teky posted on 18-7-2007 03:48 PM

Peluang Kerjaya Di Kerteh, Paka Dan Kemaman

ERMMM...OK LAA AKU  BUKAK SATU THREAD YG KHUSUS KEPADA INFORMER2 YG TAHU SEKIRANYER TERDAPAT SEBARANG PELUANG KERJAYA DI KAWASAN INI...YE LA SENANG SKET NAK RUJUK...KAN...SO SESAPER YANG SUDI TOLONG LA HEBAH2 KAN KAT THREAD NIEE....YE LA MENOLONG MEREKA YANG NAK MEMBINA KERJAYA.......OKESS.....:call: :bg:

[ Last edited by  kambeng_masam at 10-12-2008 08:47 PM ]

teky posted on 19-7-2007 09:39 AM

ermm xder lagi kerrr.....????nampak gaye kene la delete thread nieee

kupay posted on 19-7-2007 12:06 PM

Reply #1 teky's post

aku berminat nak cari kerja kat tempat2 ni...tp next year la sebab skrg tak hbs belajar lagi...cita2 nak keje dgn petronas...tak pun syarikat minyak mane2

pink_cumi posted on 19-7-2007 12:20 PM

dulu pink dah bukak topik ni..tapi ade sesetengah yg *******..niat pink hanya nak bantu org2 area tersebut...

basi posted on 19-7-2007 12:43 PM

Bagus thread nie bro,tolong kekawan yg nak bekerja kat sana....terutama dlm bidang oil & gas nie...:D

teky posted on 19-7-2007 01:36 PM

Reply #4 pink_cumi's post

ermmmm bagus laaaa............cam nie la kite tinggiikan pendapatan kiter semua.....tapi tu laa susah nak dpt informer yg tau pasal nieee...ermm lagi pon aku tau sket2 jer laaaa.....sebab area nie byak keje ume tau ngan xtau jerrr.....nak2 kat KSB ngan arean petronas niee....:P :P :P :P

teky posted on 22-7-2007 08:45 AM

ERMMM SAPER2 YG BACE DA STAR KELMARIN..ADER SATU COMPANY KAT KERTEH YG OFFER JOB KAT SINI,,COMPANY NIE MSET...KALO XSALAH AKU COMPANY WAT KAPAL..SKARANG NIE NIE DIE NAK INVOLVE DLM MINYAK PLAK..SO SAPER YG BERMINAT ANTO LA RESUME...DULU AKU DA MNTAK INVTE FOR INTEVIEW TAPI AKU XPEGI..HEHHE KALI NIE NAK PEGI LAAA...:P :P ;P ;P ;P

hasmal posted on 22-7-2007 11:04 AM

buleh dok bagi saya email add dia??saya lupa laaa...ingat nak try mintak gak??
tolong eh....tq

teky posted on 22-7-2007 04:50 PM

Reply #8 hasmal's post

K LA ESOK AKU BG KO FAX DIE SEMUA....OKESS....:P :P :P

limaukasturis posted on 23-7-2007 12:38 AM

Reply #9 teky's post

bagi teky, jangan tak bagi.... ;P ;P

teky posted on 23-7-2007 09:55 AM

Reply #10 limaukasturis's post

ha'ah jgn ko xmintak plakkk...!!!!!;P ;P ;P

teky posted on 23-7-2007 03:29 PM

okes nie dier vancancies yg avaiable kat MSET...

1.project manager-1
2.project engineer-2
3.design engineer-1
4.qa/qc manager-1
5.qc/welding engineer-1
6.legal adviser-1
7.finance executive-1
8.account executive-1
9.assistant hr & training executive-1

fax:609-8271871
email:msetec@mset.com.my

erm mintak laaaa.....kalo sangkut transfer credit kat aku...;P ;P ;P

teky posted on 23-7-2007 03:32 PM

erm lagi satu saper2 yg nak keje ngan exxonmobile try la anto resume kat email niee...nie merupa ejen kepada exxonmobile dlm menyeplykan tenaga kerja kepada exxonmobile..aku tnye member yg kerje kat situ.....:lol: :lol: :lol:

hasena@carimin.com

or cube la hasena@carimin.com.my

aku xtau ader .my ot x....!!!!!!!!!!:L :L :L

muajam posted on 25-8-2007 03:37 AM

tolong up kan topic ni..sebab desperately cari keje kat area nih...:'(

teky posted on 26-8-2007 10:38 AM

DA TU KO CRI LA MEMBER2 YG KEJE AREA NIE...DPT LA BYAK SKET INFO....:D :D

dhania_arif posted on 26-8-2007 04:16 PM

Ok nanti kalau ada dhania cakap..... sabar....

teky posted on 27-8-2007 01:51 PM

Originally posted by dhania_arif at 26-8-2007 04:16 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Ok nanti kalau ada dhania cakap..... sabar....


ello dhania..u kerja kat manerr?kerteh kat maner?i keje kat kemasek...ermm bagus la kalo dpt wat link samer2 cari nak tulun samer2....:P :P :P

gosipgirl posted on 27-8-2007 07:56 PM

Reply #17 teky's post

teky keje syrkt mana?

teky posted on 28-8-2007 09:18 AM

Reply #18 gosipgirl's post

KEJE COMPANY BIASE JERR...HAHHAH GOSSIPGIRL'S PLAK KEJE KAT MANERR????TGOK2 KITE KAWAN SKOLAH KER APER KERR..HAHAHAH;P ;P ;P

teky posted on 28-8-2007 04:22 PM

Reply #18 gosipgirl's post

keje company bese jerr....gosipgirl nie keje kat area kerteh kat nerr?:P :P :P :P

kodoklawa posted on 28-8-2007 07:17 PM

sori semua..tersesat pulak kat sini sbb nampak PAKA...kat the star mmg slalu keluar job vacancy area sini ..kan..my huby pun kerja area ni..:2lol:

kupay posted on 1-9-2007 06:38 PM

kupay pun nak cari peluang keje kat area2 ni...tp next year la...tgh cr info n company...nak practical n sangkut keje terus harapnya...

clairekimberly posted on 2-9-2007 08:35 PM

ada gak org kemasek online lam forum ni eh ;P  kimb kat kmn ..actually susah nak dapt keje area2 ni..sebab doraNG tak advertise..kira sampai dari mulut ke mulut je...kalau ada pon kat web infokejekosong tu...tu pon tak banyak...kalau petronas dan sealiran dgnnya memang susah banget nak dapat sebab dorang hanya email pada staff2 dorang..kira staff2 dorang war2 kan laa kat sedara mara ke adik badik kawan2...leceh kan..tapi kalau contractor2 sini memang banyak keje kosong..sayang nye dorang cuma sampai dari mulut ke mulut...jaranglaa company yg nak advertise....kimb pon so far pelik kenapa company area sini seme camtu...padahal nak kata tak global...global kemain....sampai sana sini xhibition join..project pon leh tahan ada yg sampai sudan aes semua...kalau keje more 2 technical senang cari laa...tapi kalau keje macam admin kerani2 huh...memang susah banget nak dapat info

[ Last edited by  clairekimberly at 3-9-2007 03:33 PM ]

teky posted on 3-9-2007 10:32 AM

Reply #23 clairekimberly's post

wahwah.....alah bese laaa..dunia it skarang...kemasek pon ok aper....hahahahha...weh kim ko keje kat kemaman kat nerr?:o :o :o

clairekimberly posted on 3-9-2007 03:42 PM

Reply #24 teky's post

kat bandar tu.....around hospital :lol: teky ni pompuan ke laki eh?actually untuk pengetahuan semua...pada kimb laaa..pada pemerhatian den...untuk org2 di sekitar paka...kerteh and kemaman also..tak sukar bagi mereka nak cari pekerjaan kat tempat sendiri....sampaikan area gebeng kuantan pon rasanya tak susah dorang nak dapat info..umumnya bagi lelaki....tetapi yg menjadi kesukarannya adalah bagi penduduk yg berada di luar paka kerteh kemaman.....mereka tak dapat byk info dan sukar mendapat info....tapi kalau nak ikutkan ramai gak org luar dari area2 ni keje kat sini...matsaleh pon ramai...ni mungkin professional level i guess....kalau yg jenis keje 3bulan angkat kaki keje 2bulan project habis ni jenis2 freelance (keje kontrak).....tapi kalau source tepat ..connection strong dgn member sini...rasanya tak susah nak dapat info keje2 kat sini....actually kerteh tu masih kemaman :P
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
View full: Peluang Kerjaya Di Kerteh, Paka Dan Kemaman