SHAHKAMIL posted on 23-5-2007 05:02 PM

Kos memasang pendakap gigi RM1500?

Kos memasang pendakap gigi RM1500?

Betulkah kos memasang pendakap gigi adalah sekitar RM1500. Kalau ikut artikel berita harian di bawah, memang ya. Tapi aku mahukan kepastian sebab bercadang nak guna pendakap gigi untuk atur balik gigi aku yang rosak ni. Kalau betulkah begitu mahal, terpaksalah batalkan niat tu.

Soalan ke-2, ada tak cara alternatif dan lebih murah berbanding pemasangan pendakap gigi? Kalau ada berapa kosnya dan berkesankah?

Harap boleh membantu

miracle_forever posted on 23-5-2007 07:18 PM

murah nyer...ada ker klinik yg offer pasang pendakap gigi (braces) ni rm 1500 jerrr??:o
biasanya braces will cost you around rm 3000 n treatment nyer takes about 2n years to complete..depends on the severity of the cases.

smeetasmitten posted on 23-5-2007 08:25 PM

RM1500 kat klinik kerajaan je. tapi ada baca kalau kat klinik kerajaan ada had umur, lebih 21 (kalau tak salah) tak boleh buat.

plamsat posted on 9-4-2010 07:47 PM

berapakah  kos terkini  memasang pendakap gigi di klinik kerajaan?

rozza posted on 9-4-2010 09:02 PM

RM1500 kat klinik kerajaan je. tapi ada baca kalau kat klinik kerajaan ada had umur, lebih 21 (kalau tak salah) tak boleh buat.
smeetasmitten Post at 23-5-2007 20:25 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif
fyi,,,kerajaan utk budak sekolah je..:D

glump posted on 10-4-2010 12:29 PM

kalau klinik kerajaan dapatlah kot...kalau swasta range btw RM3500 to RM12k..ad ada topik pasal nie yg tajuk nya braces tu.

drtina86 posted on 10-4-2010 11:23 PM

murah gile la tu weh...rm 1500 apa yg nk terkejutnya...:mad:

carsein posted on 12-4-2010 02:00 AM

kalau pakai braces ni, tiap2 bulan kena g check dentist ke??atau setiap setahun??

tintin_sumarni posted on 13-4-2010 02:18 PM

tp selain pakai bracess, ade ke option lain yg tak memerlukan pemakaian bracess ni?? contoh nye aku pernah tgk salah sorg finalis american top model tu mule2 gigi die agk tak tersusun.. pastu pas wat surgery, gigi die terus ok without pakai bracess pon.. contoh lg dekat si aisyah dak af 7 baru ni.. kan die wat jugak kan surgery tu... kalu surgery yg camtu , camne plak kos nye??? n mn 1 yg patient more prefer n selamat.......:o

takeshi_anwar posted on 13-4-2010 09:15 PM

aku ada call 1 klinik gigi kosnya ialan rm4500 pasang atas bawah okay!! setiap bulan kena cek... permulaan bayar rm2500. then setiap bulan ansuran rm100. dan... aku batalkan niat aku tu hehehe... biasanya di pasang 2 thn. apa2 pun mula2 nak pasang, doc gigi nak tgk dulu keadaan gigi....

rozza posted on 14-4-2010 02:01 PM

utk maklumat lanjut, pi je benang braces...:D

thboy4 posted on 15-4-2010 11:28 AM

ok................

thboy4 posted on 15-4-2010 11:29 AM

ok,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Page: [1]
View full: Kos memasang pendakap gigi RM1500?