klopis posted on 20-4-2007 12:45 PM

Kencing Kotor

nak tanyala....kencing kotor....apa puncanya ekk....anyone plzz....

thank you.

[ Last edited by  amazed at 22-12-2008 03:33 PM ]

merissa posted on 20-4-2007 03:14 PM

Kencing kotor tanda sakit buah pinggang
Oleh Hanisah Selamat


JIKA anda berada dalam kelompok ini - lelaki dan mengalami kencing berdarah - lakukan temujanji segera dengan doktor. Berbanding wanita, fenomena kencing kotor di kalangan kaum Adam adalah antara petanda serangan sakit buah pinggang.

Secara normal, jangkitan kuman pada pundi kencing hanya melanda golongan Hawa kerana ia mudah ‘menyusup

klopis posted on 20-4-2007 04:05 PM

thanks banyak2 bagi artikel tu..........nak kena cek la nie.....adoiiii.....:'(

blackmore posted on 20-4-2007 05:35 PM

Originally posted by klopis at 20-4-2007 12:45
nak tanyala....kencing kotor....apa puncanya ekk....anyone plzz....

thank you.

...aku rasa topic pasal kencing kotor...kerap kencing...urine infection nie dah berkali kali kali kali korang bukak...dan dah berkali2 kali kali kali jugak aku kata...pi selak kat thread digest tu....kat situ dah banyak dah yang dok discuss pasal benda nie....

...so...lagik satu kali lagi aku nasihatkan kat korang...sebelom bukak topic...cubalah selak kat digest thread tu dulu...dan...sambunglah dari thread yang telah sedia ada tu......kalau masih tak tau kat mana nak carik digest threads tu semua...nie aku tepekkan buat korang...

...on the very top of your screen...ko pasti nampak heading nie kan???...just below the no. of pages yang tertera kat the main page tu...


Pharmacist & Medical Doctor online                         All       Digest      Poll      Activity

...clik jer lah kat digest tu...nanti akan kluar topic2 yang dah didigestkan....

...ok??...clear tak??...

...kalau tak clear...bley pm aku atau si sofea tu...:P










[ Last edited by  blackmore at 20-4-2007 05:48 PM ]

seroja_pagi posted on 4-2-2008 03:25 PM

Reply #2 merissa's post

apa beza symptom kencing kotor dgn batu karang? saya tgh sakit ni . belah kanan dari depan pinggang sampaila ke belakang. dr ada bagi antibiotik tapi masih belum baik lagi..:(

hiriko posted on 6-3-2008 10:28 AM

kencing kotor?...

hai...

kalu dah ader topic ni, mod tolong merged kan ek?... ader sesaper belh tolong kiter mengenai kencing kotor nie?..
a) betul ker kencing kotor nie mnyukarkan mengandung?..
b) ader x ubat-ubatan @ makanan yang boleh membantu mengubati kencing kotor nie?
c) penyakit ni berbahaya x?

tolong kiter... plzzz :loveliness:

bubpallo posted on 6-3-2008 11:14 AM

kene tukar filter cam Diamon :$ :$ :$ ..............

gadiz posted on 6-3-2008 11:19 AM

dulu penah dpt kencing kotor nie..
doctor bagi satu jenis ubat tu..lupa lah nama ubat tu...
tapi cara nk mkn campur ngn air suam...
rasa die :mad: :mad:
cara paling senang nk elak banyakkan minum plain water :D

mekma posted on 6-3-2008 11:57 AM

mmm biasa mek dgr psl kencing kotor ni wanita mengandung...bila checkup bulanan pastikan minum air kosong bnyk2 dan buang air dulu sebleum gi klinik..mesti kencing tak kotor..heheheh

mydnavechee posted on 6-3-2008 03:40 PM

nak try produk dnavechee( aiedil)

Keistimewaan Aiedil


http://i286.photobucket.com/albums/ll93/mydnavchee/pet%20dnavechee/aeidil2.gif

Melawas pembuangan air besar

Mengawal bentuk badan

Merangsang kecantikan kulit

Melancarkan peredaran darah

Merawat jerawat

Membantu meningkatkan kesihatan wanita

Menenangkan fikiran

Membina tenaga

Baik untuk buah pinggang

Memulihkan tenaga seksual

Sesuai diamalkan oleh pengidap batu karang

Sangat baik untuk ibu-ibu selepas bersalin



TESTIMONI

Saya mengalami masalah sakit sendi terutama dibahagian lutut menyebabkan saya terpaksa duduk bila solat dan saya juga mengalami masalah muka yang berjeragat. Selepas saya mengamalkan produk minuman kesihatan aiedil selama 1 bulan alhamdulillah saya tidak lagi sakit lutut dan mampu berdiri ketika solat. Cadangan pengasas agar saya mencampur aiedil bersama limau nipis dan meratakan pada wajah saya.

                                                                                        Pn.Norma

[ Last edited by  mydnavechee at 18-4-2008 10:13 PM ]

bzzts posted on 6-3-2008 03:49 PM

minum air barli daa....
kasi cuci buah pinggang.

tak caya, tanya la mana2 doktor pun. nak lagi best, tanya pesakit kencing manis ; kencing manis sebab buah pinggang gagal berfungsi, sbb tu sakit. dah sakit, doktor kata minum la air barli utk cuci buah pinggang.

dan banyakkan minum air masak.  
ni kaedah mudah aje la. kalo ubat saintifik/kimia tu... kena org lain jawabkan la...

LostSoul posted on 6-3-2008 09:50 PM

kalau kat pharmacy, boleh dptkan 'ural' - serbuk campur dgn air n minum. cukup berkesan.

kalau kat rumah, alternatif remedey, gunakan baking soda yg utk masak tu, campur dgn air, and minum. pun berkesan. jugak.. :)

bzzts posted on 7-3-2008 12:10 AM

Reply #7 LostSoul's post

baking soda?

tasha76 posted on 7-3-2008 01:34 PM

Reply #8 bzzts's post

Yes
baking soda tak pun cari soda water dalam can tu. kalau tak ok gak kena la makan antibiotik.

harumanisz posted on 7-3-2008 02:49 PM

kawan mintak tulung tanya nie :L

dia mengandung, kencing kotor Albumin 1+..
apa maksudnya.... dia nak tau risiko terhadap baby gak...

thanx :)

bzzts posted on 7-3-2008 10:43 PM

Reply #9 tasha76's post

soda ke, aiskrim soda? carbonated ke?

azz_azza posted on 8-3-2008 07:12 AM

Reply #10 harumanisz's post

albumin +1?


hurm... selalu dlama air kencing nomal takkan ade albumin, sebab albumin ni molekul die besar, so die tak leh tembus glomerulus... meaning kt buah pinggang tu...


dah g dokter, dokter kate ape?

kimora posted on 8-3-2008 04:21 PM

cranberry juice pun ok gak..at least rasa dia lebih sedap dari air masam yg dr slalu bagi tu...aku memang slalu kena..nak nak bulan posa...kureng air....masa kena, tobat azam nak minum air gelen-gelen..tapi memang tak leh telan air banyk la...perut rasa nak pecah...

harumanisz posted on 11-3-2008 02:58 PM

Originally posted by azz_azza at 8-3-2008 07:12 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
albumin +1?


hurm... selalu dlama air kencing nomal takkan ade albumin, sebab albumin ni molekul die besar, so die tak leh tembus glomerulus... meaning kt buah pinggang tu...


dah g dokte ...

lepas gi Dr la dia dapat tau albumin 1+... tadi tanya dia, dia kata dr x bg penjelasan...
susah gak tu...

x der ke dr kat sini yang boleh bg penjelasan...
dia cuma nak tau punca dan risiko ke atas baby dia... :)

LostSoul posted on 11-3-2008 11:52 PM

Reply #8 bzzts's post

yup.. yg buat masak kek tu.. campur dgn air masak.. minum.. buat 2-3 kali, nanti lega.. :D

bzzts posted on 12-3-2008 03:02 AM

Reply #15 LostSoul's post

aiskrim soda takleh ek? :$

azz_azza posted on 12-3-2008 06:32 AM

Balas #14 harumanisz\ catat

die ade hypertension ke:o


tp rasanya klu hypertension albumin +3...


tapi heran gk klu ade albumin dlm urin...


sy cek japs, nnt sy bgtau balik...


ty doctor2 kat sini ke...hehe

azz_azza posted on 12-3-2008 06:44 AM

dokter tu ade recheck balik x :o



my mom b4 dis ade albumin +1 in her urine, then recheck balik, n normal, xde dah...


tp  my mom xpregnant la masa tu...

Uncle_K posted on 12-3-2008 05:41 PM

glumerulos problem kut

LostSoul posted on 12-3-2008 06:28 PM

Reply #16 bzzts's post

aiskrim soda tak pernah try la... ni nak sedap ke naik baik? :lol:
Page: [1] 2
View full: Kencing Kotor