dexa posted on 25-11-2007 07:23 PM

Binatang-binatang Yang Hampir Pupus : Kembalikan 'rumah' Orangutan -



thread asal untuk issue yang sama telah saya tutup dan akan dibuat
sebagai  reference kita --

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=270822&extra=&page=5&sercari=6

thanks

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

saya memang appreciate the environment and wild life -
and reading about animals yang semakin pupus
ni - buat kita rasa sedih juga

tapir pun tinggal berapa ekor sahaja --
siberian tiger (yang diburu terutama sebab kulitnya and
penisnya -- dibuat soup)  pun dah endangered
and tenggiling --  gonna be pupus kalau ramai nak ambil
sisiknya ---- white elephant yang kat thailand
dah memang beberapa ekor aje tinggal not to mention buaya
(walaupun saya takut dengan binatang ni - tapi - buaya
sesatunya wild animal closer to dinosaur species yang kita tak
sempat nak tengok sebab dah extinct
more than 60million years ago -) --

and now bila baca tentang binatang2 yang hampir extinct ni yang
terpaksa lari naik ke tempat2 yang lebih tinggi di atas bukit kerana
habitat mereka diancam   memang buat saya rasa macam nak marah pulak -
ni semua mesti tak lain tak bukan kerja loggers la ni!!!
tak habis habis nak ganggu habitat orang!!!   i mean habitat binatang2 --

dah dah lah tu logging ke hulu logging ke hilir -- berapa banyak lagi
bangunan yang nak dibina - yang ada banyak ni pun tak TER duduk pun -
mahal bukan main; even condominium yang berpuluh2 biji tu pun banyak
yang masih kosong lagi;  either location yang hampeh macam kambing -
atau  mahal  yang tak mampu rakyat jelata nak menyewanya apa tah
lagi membelinya ---

so -- leave those forest alone please - let the wildlife live theirs with peace
and take care of themselves; stop logging please;  not only not good for those
animals - but will erode the land, will cause the landslide  and will be dangerous
for the people too (just like the landslide near bukit berapit and temenggor)

[ Last edited by  dexa at 1-5-2008 07:55 AM ]

dexa posted on 25-11-2007 07:28 PM

2007/11/25
Threatened wildlife moving higher up into the mountains
By : Elizabeth John


http://www.nst.com.my/Sunday/National/2092978/insidepix1
Image of a tapir captured by camera traps in the mountain
forests of the main range


SEREMBAN: Threatened by logging, land clearing and poachers, wildlife like the gaur and wild dog are moving higher up into the country's mountains.

Camera traps set up by the Wildlife and National Parks Department have recently captured images of these animals in mountain forests between 1,500 and 1,700 metres above sea level.

These species usually roam lowland forests and their presence in places about the same elevation as Cameron Highlands is considered unusual and worrying.

The department's surveys, conducted between 2005 and this year, covered 4,120 square kilometres of the peninsula's main range.

In the assessment, the department found that much of the forested land below 1,000 metres had been opened up.
Habitat degradation caused by logging and forest areas converted for agriculture, plantations and housing schemes were recorded in almost all the survey areas below 350 metres.

Signs of encroachment, including dozens of wire snares, were also recorded.

These would have forced animals like the gaur, previously recorded in the lowlands of Taman Negara and the Royal Belum State Park, to move up to safer and less disturbed areas.

Some animals like the wild dog could also have migrated to higher ground, following their prey -- deer.

The results of the surveys were presented by the department's principal assistant director of conservation, Abdul Kadir Hashim, at the National Biodiversity Seminar 2007 earlier this week.

The migration would also have meant a change of diet and behaviour in these wildlife species, which needed further study, he said.

The assessment team also found tracks and traces of the critically endangered Sumatran rhinoceros in the area but camera traps captured no images of the animal.

A prized target among poachers, the rhino has not been sighted in the wild in Peninsular Malaysia for many years. Their find of footprints, faeces and a wallow has given the department some hope that there are rhinos in the area.

The teams also recorded a high diversity of large mammals -- 17 species representing 852 individuals.

In the surveys, at least 270 sightings of elephants were recorded during a 10- to 12-day period.

Large numbers of wild boar and white-handed gibbon were also recorded.

Cameras traps captured images of tigers, panthers, sun bears, tapir and several species of ungulates.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

whatever that is, the migration to upper land is in itself a worrying as if
something not right and they feel threatened to live at the land below --

we defo do not lose these precious animals -- therefore some drastic measurement
hafta be taken in order to ensure these animals won't extinct and will still be safe
wherever they are --

estrellas posted on 25-11-2007 07:30 PM

tenggiling?

mizahanan posted on 25-11-2007 07:37 PM

badak sumbu.............

nik2121 posted on 25-11-2007 07:37 PM

Reply #3 estrellas's post

Tenuk la...

Bapak^Blastoff posted on 25-11-2007 07:43 PM

http://www.exploringdominica.com/images/Sea%20Turtles%203%20(m).gif

Common Name/s: There are 7 living species of sea turtles (marine turtles); Hawksbill, Olive Ridley, Green, Flatback, Leatherback, Loggerhead and the highly endangered Kemp's Ridley turtle. --

Scientific Name/s: Caretta caretta (Loggerhead), Chelonia mydas (Green), Dermochelys coriacea (Leatherback), Eretmochelys imbricata (Hawksbill), Lepidochelys kempii (Kemp's ridley), Lepidochelys olivacea (Olive ridley), Natator depressa (Flatback). --

Range and Habitat: Sea turtles are found in every ocean on the planet but prefer to stay in coastal areas. They use tropical and sub-tropical beaches as nesting sites during reproduction. The populations of all seven species are distributed across the oceans, as they share the same migratory lifecycles.--

Status: Critically Endangered--

Sea turtles have lived on Earth since before the age of the dinosaurs, but today all species of this ancient animal are endangered. Many countries still allow the commercial exploitation of sea turtles for food, oil, leather, and jewelry. As food, turtles are sometimes kept alive while flesh is cut from their bodies in order that the meat stays fresh. Turtle oil is used for caulking boats or for medicinal purposes. Turtle skin can be turned into leather and is used for shoes and handbags, while its shell is used to make sunglasses, trinkets and jewelry. Sometimes the entire carcass is stuffed and sold as a souvenir or turned into novelty items such as musical instruments.--


[ Last edited by  dexa at 25-11-2007 07:51 PM ]

fairy_hobbit posted on 25-11-2007 07:43 PM

tiger.... tp tak tau species apa..
aku selalu sedih bila kuar citer pasal unscrupulous ppl bunuh haiwan2 ni for trading (buat makan2) n such..

juliahanif posted on 25-11-2007 07:44 PM

tapir,tenuk,cipan--->hewan yg sama

dexa posted on 25-11-2007 07:45 PM

Reply #3 estrellas's post

tenggiling pun hampir pupus juga --
tambahan ada orang2 di negara china sana
yang suka nak makan tenggiling ni
(organ mana - tak sure pulak)  -- tapi
depa akan seludup  tenggiling  - bunuh jual -

lama2 tak ada lah tenggiling nanti -- depa pun
nak hidup gak - tapi manusia selalu mengacau
kehidupan depa -

dexa posted on 25-11-2007 07:47 PM

Originally posted by fairy_hobbit at 25-11-2007 07:43 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
tiger.... tp tak tau species apa..
aku selalu sedih bila kuar citer pasal unscrupulous ppl bunuh haiwan2 ni for trading (buat makan2) n such..


ingat tak few months ago pasal depa bunuh harimau sebab
nak jual penis harimau buat soup -- harga semangkok rm2000 --

siberian tiger memang dah endangered --
malayan tiger pun  makin lama makin endangered gak -!!

saya pun rasa geram dan sedih kalau poachers ni senang2 aje bunuh
binatang untuk kepentingan selfishness mereka ini! -

estrellas posted on 25-11-2007 07:48 PM

Reply #5 nik2121's post

maksud est tenggiling pon salah satu endangered species

Bapak^Blastoff posted on 25-11-2007 07:53 PM

Tidak kah anak-anak semua sedar. Manusia yang menghormati orang tua dan taat kepada suruhan allah
juga semakin pupus di muka bumi ini? Nauzubillah ...

thanks--

xpdckelate posted on 25-11-2007 07:56 PM

kura-kura :kant:

http://www.eatonvillenews.net/images/Bob/TURTLE%20(OP)%20alligator-snapping-turtle.jpg

dexa posted on 25-11-2007 07:58 PM

Reply #13 xpdckelate's post

haha - apa ni xpdc -
kura2 zaman tok kadok bila tu --
yang tu memang dah pupus  dah tu!!

ni tentang binatang yang hampir pupus
sekarang ni  kat malaysia ye!!

cabai posted on 25-11-2007 08:02 PM

dugong..........................

xpdckelate posted on 25-11-2007 08:04 PM

Reply #14 dexa's post

gambar kura-kura dah xde,dah nak pupus katakan,so aku amik gambar kuraligator ar :laugh3:

boleh ek :pompom:

xpdckelate posted on 25-11-2007 08:05 PM

ikan paus biru kan yg selalu jadi sushi tu :re:

http://www.harunyahya.com/indo/anak/images_books/images_endoanimals/120.jpg

xpdckelate posted on 25-11-2007 08:06 PM

ikan paus biru kan yg selalu jadi sushi tu :re:

http://www.harunyahya.com/indo/anak/images_books/images_endoanimals/120.jpg

dexa posted on 25-11-2007 08:11 PM



what about sunbear!!
tu pun rasanya tak banyak dah --

sunbear -- the smallest bear in the world -

kalau tengok brown bear -- then ambik sunbear
macam petronas twin towers vs reban ayam -
(ishh macam exaggerate pulak - tapi memang
kecil aje sunbear ni -- dan what i have read -
they are endangered too --


http://www.yesnet.yk.ca/schools/wes/webquests_themes/bear_webquest/new_bears/sun_bear/new_sun/images/bear25_jpg.jpg

VS

http://www.fotosearch.com/comp/dgv/dgv035/brown-bear-ursus-arctos-with-silver-salmon-in-jaw-~-200277479-001.jpg




*teringat cerita one couple were eaten by this kind of bear few years ago
in Alaska masa tengah buat study tentang brown bear --  

estrellas posted on 25-11-2007 08:16 PM

Reply #19 dexa's post

comelnya sn bear nih

dexa posted on 25-11-2007 08:19 PM

Originally posted by xpdckelate at 25-11-2007 08:04 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
gambar kura-kura dah xde,dah nak pupus katakan,so aku amik gambar kuraligator ar :laugh3:

boleh ek :pompom:


no masalah problem :loveliness:

dexa posted on 25-11-2007 08:21 PM

Originally posted by estrellas at 25-11-2007 08:16 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
comelnya sn bear nih


memang comel sangat!! --
saya dah tengok real life -- cenonit aje -- cute -

and only in malaysia aje reported ada sunbear ni -
dan now  kalau dok logging ke hulu  logging ke hilir
manalah depa nak lari lagi kan...

sian lah kat depa -- tak dapat cari lagi sunbear nanti!!-

abby_R posted on 25-11-2007 08:27 PM

Reply #14 dexa's post

yer laa dexa...tuh kura2 zmn pra sejarah yg dah mmg sah2 pupus di paste nyer kat atas tuh.hehehehehe;P

abby_R posted on 25-11-2007 08:27 PM

Reply #14 dexa's post

yer laa dexa...tuh kura2 zmn pra sejarah yg dah mmg sah2 pupus di paste nyer kat atas tuh.hehehehehe;P

xpdckelate posted on 25-11-2007 08:29 PM

labi-labi...korang ada jumpa lagi x menatang ni :laugh3:

http://www.warungbulus.com/bulus_images/newspost_images/Bulus.jpg
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Binatang-binatang Yang Hampir Pupus : Kembalikan 'rumah' Orangutan -