razgriz posted on 12-4-2007 02:10 PM

minus one & vocal remover [merged]

geng, nak tanya lah, ape software yang boleh convert video klip(lagu) ke minus one?

[ Last edited by  bzzts at 18-7-2008 02:53 PM ]

bzzts posted on 12-4-2007 02:20 PM

Reply #1 razgriz's post

minus one tu hapa? ;P

[ Last edited by  trunks at 18-4-2007 06:06 PM ]

razgriz posted on 12-4-2007 02:33 PM

:L:L minus one tu muzik tanpa suara..

yang macam orang selalu karaoke tu..:C

[ Last edited by  trunks at 18-4-2007 06:06 PM ]

orang_letrik posted on 12-4-2007 02:47 PM

Reply #1 razgriz's post

macam impossible je..hehe

trunks posted on 12-4-2007 06:16 PM

Reply #5 razgriz's post

test satu-satu kat sini

http://www.hitsquad.com/cgi/htdig/htsearch.cgi?method=and&format=builtin-long&config=htdig&restrict=%2Fsmm%2Fprograms%2F&exclude=&words=vocal+remover

tapi ko kena extract audio daripada videoclip tu dulu.

bzzts posted on 12-4-2007 09:46 PM

video clip tu, kena convert ke audio format dulu, seeloknya wave format.

lepas tu, nak buang suara tu kena la guna software lain. lepas tu kalo nak masukkan balik lagu tu ke video clip tadi, kena guna software lain pulak... huh, penat siot.

tak silap aku, windows movie maker buleh cantum video + audio.

banyak le kerja nya....

razgriz posted on 15-4-2007 10:27 AM

Originally posted by trunks at 12-4-2007 06:16 PM
test satu-satu kat sini

http://www.hitsquad.com/cgi/htdi ... ;words=vocal+remove ...

thanks trunks..:tq:

razgriz posted on 15-4-2007 10:28 AM

Reply #7 bzzts's post

macam tu ye??:L :L

jenuh juga nak buat ni..
takpe, macam mana pun, aku cuba gak dulu..
thanks otoman..:C

kmkd posted on 15-4-2007 12:07 PM

aku pernah jugak nak buat camtu.. rasa kalau convert ke midi jadi tak macam minus one?? huhu tapi tak macam minus one la sangat just jadi tak ada suare aje.. aku gune total video converter terus ke midi format

[ Last edited by  trunks at 15-4-2007 01:22 PM ]

paler kembang posted on 17-4-2007 09:04 AM

Originally posted by kmkd at 15-4-2007 12:07 PM
aku pernah jugak nak buat camtu.. rasa kalau convert ke midi jadi tak macam minus one?? huhu tapi tak macam minus one la sangat just jadi tak ada suare aje.. aku gune total video converter terus ke midi format
wow!.. ini satu penemuan baru ke atau satu kesilapan pemberitahuan (harap-harap ianya bukan satu pembohongan...) atau aku yang ketinggalan?..

http://www.filehungry.com/english/clean/windows_software/multimedia_&_graphics/multimedia_integration_tools/total_video_converter

cerita sikit macamana kau convert ke midi format tu...
selama yg aku tahu midi format (lebih dari satu track) adalah file pertama yg perlu dibikinkan.. dan midi format boleh diconvert ke format lain, tapi file bunyi lain format tak dapat diconvert ke midi melainkan untuk satu track bunyi ringkas... jadi mustahil muzik dari video boleh diconvertkan ke midi format.  Software yg ada seperti wave2midi atau mp32midi hanyalah berupaya convert singgle instrument itupun bunyinya bercelaru sangat.

trunks posted on 17-4-2007 01:37 PM

Originally posted by paler kembang at 17-4-2007 09:04 AM

wow!.. ini satu penemuan baru ke atau satu kesilapan pemberitahuan (harap-harap ianya bukan satu pembohongan...)

atau aku yang ketinggalan?..cerita sikit macamana kau convert ke midi format tu..
cerita tu, satu hal yang lain bro..

dalam Total Video converter.. ada ke option convert to MiDi ni..

http://i40.photobucket.com/albums/e241/Trunk_s/tvc.jpg

razgriz posted on 17-4-2007 02:13 PM

Reply #13 trunks's post

trunks, yang ni dalam aplikasi total video converter ke?
software ni user friendly tak?

trunks posted on 17-4-2007 02:49 PM

Reply #14 razgriz's post

iye..dalam Total video Converter , memang user friendly

hang nak ke?

paler kembang posted on 17-4-2007 02:51 PM

Originally posted by trunks at 17-4-2007 01:37 PM

cerita tu, satu hal yang lain bro..

dalam Total Video converter.. ada ke option convert to MiDi ni..

http://i40.photobucket.com/albums/e241/Trunk_s/tvc.jpg
Itulah aku tak nampak "gune total video converter terus ke midi format"....

trunks posted on 17-4-2007 03:07 PM

Reply #16 paler kembang's post

Dia sorang yang nampak kot, ada nya option tu..

aku tak suka ..ada ahli forum board computer yang

nak main-main dalam board ini.

[ Last edited by  trunks at 3-5-2007 08:36 PM ]

razgriz posted on 17-4-2007 04:25 PM

Reply #15 trunks's post

nak!

thanks trunks..:tq:

rikiruj posted on 18-4-2007 02:52 PM

Kalau video klip tu bukan karaoke vcd, memang susah/tak bley.  Pasal lepas ko extract as audio only, tak kira la wave format ke, mp3 ke bla bla.. dah jadi serupa macam ko try to remove vocal from normal audio file (wave, mps3 etc).. memang ada software claim bole remove vocal but at the expense of others as well.. software vocal remover ni usually akan buang audio yang within "human voice" range, so kalau ada bunyi keyboard ke gitar within that same range, itu pun turut dibuang...

Kalau video klip tu video klip karaoke then technically possible, ko rip yang guna right (ke left???) channel only, memang takde vocal.  Tapi mintak maap la, aku tak tau software apa yang boleh allow rip specific audio channel from the video clip..

Kalau lagu tu lagu omputih, tak payah susah2 rip, aku rasa minus 1 lagu omputih senang jugak nak cari.. lagu kena popular la...

razgriz posted on 18-4-2007 04:15 PM

Reply #19 rikiruj's post

:o :o  macam tu ye..
thanks for the info..:tq:

beckslipout posted on 6-5-2007 03:05 PM

Mula2 convert vklip guna Total Video converter.. x kisah ke mp3 or wav... then aku wat minus one guna acoustic mixcraft..

it easy.. :lol:

[ Last edited by  beckslipout at 6-5-2007 03:07 PM ]

razgriz posted on 6-5-2007 03:24 PM

Reply #19 beckslipout's post

camtu je?:L :L

adik_nazgul posted on 2-11-2007 09:46 AM

Vocal Remover -

salam pakar sekalian -

sesapa ada software vocal remover yg berkesan ? -
sy nak cuba nak asingkan vocal daripada mp3 supaya
ianya menjadi minus one -

sy dah cuba cari dan buat tapi tak berhasil 100 % -
so mintak tulung ok -

tq - :flower:

0001 posted on 2-11-2007 09:59 AM

Reply #1 adik_nazgul's post

Cuba yang freeware plugin ni:

http://www.analogx.com/contents/download/audio/vremover.htm

Atau shareware standalone ni:

http://www.yogen.com/Default.aspx?tabid=56

Kalau nak full version Yogen Vocal Remover tu, silalah PM aku. :P

pinguin posted on 2-11-2007 10:41 AM

yang software direct link kat atas tu ok tak qualitinya?

adik_nazgul posted on 2-11-2007 11:04 AM

many thanks 0001 :'( :'(

love you - muah muah muahs - :kiss: :kiss:

:$

0001 posted on 2-11-2007 12:25 PM

Reply #3 pinguin's post

Boleh tahanlah... but tak perfect - mungkin akan terlepas jugak sket suara kalau suara bukan mono atau berat ke kiri/kanan. :(
Page: [1] 2 3
View full: minus one & vocal remover [merged]