micoo82 posted on 21-6-2007 03:35 PM

surat amaran kepada pekerja

sesiapa ada contoh tentang surat amaran tentang pekerja tidak kehadiran tanpa kebenaran .

mrcom posted on 21-6-2007 06:30 PM

Originally posted by micoo82 at 21-6-2007 03:35 PM
sesiapa ada contoh tentang surat amaran tentang pekerja tidak kehadiran tanpa kebenaran .


biasanya verbal warning dulu.

choclate_mocca posted on 21-6-2007 07:23 PM

Reply #1 micoo82's post

tidak kehadiran??
;P ;P ;P

nasyami posted on 21-6-2007 08:27 PM

Reply #3 choclate_mocca's post

it is not as simple as issuing the letter. mesti ikut prosedur syarikat tertentu , proses tindakan tatatertib . boleh search cari "sample show cause letter" in English ..

micoo82 posted on 21-6-2007 11:35 PM

Originally posted by choclate_mocca at 21-6-2007 07:23 PM
tidak kehadiran??
;P ;P ;P

:@ :@ :@ :@
if u dun know then dun reply,:L :@

hasmania posted on 22-6-2007 10:52 AM

macam kitaorang yang kerja ngan kerajaan nie memang dari peringkat awal bekerja dah tahu tentang tindakan disiplin tu sebab dah memang ada buku khas dengan tajuk Peraturan-peraturan Lembaga Tatatertib PErkhidmatan Awam 1993..........cuma contoh surat tu tak pernah tengok plak !!!!!!!!!!...............macam kerja ngan kerajaan nie dia banyak prosedur nak bagi surat amaran tu.......berkali-kali buat perangai terutamanya ponteng kerja (ketidak hadiran yang awak makdudkan itu).....pegawai atasan akan berbincang secara baik dengan staff ataupun bagi kaunseling khas.........dia tak akan bagi surat amaran tu paling tidakpun adalah cara mereka nak handle staff yang bermasalah nie......kalau tidak dengan cara menukar kebahagian lain atau turun pangkat pihak atasan akan cuba menyelidik masalasah sebenar yang menyebabkan staff ponteng....namun nak bagi surat amaran tu memang "jarang berlaku"...........itulah sebab utama kenapa ramai masyarakat di Malaysia nie memilih untuk bekerja dengan kerajaan.........makna nya peluang untuk dibuang kerja itu agak susah.....tapi kalau tamat perkhidmatan kali pertama dalam kerajaan memang tidak boleh/tidak layak lagi memohon kali kedua...........maka pilihlah mana satu...   

tapi kalau swasta memang lain..............tegas dan pantas membuang pekerja yang mempunyai masalah ponteng kerja nie.....5/6 kali ponteng tanpa sebab tanpa memberitahu pegawai akan dapatlah format surat amaran tu.....sebab itu ramai yang tak tahan kerja ngan swasta nie !!!!!!!!!

kiutmiut posted on 22-6-2007 12:22 PM

Originally posted by hasmania at 22-6-2007 10:52 AM
macam kitaorang yang kerja ngan kerajaan nie memang dari peringkat awal bekerja dah tahu tentang tindakan disiplin tu sebab dah memang ada buku khas dengan tajuk Peraturan-peraturan Lembaga Tatat ...

bguasla agar pekerja berdisiplin.....at least di train mcm tue ok la...nie aku tgk org gomen(bukan semua) suka2 hati je masuk lambat time rehat pas tue dah ponteng2 pun still bagi muka lagi...i rasa benda nie semua kena ubah la....baru perkhidmatan awam boleh bekerja cepat gila....

eemerics posted on 23-6-2007 10:23 PM

Reply #7 kiutmiut's post

kalo MNC cam aku keja ni, derang akan panggil pekerja tu, buat sesi interview
kalo mengaku salah, kira tutup kes..bos pun maleh nak bawak kes ni ke HR
tapi kalo dia menipu gak, boss akan issue satu form ke HR, HR akan kasi red card ke pekerja tu
3 kali dapat red card --> dinasihat kan berhenti kerja, kalau tak mau,  kena pecat

katak_kiut posted on 25-6-2007 03:32 PM

Originally posted by hasmania at 22-6-2007 10:52 AM
tapi kalau swasta memang lain..............tegas dan pantas membuang pekerja yang mempunyai masalah ponteng kerja nie.....5/6 kali ponteng tanpa sebab tanpa memberitahu pegawai akan dapatlah format surat amaran tu.....sebab itu ramai yang tak tahan kerja ngan swasta nie !!!!!!!!!...

fuh kompeni mana tuuuu baik sgt

kalau my kompeni, 1st time ponteng ajer terus kena domestic inquiry

manaya posted on 27-6-2007 01:28 AM

kene ikut labour law
domestic enquiries tu...
jgn suka-suka je...

...biarlah bg verbal je dulu...

Feno posted on 17-1-2008 07:24 PM

Reply #1 micoo82's post

biasanya kena berikan surat tunjuk sebab kepada kakitangan yang gagal hadir berkerja, dan sekiranya pekerka tersebut dapat memberikan penjelasan yang munasabah dari sudut masa, jarak dan sebab kemudian terpulang kepada budi bicara majikan membuat tindakan sewajarnya. itu pun dalam masa 24 jam pekerja tersebut perlu memaklumkan kepada majikan di atas kegagalan menghadirkan diri di tempat kerja.
Page: [1]
View full: surat amaran kepada pekerja