Narutah posted on 20-10-2007 04:06 PM

Cara nak tau barang yang hilang ada kat mana atu siapa yang curi

Siapa2 kat sini yg tau cara nak cari balik barang yang hilang tau siap yg curi. barangn komputer aku hilang masa aku balik bilik kolej pukul 5 pagi tadi. geram aku! kalau aku dpt memang kena belasah la dah la assignment nak hantar esok! aku rasa mcm nak summon jin je cari budak yg curi tu.

harehak posted on 20-10-2007 04:14 PM

aiseyyyy...paling utama ko buat solat hajat pohon pada Allah..biasa kalau aku buat solat hajat aku niatkan agar org yg amik brg tue rs gelisah n panasss..mesti die pulangkan lik,cam umah mama aku 3bulan dulu..budak2 pecah umh amik brg kemas..aku buat solat...pg2 soknye 2org budak tu mai dtg ngaku...yakin la pada Nya...Allah akan menolong kite kalau kite ikhlas n khusyuk..

Narutah posted on 20-10-2007 05:12 PM

Reply #2 harehak's post

ye ke? aku ingat kena summon jin keluar pastu suruh dia bawak budak tu datng dekat aku

kupia posted on 20-10-2007 05:47 PM

Sebelum terlambat baca yasin malam ni sekurang kurangnya 4 kali, doa minta pada tuhan supaya barang dikembalikan.  Kalau dah lambat tak dapat lagi...

sinar_inspirasi posted on 20-10-2007 06:20 PM

sebelum kena curi tu..simpan betul2... kalau takut ilang jugak.. jualkan brng tu...hehehe... sory saje mencelah..

316 posted on 20-10-2007 06:54 PM

Originally posted by Narutah at 20-10-2007 04:06 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Siapa2 kat sini yg tau cara nak cari balik barang yang hilang tau siap yg curi. barangn komputer aku hilang masa aku balik bilik kolej pukul 5 pagi tadi. geram aku! kalau aku dpt memang kena bela ...

senang jer...

repot polis la... wargh! kah! kah!

kroit92 posted on 20-10-2007 09:39 PM

first-report pada yang bertanggungjawab kat situ
2nd- report pak polisi;P
3rd- pi sembahyang, then solat hajat, baca Yaasin..pastu doa..
4th- paling penting! jangan hilang keyakinan bahawa Allah akan menolong untuk memulangkan balik..:D :D :loveliness:

Narutah posted on 21-10-2007 03:58 PM

Reply #7 kroit92's post

aku ada suspek budak2 sabah yg tak balik duduk hujung block aku. bila mereka nampak aku mereka tunduk je mcm bersalah. hish ni rasa mcm nak belasah orang ni!

kroit92 posted on 21-10-2007 04:25 PM

Reply #8 Narutah's post

dah tu, tunggu pe lagi? pergi lar..:lol:

ko pergi je dekat ngan diorang, ko cakap, sembang ngan diorang...pastu tengok ar air muka diorang dengan suara diorang bila bercakap..kalau ada something wrong tu, ko terus bukak topik, dengan rasa sedeynya..mende alah apa yang hilang tu, kena curik...mesti budak2 tu rasa bersalah..huehuehue..:lol: pastu ko tanya, kenal ke dak sapa yang curik ke, syak sapa2 ke...then...hehehe..:lol: , ko gurau sket, ntah2 korang ambik?!..mesti tersentak budak2 tu...tapi gurau je..jangan lebey2..:lol:

UnicornBerapi posted on 21-10-2007 10:18 PM

tambah sikit lagi apa yg kroit suggest tu... dalam2 dok sembang tu ko cakap la... ko cadang nak gi jumpa bomoh power... nak suruh bomoh tu bomohkan orang yg ambik barang ko tu... cakap la... ko nak bomoh tu buatkan anu orang tu dok atas dahi dia... musti  lagi kucut perut bebudak tu mendengarnya....

kroit92 posted on 21-10-2007 10:23 PM

Reply #10 UnicornBerapi's post

:funk: :L :( :) ;P :lol:

betul gak..tunggang langgangkan organ kat badan dier..:lol:

ianho posted on 22-10-2007 11:38 AM

Reply #9 kroit92's post

hangkut la skali  bonzer 2. . . 3 orang yang macam malik nor tu

Narutah posted on 22-10-2007 05:27 PM

Reply #9 kroit92's post

dah ckp tapi dia asyik buat lawak mcm tak bersalah pula. aku baru syak je sebab budak2 ni selalu mundar-mandir depan bilik aku. airmuka biasa je seyum memanjang, pandai la psyco budak ni. aku pun taktahu nak buat apa lag. malam ni nak jumpa bomoh la

kroit92 posted on 22-10-2007 06:37 PM

Reply #13 Narutah's post

erm..dia pandai men psycho ek..ko tengok tepat kat mata dier, muka kena siyes..dia wat lawak, ko cakap ar, "aku serius ni, barang aku tu ....blablabla"...:D

ko jumpa bomoh? ehehe, tak berkesan nya, ko takkan dapat balik barang ko, bomoh penipu...bomoh ni kalo nak nyesatkan orang, nak siksa orang, banyak ilmu dier..bak kata Final Fantasy, "It's better you find white mage than black mage, white mage help people, black mage kill people..";P

Narutah posted on 22-10-2007 07:23 PM

Reply #14 kroit92's post

budak yg aku suspek tu senior aku dah sem 9 dah tak blah2 lagi dari u ni. dia memang perangai gila2 buat bising, main bola atas ct bola jaring. aku tak rapat sgt dgn dia
-dia buat2 donno je. aku tak tahu lagi mcmana ni. kawan aku sarankan jumpa bomoh la

Narutah posted on 22-10-2007 07:24 PM

Reply #14 kroit92's post

eik? off topik la. bukan kau tgh exam pmr sekarang ni? tak stadi ke? hehe sibuk nasihat aku ye

kroit92 posted on 22-10-2007 10:08 PM

Reply #15 Narutah's post

lorh..senior..:L , apa2 pun, baik ko report dulu, pastu, ko wat la apa2 ko nak..:L

kroit92 posted on 22-10-2007 10:09 PM

Reply #16 Narutah's post

PMR? nak dekat sebulan abis..:L ko ni, tertinggal bas ler..:shakehead3:

Uncle_K posted on 23-10-2007 06:39 AM

apa kata ko tanya orang yang hilangkan barang ko tu.. Tentu dia tahu...

tiyah_senget posted on 28-10-2007 11:50 AM

hmm...nenek tiyah, pandai dalam hal2 mencari benda hillang nih...mase tuh ayah nye thumbdrive hilang, dia mmg dh bkk 1 briefcase, carik tp xjmpe. Mk tiyah pon call nenek pas2 die tnye tarikh hikang (islam) dan bila ilang. Then nenek tiyah wt pe la ntah pas2 die kate thumbdrive tuh terselit celah2 benda...ayah tiyah pon carik lah lg briefcase die...rpe2nyer thumbdrive die terselit kat poket briefcase:$

GRINDSAKHTANIC posted on 28-10-2007 10:38 PM

huh......boleh tak aku nak mintak bantuan dengan makcik hang.....handphone adik aku ilang laaa....

kroit92 posted on 28-10-2007 10:50 PM

phone bapak aku pon hilang..:(

ianho posted on 28-10-2007 11:33 PM

sila nyatakan tarikh dalam kalendar hirah supaya tiyah_senget dapat maklumat untuk disampaikan kepada neneknya tindakan seterusnya

GRINDSAKHTANIC posted on 28-10-2007 11:39 PM

serius ker nih...???????

llisamaisarah posted on 29-10-2007 02:39 PM

Post Last Edit by llisamaisarah at 13-1-2012 09:19

**edited post
Page: [1] 2 3 4
View full: Cara nak tau barang yang hilang ada kat mana atu siapa yang curi