arsenally posted on 4-12-2007 03:55 PM

Cara-cara nak menjaga hati pasangan supaya dia sentiasa sayang pd kita...

Kawan-kawan...
Let's talk about how to jaga hati partner kita supaya dia sentiasa sayang & warm pd kita...

Example : buat suprise pd dia...

Racoon30 posted on 4-12-2007 03:59 PM

slalu beli hadiah......
tapi yg murah la.....
kalo nak yg mahal lama2 kopak la.......:lol:

orangdalam posted on 4-12-2007 03:59 PM

nak kasi warm?sumbek dlm oven..

purplehyppo posted on 4-12-2007 04:04 PM

bykkan bincang..
tp jgn gado2 mara2..

manje2 sket..:P
tp jgn ober2..:mad:

puji si die..
tp jgn ober2 jugak..nnt kembang terlebey!!:P

bg la hadiah sekali sekali..
tp jgn ober2 jugak.nnt kene paw sll:lol:

bubpallo posted on 4-12-2007 04:09 PM

penig oooo kalu mcm ni...selalu kene pretend..... :shakehead3: :shakehead3: :shakehead3:

itik_magic posted on 4-12-2007 04:09 PM

makan nasik sama2..............

HoneyD posted on 4-12-2007 04:10 PM

1) kene la pandai give n take. manjang nak give jek tak boleh, manjang nak take jek pun tak boleh..

2) berterus terang. takyah bohong2. tunjukkan karakter diri u yg sebenar. biar sama2 tau karakter masing2 dari sekarang, dari tau kemudian n menyesal..

3) manja2 sket.. tp jgn la lebih2 sgt.. kang kene cop GEDIK plak.. :I

4) be a good listener..

5) sekali sekala wat surprise ok gak..

megapixls posted on 4-12-2007 04:16 PM

ajak dia kawen cepat2 dan suruh dia masuk meminang......

kurusss posted on 4-12-2007 04:20 PM

ambik hati selalu...

prasangka baik:loveliness:

hitamputih posted on 4-12-2007 04:25 PM

pahami dia bila dia nak bersendirian,

dekati dia bila dia nak ditemani

Riesliza posted on 4-12-2007 04:27 PM

bagi aku la...mesti jujur..trust each other...:)

marisa_anuar posted on 4-12-2007 04:29 PM

bagi aku...

utk mengekalkan kasih sayang bukanlah diukur dgn wang ringgit dan harta benda...
tp terletak pada hati yg jujur dan ikhlas...:loveliness:

haira posted on 4-12-2007 04:32 PM

Originally posted by purplehyppo at 4-12-2007 04:04 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif

puji si die..
tp jgn ober2 jugak..nnt kembang terlebey!!:P



tp camne kalo pasangan kita puji
tp kita rasa cam dia perli jer.... :o :$

reenz013 posted on 4-12-2007 04:37 PM

selalu sms kata2 cinta kat dia...
sekali sekala tu call dia..
peluk dia dari belakang smbil gigit manja tinga dia....

comelzz posted on 4-12-2007 04:55 PM

sentiasa bersama dia waktu susah n senang..
jangan time dia senang je kita dampingi dia...time susah...wat dek jekk....cian kan dia tanggung sorang-sorangg.:)

arsenally posted on 4-12-2007 05:14 PM

Reply #5 bubpallo's post

Bub sayang..
Bukan pretend...but more to the things that we should do in order to ensure hubungan tu sentiasa hangat...

arsenally posted on 4-12-2007 05:16 PM

Reply #10 hitamputih's post

Hitam putih..
This is very interesting...

"Fahami dia bila dia nak bersendirian.."

Kdg2 bila boyfren nak bersendirian, doesnt mean he doesnt love us kan?
We should personalise that thing as dia dah tak sayang kita etc kan?

It's normal for a guy nak bersendirian without the gf kan?

arsenally posted on 4-12-2007 05:18 PM

Appearance..

Taking care of the appearnce pun penting jugak..
Bukan kita nak pretend etc, and bukan dia sayang kita sbb rupa je, tp rupa pun penting to "ikat" dia..and to make him proud of us..

Cth : if dia nak bwk kita jumpa kwn2 baik dia, kenalah comel2 skit..jgn serabai plak..tp takyahlah bersiap mcm nak pi bersanding plak :loveliness:

Cuma bila kwn2 dia puji kita, somehow dia akan bangga jugak, lelaki ada ego tang tu kan?

hitamputih posted on 4-12-2007 05:26 PM

Originally posted by arsenally at 4-12-2007 05:16 PM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Hitam putih..
This is very interesting...

"Fahami dia bila dia nak bersendirian.."

Kdg2 bila boyfren nak bersendirian, doesnt mean he doesnt love us kan?
We should personalise that thing  ... iyaaaaaa

and after many jumpa org
kekadang girl pun nak masa bersendirian....

lagi lagi sebulan sekali.....sebilangan nyer laaa

lelaki plak empat tahun sekali!:lol:

indah1285 posted on 4-12-2007 06:09 PM

Originally posted by reenz013 at 4-12-2007 04:37 PM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gifselalu sms kata2 cinta kat dia...sekali sekala tu call dia..peluk dia dari belakang smbil gigit manja tinga dia....


hati2 ren.... karang ada lak yg putus telinga......;P;P;P;P

ilham_ryana posted on 4-12-2007 06:21 PM

jgn buat perangai....dgr kata n jgn degil.....

noddyFARHANA posted on 4-12-2007 09:46 PM

aku lak...

masak kan untuk dia loorr...:loveliness: :loveliness:

wpun tak pandai masak...hihihihi~~~

Deadgurlzz posted on 4-12-2007 09:56 PM

jgn jadik king/queen control plss...:loveliness:

limauais posted on 4-12-2007 11:29 PM

nk semarakkan hubungan perlukan kerjasama kedua belah pihak... kalo satu pihak je usaha, tak berjaya...

komunikasi sgt penting dlm suatu hubungan...

-ikhlas menyayangi dia
-terima dia seadanya
- sentiasa jujur dgn pasangan
- saling mempercayai
- elakkan kata2 yg mengguris hati dan kasar
- jika ada perkara yg tak puas hati, terus terang dgn pasangan
-elakkan menyimpan dlm hati dan fikir yg bukan2

jika dia ada masalah:

-tenangkan dia dan bg dia masa utk sendiri jika dia nk bersendirian
-bg dia kata2 peransang dan semangat yg kita sentiasa berada di sisi dia
- elakkan marah, mengherdik @ merendahkan dia
-jgn mudah melatah
- fikirkan penyelesaian jika dia minta pendapat
- sokong dia dan bg dia keyakinan

nk amik hati :
-tahu makanan kegemaran dia dan hobi dia
-masak makanan kegemaran dia
-pujuk dia jika dia merajuk
-igt kenangan manis
-bagi hadiah @ kejutan
-jalin hubungan baik dgn keluarga si dia

jika bertengkar

-jgn meninggi suara,menjerit, mencaci memaki...
-kawal emosi
-rendahkan ego
-mintak maaf
-tolak ansur
-elakkan ungkit balik
-berbincang bersama dengan baik dan terus terang pe yg tak puas hati
-cari penyelesaian bersama

selain tu, jgn mudah ikut perasaan...
jgn cemburu membabi buta
jgn kuat mengongkong
open minded dan jgn bsangka buruk
tidak mengada2 dan menyusahkan dia
pandai menjaga diri
menghormati dia


bukan mudah nk buat perkara ni... tp kesilapan tu mematangkan hubungan seiring dengan masa...dan pucuk pangkal bergantung pada hati.... kalo hati baik... baiklah semuanya...:)

dan kasih syg perlu sentiasa dibaja dan disiram agar bercambah:loveliness:

midori88 posted on 4-12-2007 11:33 PM

hargai dia...
Page: [1] 2
View full: Cara-cara nak menjaga hati pasangan supaya dia sentiasa sayang pd kita...