limauais posted on 11-4-2007 05:18 PM

cmne nak buang toksin dalam bdn?

sekarang ni kita selalu terdedah pada pencemaran, asap, air dsb..
pemakanan pun kekeadang main tibai jerrr.. pastu rase cepat letih, pening kepala, cepat lupe... org kata sebab toksin kumpul dalam badan.  Badan kite ade sistem perkumuhan nak buang toksin. Misalnya melalui pembuangan air besar, peluh. camne nak bg bdn buang toksin berlebihan ? ade cdgn tak? selain banyak minum air masak?

monterez posted on 11-4-2007 05:23 PM

selain tu cuba buat bekam
buang darah kotor

limauais posted on 11-4-2007 05:36 PM

bekam tu sakit tak? biase kos dia bape? katne ade?

blue^panther posted on 11-4-2007 06:36 PM

Originally posted by monterez at 11-4-2007 05:23 PM
selain tu cuba buat bekam
buang darah kotor


ader lg ker kaedah nih???? pernah tgk dlm majalah 3 beberapa thn dulu.....

pernah baca dalam majalah rapi.....ttg seorg personaliti nih (kalo tak salah melissa maureen kot) yg wat detox nih 3 bulan sekali.......caranya macam mudah,tp pada aku susah......caranya,dia akan makan buah2an ngan minum jus buah jer selama seminggu....kalo lapar dia makan epal.... dia akan bukan camtuh selama seminggu,setiap 3 bulan.........aku mmg takleh nk buat la....tp sajer nk share kt korang.....kalo rajin,esok aku scan ler artikel tuh.....

merissa posted on 12-4-2007 01:00 PM

yeah i pun pernah baca artikel tu...tapi displin mesti kuat lah for sure , tp mmg bagus lah sbb dia kata lepas buat detox tu badan pun rasa mcm ringan n segar

honeybee1802 posted on 12-4-2007 01:21 PM

exercise sampai berpeluh2...sbb b4 this ada kan yg biter pasal sorng pengidap breastcancer yg tgh under chemo dia buat cycling tetiap hari.akhirnya dia berjaya..

perrrghhhh posted on 13-4-2007 12:46 PM

salam
aku ada makan product Melilia ...untuk buang toksik....dah amal selama 7/8 bulan
so far ok ... tapi mahal la ...RM195 ..untuk 3 minggu....bukan promote product ya  :D  pas makan...memang akan ke toilet berjadual la...
setiap pagi memang rasa selesa sangat lepas buang air besar ...
di ikuti dengan minum air byk setiap hari ...aku minum air 4L sehari ...
dah biasakan diri minum air byk..kekedang termiss pun (siang 2L...malam 2L)..
aku sanggup bangun pagi2 buta untuk lengkapkan 4 L sehari...phsyo kan  ;P

hasilnyer ...aku dapat rasakan kulit muka more fresh...jerawat pun jarang amat
cuba la....

mix_chinese posted on 14-4-2007 10:17 PM

DETOX PROGRAMME- ni copy dari tenet.

Dulu2 ada dlm BM liz cari dah takde lagi dlm simpanan. ITu sesuai utk di malaysia.
kawan liz guna program detox di rumah utk buang toxin dan kuruskan badan.. tapi ianya mmg banyak guna fruits.


BASIC FOODS TO INCLUDEFOODS TO EXCLUDEWhole fruits and diluted juicesDairy substitutes: rice and nut milks such as almond milkDairy products -- yogurt, kefir, cottage cheese, milk, cheese, cream, butter, ice cream, frozen yogurt; eggs, non-dairy creamersWhole grains (preferably non-gluten containing): brown rice, millet, quinoa, amaranth, teff, buckwheatBread, and consider removing gluten-containing grains: wheat, corn, oats, barley, spelt, kamut, ryeFresh ocean fish, wild game, lamb, duck, organic chicken and turkey beef/veal, sausage, cold cuts, canned meats, frankfurters, shellfish Dried beans, split peas and legumesRaw nuts and seeds: walnuts, pumpkin, sesame and sunflower seeds, hazelnuts, pecans, almonds, cashews, nut butters such as almond or tahini Peanuts and peanut butterAll raw, steamed, sautéed, juiced or baked vegetables, except as specifically excluded in the box to the right. Corn (i.e. popcorn)Cold-pressed olive and flax seed oils, expeller pressed safflower, sesame, sunflower, walnut, canola, pumpkin, and almond oils Butter, margarine, shortening, processed oils, salad dressings, mayonnaise, and spreadsDrink at least 6- 8 cups of filtered water per day. Herbal teas acceptable. Alcohol, coffee and other caffeinated beverages, soda pop Brown rice syrup, fruit sweetener, stevia Refined sugar, white/brown sugars, honey, high fructose corn syrup, maple syrup, corn syrup

naiza posted on 15-4-2007 04:52 PM

Originally posted by monterez at 11-4-2007 05:23 PM
selain tu cuba buat bekam
buang darah kotor
darah yang terbuang tu toksin ke???

naiza posted on 15-4-2007 04:54 PM

Originally posted by limauais at 11-4-2007 05:36 PM
bekam tu sakit tak? biase kos dia bape? katne ade?
tak sakit sangat....
tapi agak mahal-rm130 sejam
AKUBEKAM=taman tun

sirihJUNJUNG posted on 16-4-2007 01:34 PM

saya minum teh misai kucing... dulu sakit kaki, sekarang dah ok..

limauais posted on 16-4-2007 05:37 PM

Reply #8 mix_chinese's post

daripada senarai tu nmpk mcm banyak makanan import... kalo makan buah2an, adakah memadai makan buah sahaja tanpa makanan lain?

kamar22 posted on 17-4-2007 12:54 PM

boleh try set detox lengkap dri cosway...

accun posted on 17-4-2007 10:55 PM

cuba laa minum teh hijau..ade banyak dipasaran..pilih jer..BOH pun dah ade teh hijau nie...or minum air kosong banyak2 at least 8 glass per day

kamar22 posted on 18-4-2007 08:42 AM

Reply #14 accun's post

ramai yg cuba buat cam ni..tpi kurang menjadi...sbbnya...makan cara berlebihan...paling baik buat detox 1x setiap 6bln.

nazlina posted on 18-4-2007 10:13 AM

mcm senang cara yg mkn buah n minum jus tu tp mesti payah nak control mkn nasi n ikan2 tu...kene kuat smgt la masa ni...hik2

john41 posted on 20-4-2007 08:48 AM

Reply #1 limauais's post

Saya makan produk Gamat Healin,Saya dah makan gamat Healin nie jenis Gamogen saya dh makan selama 4 hari.perut saya macma meragam jer..setiap X buang air besar.saya call Consult Healin,dia kata utk pembersihan toksin dlm badan.

Cubalah  try produk healin....nie.....Insyaallah hilang semua nya.tp kene byk berdoa dgn Allah supaya kita bebas dari penyakit.insyaallah..

GreenHawa posted on 20-4-2007 09:38 AM

amalkan water theraphy... insyaallah..
amalkan minum air kosong banyak2...

limauais posted on 22-4-2007 09:36 PM

Reply #18 GreenHawa's post

water theraphy tu just minum air kosong je? 8 gelas setiap hari?

aieza79 posted on 23-4-2007 02:06 PM

rajin2 la buat sauna.. untuk membantu keluarkan peluh dalam badan.. bole buat toxin skali.. pastu minum air kosong byk..

mitsui posted on 24-4-2007 03:37 AM

sesape nak bekam contact saya...tak sampai rm 70 pun bekam ...murah gile...siap boleh datang buat bekam kat umah lagi. tapi utk area Lembah Klang je la.

ummu_walid posted on 24-4-2007 08:26 AM

sekarang ni ada pelbagai cara untuk membuang toksin salah satu cara dengan menggunakan Inte Cleanse

Inte-Cleanse

saleharr posted on 25-4-2007 02:57 PM

program Detox dari DCL pun ada.....murah je

kamar22 posted on 28-4-2007 04:35 PM

ada 1 produk baru utk cuci usus dan boleh mengelakkan dri sembelit iaitu Fiber Plus Pro Formula dri HUNZA Life-Force Series Produk WBG.
info serba sedikit mengenai Fiber Plus -

Fibre Plus Pro Formula is the ONLY natural, high quality fibre supplement with Indinine3000 that safely and gently removes toxic impurities while energising the colon.Product Benefits

suhaila1974 posted on 29-4-2007 12:17 AM

Originally posted by GreenHawa at 20-4-2007 09:38 AM
amalkan water theraphy... insyaallah..
amalkan minum air kosong banyak2...

Setuju 100%. Itu yang paling penting. Badan kita ni 75% air.... Kalau kita banyak minum air toksin tu senang dikumuhkan....

http://www.lestaripermai.net/drsukida
Page: [1] 2 3 4
View full: cmne nak buang toksin dalam bdn?