memang tak bernapas le sapa yang pendek2 ni :lol

arwah abang aku yang nampak... ada sorang mamat ni dok picit2 montot sorang awek tu.. dia tgk muka awex yang kena raba tu cam gelisah.. muka takut pun ada.. lepas tu, mamat tu terus pusing, ikut jlan lain , tinggalkan awex tu..
erkk..

arwah abang aku bisik kat aku.. "mamat tadi raba awek tu la.. ingatkan tu memang awek dia.;"
:lol

sabo aje.
keji betul dorang yang wat keje tak senonoh nih

danisha posted on 20-3-2007 01:25 PM

hrmm
danisha penah gak dulu dlm bas
masa tu duduk...ada apek tua ni..
dia gesel2kan dianye kat bahu..
ya allah time tu xtau nak buat ape..
pas2 nasb baik kat sblh ada sorg kakak ni..rapat ar kat dia...nak elakan tut apek ni
kakak tu pun perasan dia pun rapat ke tingkap bagi space kat danisha..
pas2 jeling kat apek tu dia buat xtau jer..rasa nak picit jer dianye bagi pengsan..hehhehe
eeee geli gile..............
Page: [1] 2 3 4 5
View full: Kena raba dalam LRT