jofizo posted on 27-9-2007 01:40 PM

Kedai Papan, Klang

jom kita sembang sat pasai kedai nih, pasaipa fames sgt sampai kat utara nih pun org dok sembang pasai kedai nih........
sapa yg dah penah pegi.......? kat mana location kedai nih.........? memang murah giler ke rim sukan kat kedai nih.........? takde ke gambar kedai nih.......?

ryo_takahashi1 posted on 27-9-2007 01:45 PM

Reply #1 jofizo's post

aku dah pernah post gamba kedai ni dulu.... tapi dulu la... ntah bila ntah.. haku pun tak ingat...
tapi yg kompom kedai papan tu dah takde papan lagi... dah transform jadi kedai 3 tingkat yg begitu gak sekali kat klang tu... kedai kaler oren.. tak silap aku nama kedai Hin Leong Tyre...
nak tahu lebih lanjut... ko tanya kat priki.. tak pun true...:D

kawasakininja posted on 27-9-2007 01:48 PM

huhu..aku pun familiar kedai papan ni..ingatkan kedai jual papan..rupanya rim sukan kat kelang..

waksir posted on 27-9-2007 01:48 PM

kat jln kapar, klang. Tapi skrg dah kedai pindah kedai baru, kedai tu warna oren. Tak jauh dr lokasi kedai papan lama tu, tp tepi jalan bersebelahan.

tp aku lbh suka gi kat kedai simpang empat menghala ke rantau pjg/port klang tu. Kedai tu ikut jln kapar gak, cuma ke depan lg drp kedai papan.

harge tayar & rim sukan mmg murah skit drp kedai2 lain serta byk pilihan

[ Last edited by  waksir at 27-9-2007 02:06 PM ]

True-X posted on 27-9-2007 01:48 PM

kat area ner nieh.....

takumi86 posted on 27-9-2007 01:52 PM

Reply #1 jofizo's post

aku tukau sport rim/spring utk 2 bijik keter kat kedai so called papan ni laa..
reason : banyak pilihan n harga ok laa..(reasonable compare to other)
problem: diorang dah malas nak layan utk org2 yg survey n tawar cam tak masuk akal... (customer service nyer dah kurenggg liaoo)

bettyboops posted on 27-9-2007 01:54 PM

Reply #6 takumi86's post

dah eksyen sikit lah sejak dah tak papan ni yekk.. :P

ryo_takahashi1 posted on 27-9-2007 01:59 PM

Reply #4 waksir's post

dulu mmg aku pernah pergi kedai kat simpang tu... dulu rajin gak aku servey kedai2 sekitar jln kapar tu... apa yg aku dapat bukan semua barang mcm (rim / tyre / lock nut / trade-in price / ketuk rim) murah pada satu kedai aje....
contoh bridgestone murah kat kedai papan... tapi falken murah kat kedai simpang tepik light tu... yokohama plak murah kat kedai yg ujung satu lagi.... rim baru murah kat kedai papan.. tapi harga trade-in dia teruk sikit compare kat kedai simpang empat tu... cemtu lah kiranya.... kalo rajin boleh la memaksimakan keuntungan....

jofizo posted on 27-9-2007 02:00 PM

Reply #2 ryo_takahashi1's post

ooo, kalau dari Klang n ak amik jalan mana.....?

shernaz posted on 27-9-2007 02:00 PM

owh..pelik2 la nama kedai...
servis bagus x??

t@t posted on 27-9-2007 02:01 PM

mana ada papan dah...

sejak tukar dari papan ke konkrit ni...cine ni mcm blagak skit....mungkin rmai sgt org yg dtg mcm kdai makan la plak....tak terlayan...........

tp yg best nya, byk choice dan harga mmg jauh lg murah dr tempat lain.....siap ada lif lg ke tingkat 3 (tayar store)

pendekar_jebon posted on 27-9-2007 02:03 PM

Reply #1 jofizo's post

kalo orang utara tu takyahlaa dtg kedai kalo semata2 nak beli rim sukan... tak baloi sgt.....

jofizo posted on 27-9-2007 02:06 PM

Reply #12 pendekar_jebon's post

mertua kat PJ maa............. sajer naka jenjalan sebab dah kata murah........ :lol: :lol: :lol:

aku ingat nak tukar tayar ngan sport rim kete haku.......... dah 6 tahun dok pakai tayar/rim stendet....... ;P

jofizo posted on 27-9-2007 02:09 PM

Originally posted by takumi86 at 27-9-2007 01:52 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
aku tukau sport rim/spring utk 2 bijik keter kat kedai so called papan ni laa..
reason : banyak pilihan n harga ok laa..(reasonable compare to other)
problem: diorang dah malas nak layan utk o ...


aku bajet ciput jer....... dpt rim local pun tak perla.......... agak2 kalau bajet RM1200 lepas ker, tayar ngan rim

ryo_takahashi1 posted on 27-9-2007 02:10 PM

Originally posted by jofizo at 27-9-2007 02:00 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
ooo, kalau dari Klang n ak amik jalan mana.....?

kalo tak biasa area klang jenuh gak nak cari....
ada beberapa jalan bule tembus... ko nak ikut singapore ke sarawak... muahahahaha....
ok.... dari federal hiway menuju bandar klang.. terus aje sampai jumpa mydin sebelah kiri... ikut laluan kiri buat u-turn bawah flyover... terus dan depan sikit ikut kiri... terus dalam 1~2km kedai sebelah kanan kaler oren...

kalo dari arah bukit raja... terus menuju ke port klang.. ada tol... lepas tu amik kiri turun bawah... ada tepik light terus.. kalo ke kanan nak gi pekan meru.... terus sampai jumpa satu tepik light simpang empat... amik kiri...ni la jalan kapar... kat sebelah kiri tu ada kedai tayar yg murah gak... tapi kalo nak ke kedai papan kena terus sampai jumpa kedai kaler oren sebelah kiri....

kalo tak paham.. call priki dia bule tunjukkan... :P ni jajahan dia... heheeh...

ryo_takahashi1 posted on 27-9-2007 02:12 PM

Originally posted by jofizo at 27-9-2007 02:00 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
ooo, kalau dari Klang n ak amik jalan mana.....?

kalo tak biasa area klang jenuh gak nak cari....
ada beberapa jalan bule tembus... ko nak ikut singapore ke sarawak... muahahahaha....
ok.... dari federal hiway menuju bandar klang.. terus aje sampai jumpa mydin sebelah kiri... ikut laluan kiri buat u-turn bawah flyover... terus dan depan sikit ikut kiri... terus dalam 1~2km kedai sebelah kanan kaler oren...

kalo dari arah bukit raja... terus menuju ke port klang.. ada tol... lepas tu amik kiri turun bawah... ada tepik light terus.. kalo ke kanan nak gi pekan meru.... terus sampai jumpa satu tepik light simpang empat... amik kiri...ni la jalan kapar... kat sebelah kiri tu ada kedai tayar yg murah gak... tapi kalo nak ke kedai papan kena terus sampai jumpa kedai kaler oren sebelah kiri....

kalo tak paham.. call priki dia bule tunjukkan... :P ni jajahan dia... heheeh...

pendekar_jebon posted on 27-9-2007 02:17 PM

Reply #13 jofizo's post

kalo camtu takpelaaa....aku igt nko dtg semata2 nak beli rimsukan ni

bhc_keorange posted on 27-9-2007 02:20 PM

aku ingat tread kedai jual papan kat kelang rupanya kedai rim kat kapar tu:lol: :lol: :lol:

d34n posted on 27-9-2007 02:23 PM

Reply #18 bhc_keorange's post

nama kedai papan lagi fames... :lol:

jofizo posted on 27-9-2007 02:26 PM

Reply #16 ryo_takahashi1's post

ingat amik jalan bukit raja la, sebab kalau masuk town klang fenin skit....:lol:

ryo_takahashi1 posted on 27-9-2007 02:29 PM

Reply #14 jofizo's post

size apa ko nak ni...??
kalo tayar 195/50/15 dgn local rim mmg lebih dari cukup...

tayar dunlop simex = RM120 x 4
rim JRD / BSA = RM500 ~ RM600
Balancing = Free
Alignment = Pandai2 kawtim...  patutnya kalo dah beli rim free la... kalo kena charge RM20 la...
lock nut = RM40~RM120
tempat pump... apa nama iskkhhh lupa arr... = RM10 x 4

trade-in rim ko... bergantung pada keadaan rim.. dan kalo tayar masih elok pun ada harga gak...
katakan dia amik RM300 so bayar balance dia aje la... kan lebih dari cukup tu... :D

an2toncit posted on 27-9-2007 02:41 PM

dulu aku beli taya michelin harga RM160 je sebijik......gi kedai lain dekat RM350 sebijik....cina kedai tu pon tak caya aku dapat harga RM160.....tapi punya seksa nak tunggu coz masa bulan posa....datang pagi lepas buka baru settle....tersangatlah ramai orang

jofizo posted on 27-9-2007 04:19 PM

Originally posted by ryo_takahashi1 at 27-9-2007 02:29 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
size apa ko nak ni...??
kalo tayar 195/50/15 dgn local rim mmg lebih dari cukup...

tayar dunlop simex = RM120 x 4
rim JRD / BSA = RM500 ~ RM600
Balancing = Free
Alignment = Pandai2 kawtim. ...


a ah size tu lar......
tapi tu la maslahnya sebab aku gi naik kete lain, ingat nak beli rim ngan tayar jer pastu bawa balik pasang kat cni coz risau nak bawak kete aku, takut tayar meletup jalan jauh2.......... :lol: :lol: :lol: ...... maklumla tayar stendet dah 6 taun pakai, rim pun tak nah tukar lagi, rim cokia proton........... :lol: :lol: :lol:

jofizo posted on 27-9-2007 04:25 PM

Originally posted by an2toncit at 27-9-2007 02:41 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
dulu aku beli taya michelin harga RM160 je sebijik......gi kedai lain dekat RM350 sebijik....cina kedai tu pon tak caya aku dapat harga RM160.....tapi punya seksa nak tunggu coz masa bulan posa.. ...


uiks btul ka, ko beli kat ner....? kat kedai tu jugak ke........... kat cni plg murah pun tayr michelin dia leh bagi rm250

zaidi_uitm posted on 27-9-2007 04:55 PM

Originally posted by jofizo at 27-9-2007 04:19 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif



maklumla tayar stendet dah 6 taun pakai, rim pun tak nah tukar lagi, rim cokia proton.
mak aiiiii.................

6 tahun tak penah tukar tayar lagi..................

guna untuk pegi kedai belakang umah je ke..........................
Page: [1] 2 3
View full: Kedai Papan, Klang