harehak posted on 13-12-2007 11:07 AM

SUTERA : TERATAK KASIH MAHANIS 2 [Setiap Isnin-Khamis, 11pg,RTM1]

Drama bersiri, Teratak Kasih Mahanis 2 meneruskan kesinambungan cerita dengan mengambil giliran menghiasi slot Sutera di RTM 1. Teratak Kasih Mahanis 2 menggantikan drama Butakah Cinta.
Mahanis lakonan Ziela Jalil bangkit semula setelah mereka yang bertanggungjawab menculiknya ditangkap polis dan dihadapkan ke mahkamah.Bersama Yusman lakonan eman manan Mahanis tekad mengembalikan keceriaan warga emas di Teratak Kasih Mahanis.
Sementara itu Yusman mendapat berita yg bapa saudaranya Datuk Hanafi berada dlm keadaan tenat dan di minta membantu syarikat beliau yang di ambang perpecahan.
Syarikat datuk Hanafi sebenarnye di amanahkan kepada anak perempuannnya Maria.Mlaangnya suami Maria Nasir cuba menguasai Syarikat n tidak amanah.
Yusman pula terperangkap di antara janjinya kepada TKM dan perasaan simpatinya kepada bapa saudaranya...

Yang pasti cerita nie aku suke sangat2 sebab aku mengikuti dari Teratak kasih Mahanis 1...

Drama nie di siarkan sebanyak 13 episod turut dilakonkan oleh pelakon veteren Aziz Satar, S Shamsudin,Zaiton<M rajoli,mariani,Neng Yatimah,Yusni Jafar danm Salimah Hitam

cerita nie da mula semalam...

**Sumber rujukan Berita Harian**

[ Last edited by  jac_diehard_fan at 29-12-2007 03:50 AM ]

ahmad_fazill posted on 13-12-2007 11:08 AM

saya ingat cerita yang dulu disiarkan balik.rupanya cerita baru

miss_mira posted on 13-12-2007 11:44 AM

ooooooooooooooo

DellaRR posted on 13-12-2007 12:05 PM

tak ikuti siri 1 tapi da mula tengok siri 2..suka tengok eman manan :loveliness: :)  lakonan pelakon veteran yg lain2 memang best:D

ummihafiy posted on 13-12-2007 12:59 PM

aaa... ni citer sambungan hat dulu.... cantik ziela pakai tudung.... eman pun cool je..... citer ni 13 episod je..... suka ngan lawak artis veteran kita....

harehak posted on 13-12-2007 01:13 PM

kalau tengok siri 1 dulu mesti sayu jek ati...sedih arr yg siri 1 dulu...tadi tengok penerbit esekutif anak2 ziela...yuppp cantik die bertudung kan?

Nara_Gaara posted on 15-12-2007 06:20 PM

dah terjatuh chenta dgn lagu Si Dia...:loveliness:

harehak posted on 16-12-2007 01:43 PM

Serius..kita pun tak penah dgr lagu si dia tue dulu tau! tp sejak Teratak Kasih Mahanis gunakan lagu tu...lame2 suke n sedap di dengarlaaaa....Nyanyian Arwah Rafeah Buang kan?...

Nara_Gaara posted on 17-12-2007 08:55 PM

Originally posted by harehak at 16-12-2007 01:43 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Serius..kita pun tak penah dgr lagu si dia tue dulu tau! tp sejak Teratak Kasih Mahanis gunakan lagu tu...lame2 suke n sedap di dengarlaaaa....Nyanyian Arwah Rafeah Buang kan?...

yup, rafeah buang. terngiang2 sokmo kat tlinge haku. ;P neway, episod pagi tadik sedey la. menitik airmata:'(

Si dia
Janji berpadu ku berikan
Jangan janji keliru yang jadi
Kenangan

Si dia
Wajahnya umpama rembulan
Yang memancar sinar gemilang
Di alam

Bila
Bulan mengambang di pantai
Ombak
Berderai

Dengan
Itu juga lara datang
Menyerang
Kalbuku

Si dia
Wajahmu tak dapat kulupa
Mungkin kalau ada jodoh kita
Tak ke mana

Nara_Gaara posted on 28-12-2007 11:04 AM

takde peminat sangat cite neh eh? best woooo:loveliness:

harehak posted on 28-12-2007 10:54 PM

Yelah..takda peminat..aku ikuti cete nie..tp aku tertinggal n blurrr sikitla hanis sakit aper sampai nak bw diri ke seattle..doktor kate ape?

senin nie last emmm die kawin ke tak ngan Yusman kan?

Nara_Gaara posted on 30-12-2007 08:56 AM

Balas #11 harehak\ catat

haku tak sure yg tu. rasanya missed that episode. i dont think she's going to marry yusman. coz i hope there will be teratak mahanis 3.:$

harehak posted on 31-12-2007 11:59 AM

:'( :'( :'( da abessss sedihhh sgt2 laaaa...aku sure ada sambungannye..kesiannye Yusman..

aku suke ayat terakhir tue..."NAMA PUN TERATAK AKSIH" JD KITE MESTI MERELAKAN N MELEPASKAN DIA PERGI KALAU KITA SAYANGKAN DIE.....":'( :'( :'(

adehhhh sayu hati aku daaaaa....
Page: [1]
View full: SUTERA : TERATAK KASIH MAHANIS 2 [Setiap Isnin-Khamis, 11pg,RTM1]