dexa posted on 7-3-2007 06:04 AM

All About Kenaikan Gaji Kakitangan Awam -

news yang baik --
my sisters musti gembira ni --
walaupun kenaikan bukan beratus ratus
tapi kalau up to 40% kira a good increase though --

hopefully dengan kenaikan ni --
kakitangan awam ni -- bekerja la dengan baik lagi -
improve kan juga customer services yang mostly
hampeh tu ---

kalau nak increase salary ---  kena la juga improvekan
services pada public --

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gaji kakitangan awam dijangka naik

KUALA LUMPUR 6 Mac

embunpagi2309 posted on 7-3-2007 06:11 AM

Originally posted by dexa at 7-3-2007 06:04 AM
news yang baik --
my sisters musti gembira ni --
walaupun kenaikan bukan beratus ratus
tapi kalau up to 40% kira a good increase though --

hopefully dengan kenaikan ni --
kakitangan awam  ...
yeker?kalau yer,syukurlah...:pray:
dpt jugak menabung lebih skit utk anak & leh la tambah ahli kuarga lagi thn ni.:lol::P

[ Last edited by  embunpagi2309 at 7-3-2007 06:12 AM ]

aliem71731672 posted on 7-3-2007 06:47 AM

ni berita yg nak aku dengar ni

mukmin101 posted on 7-3-2007 07:25 AM

Naik memang le akan naik.... TAPI percentage tu brapa ?? :funk:

dempol posted on 7-3-2007 08:04 AM

gomen servant..gaji naik lagi..

Gaji kakitangan awam dijangka naikKUALA LUMPUR 6 Mac

mat403 posted on 7-3-2007 08:07 AM

Dah lama sgt penyelarasan gaji utk kakitangan awam tak dilakukan..
yahooooo....

yipun78 posted on 7-3-2007 08:08 AM

Reply #1 dempol's post

serbis kalo masih below par, siap ler rakyat marhaen akan melazer :lol:

Foxey posted on 7-3-2007 08:14 AM

harap2 dgn kenaikan ni, mereka akan bekerja dgn lebih berdedikasi...

budakjawa posted on 7-3-2007 08:15 AM

kepada pencekik darah ... also known as peniaga atas angin ...

bersedialah dengan mesin kira untuk menaikkan harga barang barang . :@

Foxey posted on 7-3-2007 08:18 AM

utk yg gred 1 je 16 memang wajar dinaikkan... kesian gak tengok mereka terpaksa buat 2-3 keje secara sambilan semata-mata to make ends meet...

mat403 posted on 7-3-2007 08:19 AM

standard la bang..
minta 40% dapat 20% la tu...
kalau dapat full... mmmg lagi bagus.

mat403 posted on 7-3-2007 08:25 AM

Originally posted by c===8 at 7-3-2007 08:18 AM
org gomen ni kan gatal2.makin bertambah la kes poligami nanti

aper punyer sempit fikiran ko ni.. :I

adik_nazgul posted on 7-3-2007 08:31 AM

Originally posted by c===8 at 7-3-2007 08:18 AM
org gomen ni kan gatal2.makin bertambah la kes poligami nanti

mmg aku setuju. ..
gaji naik seringgit dua nanti mula lah para jantan melayu
rasa diri mereka mampu. ..
yer,
mampu untuk berpoligami katanya. .
selain nak elak zina gamaknya. .. ;P

yipun78 posted on 7-3-2007 08:36 AM

Reply #8 adik_nazgul's post

:lol: :lol:  ouch korang....... naik singgit dua je takkan depa nak tambah cawangan lagi?

produkherba posted on 7-3-2007 08:37 AM

alhamdulillah... cepat sikit habis hutang kereta & rumah

Anak_Nogori posted on 7-3-2007 08:39 AM

Untung la gomen servant.

Marsyal Yau posted on 7-3-2007 08:40 AM

it's about time.

mat403 posted on 7-3-2007 08:42 AM

ha la..
dah 15 tahun tak de  adjustment ti..

Intan-Adlina posted on 7-3-2007 08:46 AM

Yang confirm, kenaikan gaji akan diumukan pada 1 Mei ni bersempena dengan hari pekerja... :)

Visual posted on 7-3-2007 08:50 AM

takde org nak tolong pekerja swasta ke....kitaorg nak kenaikkan gak...takde org bela ke? :'( :'( :L

kitty_c@t posted on 7-3-2007 08:51 AM

alhamdulillah.... murah rezeki.. tapi risau peh nih.. minyak naik.. gula naik... rega ayam naik... suma naik... kalo dulu nak bekfes karipap singgit dapat 5 ketui.. lah nih singgit dapat tiga ketui.. lepas kenaikan gaji nih ado kot singgit dapat dua ketui... huhuhuh....

lipans posted on 7-3-2007 08:52 AM

hah... dah nak pilihanraya.

sas_world posted on 7-3-2007 08:54 AM

harap harap dgn kenaikan gaji ni, mereka akan pangkah BN dalam pilihanraya akan datang..  :lol: :lol:

mrs_halia posted on 7-3-2007 08:56 AM

alhamdulillah..tahniah kepada yg dapat naik gaji...:D

weta_studio posted on 7-3-2007 08:56 AM

dari duit dibazir better diguna utk menaikkan gaji
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: All About Kenaikan Gaji Kakitangan Awam -