marissa_raif posted on 5-9-2007 11:21 AM

Enfagrow A+ vs Anmum Essential ( for 1-3 yo)

hi mommies,

Agak2 lah kan mana lg bagus. I ader terbeli ari tu anmum punya sbb ader free gift..pastu balik I dok belek2 lah ingredients kat kedua2 tin susu tu....nampak mcm anmun lg elok plak sbb ader omega 3..enfagrow takder plak...ader sapa2 pernah buat comparison or pernah dengar paed cakap ker???:loveliness: :loveliness: :loveliness: TQ

awadanish posted on 5-9-2007 11:29 AM

anak awa minum susu ni Anmum Essential ( for 1-3 yo)

bagus la susu nie...lagipun masa dalam kandungan pun dorang dapat khasiat dari susu anmum 1, pastu susu anmum 2 ( breast feeding )....

anak2 awa memang minum susu ni je....penah tukar ke jenama lain yang harga mahal sikit la konon2nya nak bg yang terbaik....tapi bila pikir balik kenapa nak tukar? selama ni susu anmum nie la yang membantu perkembangan anak dari dulu sampai la sekarang....

mamia posted on 5-9-2007 11:48 AM

anak I minum enfagrow.... tak pernah try anmum lagi..... tapi memang puashati ngan enfagrow..... :loveliness:

owencute posted on 5-9-2007 11:53 AM

anak owen dulu minum enfagrow A+.. bila adik dier lahir (masa di  umo 2 tahun lebih) tukar ke essential..Result..sama jer..tp dgn essential jimat byk lah sbb lebih murah..masa enfagrow selalu sembelit walaupun minum air suam banyak..essential solve the problem

To me.. tak kesahlah mana-mana tp klu nak jimat sikit go for essential

marissa_raif posted on 5-9-2007 01:01 PM

Reply #2 awadanish's post

btul gak mcm awak cakap tue...kalau baby sesuai baik teruskan....my girl dah bermacam2 susu dia minum ok jer.....tp kiter mmg prefer enfagrow

marissa_raif posted on 5-9-2007 01:09 PM

Originally posted by owencute at 5-9-2007 11:53 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
anak owen dulu minum enfagrow A+.. bila adik dier lahir (masa di  umo 2 tahun lebih) tukar ke essential..Result..sama jer..tp dgn essential jimat byk lah sbb lebih murah..masa enfagrow selalu sem ...

result samer ker.....u ader tak check kandungan dia....i mmg check satu2, cuma my cousin cakap anmum essential tu product baru...konon tak expert cam enfa punya sbb mead johnson dah 100 years+....dah byk test/eksperiment diorang dah jalan kan to make sure product diorang elok...btul ker???
FYI, enfagrow kotak murah jer...2 kotak 1.4 kg = rm 52.00 bila u cuba tuangkan dlm tin tu sama jer level dia dgn 1.8 kg punyer..pastu essential plak rm 53.00 setin 1.8 kg....rege lebih kurang jer :):):):)

luv_ma posted on 5-9-2007 03:04 PM

enfagrow bgus lg rasanya.
ma pun pening nak pilih susu.
dah bnyak compare.
now ma bg aqeel friso gold ngan gain advance iq-abbott.
dedua dia nk.
dah reject,enfagrow,karihome,123dlady,progress.:shakehead3:

kakcik posted on 5-9-2007 03:29 PM

anak kakcik so far minum essential.dr 1st year smpi 2nd year.ok la...lgpun dpt mcm2 hadiah

owencute posted on 5-9-2007 03:51 PM

Originally posted by marissa_raif at 5-9-2007 01:09 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


result samer ker.....u ader tak check kandungan dia....i mmg check satu2, cuma my cousin cakap anmum essential tu product baru...konon tak expert cam enfa punya sbb mead johnson dah 100 years ...


Biasalah marketing strategies...resultnya to me sama jer...i  tak check ingredients satu persatu..tapi i percaya susu ni sumer sama jer.. tengok pada kemampuan parents la..sumer parents nak bagi yg terbaik utk anak..biasanya kite selalu assume yg paling mahal tu yg paling baik...nak ikutkan dulu2  pun i minum susu yg biasa2 jer tapi ahamdullillah grad lah jugak..so kena tengok kemampuan masing-masing..dan penerimaan anak jugak...
I ada dua anak yg sulung start dgn s26-enfapro-enfagrow-essential- kadang2 bagi jgk dutch lady 123
Second -pediasure-enfagrow-essential

marissa_raif posted on 7-9-2007 09:55 AM

Originally posted by kakcik at 5-9-2007 03:29 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
anak kakcik so far minum essential.dr 1st year smpi 2nd year.ok la...lgpun dpt mcm2 hadiah

btul....kiter beli tu pun sbb ader hadiah...
mmg pantang ader hadiah mesti teruja....w/pun pinggan plastik cap ayam, kiter ttp teruja...;P;P;P

marissa_raif posted on 7-9-2007 10:00 AM

Originally posted by owencute at 5-9-2007 03:51 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif



Biasalah marketing strategies...resultnya to me sama jer...i  tak check ingredients satu persatu..tapi i percaya susu ni sumer sama jer.. tengok pada kemampuan parents la..sumer parents nak ...

samer ker??? sama tp ader kurang dan lebih dia lah cam essential ader omega 3 tp enfa grow tak der
memandangkan my kids boleh minum kedua2 nyer boleh lah i beli kedua2 brand itew...kakak adik minum susu sama (1-3 yo) next year baru si kakak tukar (4-6 yo)...
me pun pernah belasah dutch lady 123..time emergency beli kat 7eleven;P;P;P

marissa_raif posted on 7-9-2007 10:02 AM

Originally posted by luv_ma at 5-9-2007 03:04 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
enfagrow bgus lg rasanya.
ma pun pening nak pilih susu.
dah bnyak compare.
now ma bg aqeel friso gold ngan gain advance iq-abbott.
dedua dia nk.
dah reject,enfagrow,karihome,123dlady,progres ...
hihihihiih....pandai aqeel pilih susu mahal2 ajer
kalu mampu beli lah yg terbaik utk anak2
dr dok perabis beli make up & saloon mama nyer - pesan hubby........huhuuuuhh

marissa_raif posted on 7-9-2007 10:04 AM

Reply #9 owencute's post

fyi, my son tak digalakkan minum pediasure sbb dah gemuk sgt...my dotter ok sbb dia nie asyik tak lalu makan jer...;P ;P ;P ;P

owencute posted on 7-9-2007 12:30 PM

Originally posted by marissa_raif at 7-9-2007 10:00 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


samer ker??? sama tp ader kurang dan lebih dia lah cam essential ader omega 3 tp enfa grow tak der
memandangkan my kids boleh minum kedua2 nyer boleh lah i beli kedua2 brand itew...kakak adi ...

i maksudkan dr prestasi anak2...tak kesah lah marissa mana2 susu..janji budak2 suka...dutch lady pun ok gak..hehe..cuma2 kadang2 tak sampai hati nak bagi sebab pk yg diorang takdelah belanja banyak sgt on food compare to kita .. (sebenarnya mama dier yg mengada2 hehe)

owencute posted on 7-9-2007 12:33 PM

Originally posted by marissa_raif at 7-9-2007 10:04 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
fyi, my son tak digalakkan minum pediasure sbb dah gemuk sgt...my dotter ok sbb dia nie asyik tak lalu makan jer...;P ;P ;P ;P

i dulu belikan pediasure sebab my second son ni breastfeed sampai umor 1 yr++..so sebab bila kat nursery bekalan susu yg i pump dah abis top up ngan pediasure ni coz dia takk suka sgt formula milk at that time.. tp sekarang ni makan aper saja.:mad: .samapai naik takut plak tengok dia makan:lol: :lol:

luv_ma posted on 7-9-2007 12:49 PM

Reply #12 marissa_raif's post

kak yatie,
ma n polin ada buat table compare susu antara enfagrow,friso,progress ngan gain abbott.
leh tgok kat thread sebelah.

nasirnasir posted on 21-5-2012 05:21 PM

Salam,
saya ada stock susu Anmum essentials step 1
8 kotak - 650g - Harga Runcit RM 49.90, Harga Saya -RM 45
3 Tin - 900 g - Harga Runcit RM 71.30, Harga Saya - RM 65
Location in Seri Kembangan. Kalau nak saya send ke rumah, only on weekends.
Sila SMS- 012-5321901 / 012-6503560
Baby dah masok langkah 2, so kene jual semua stock.
Page: [1]
View full: Enfagrow A+ vs Anmum Essential ( for 1-3 yo)