zameer posted on 2-2-2008 09:00 AM

Model Negeri Kebajikan Terengganu (1999-2004)

Detikdaily
Model Negeri Kebajikan Terengganu (1999-2004)
Posted on Thursday, January 31 @ 22:21:59 EST by reformis
Oleh AWANG HARUN

Pilihan Raya Umum Ke-12 diramalkan tidak jauh lagi setelah gendangnya mula dipalu serta dicanangkan sejak setahun lalu.PAS serta parti-parti pembangkang lain kini berada dalam situasi ‘bersiap-sedia

zameer posted on 2-2-2008 09:01 AM

Isu Tapak Sekolah Umno ‘Putarbelit

j03zul posted on 2-2-2008 09:46 AM

Reply #2 zameer's post

banyak... baca lah sendiri.. dan nilaikan... tq zameer:)

zameer posted on 2-2-2008 10:13 AM

BA takkan mensia2 kan rakyat....think positively

Leonarzi posted on 2-2-2008 10:32 AM

Originally posted by zameer at 2-2-2008 09:00 AM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Detikdaily
Model Negeri Kebajikan Terengganu (1999-2004)
Posted on Thursday, January 31 @ 22:21:59 EST by reformis
Oleh AWANG HARUN

Pilihan Raya Umum Ke-12 diramalkan tidak jauh lagi setel ...

1999-2004 - Terengganu zaman tak berduit.....takde project....zaman bergelap lampu jalan tidak di pasang....majlis perbandaran pun tak kutip sampah....:lol:

nik2121 posted on 2-2-2008 10:39 AM

Reply #5 Leonarzi's post

sape kate? :o
OK je aku tgk

zameer posted on 2-2-2008 10:40 AM

Originally posted by Leonarzi at 2-2-2008 10:32 AM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif


1999-2004 - Terengganu zaman tak berduit.....takde project....zaman bergelap lampu jalan tidak di pasang....majlis perbandaran pun tak kutip sampah....:lol:


nama pun dah negara kebajikan....kalau nak negara permodenan...sokong BN...nak negara kebajikan...sokong BA....:) :) :) :) :) :) :)

peachRose posted on 2-2-2008 10:45 AM

Originally posted by Leonarzi at 2-2-2008 10:32 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


1999-2004 - Terengganu zaman tak berduit.....takde project....zaman bergelap lampu jalan tidak di pasang....majlis perbandaran pun tak kutip sampah....:lol:

aik..??
pesal takde duit??
kan duit royalti minyak juta2....??
opsss...lufe...;P ;P ;P
federal sekat duit hak org ganu tu masa tu...
terpk plak aku...mana duit juta2 tu...masuk poket dan tembolok sapa agaknya...
ada sapa2 boleh kasi jawapan??:lol: :lol: :lol: :lol:
leonarzi....ko dapat berapa persen??

orangdalam posted on 2-2-2008 10:45 AM

replika2 masjid tu kalau masuk dlm negeri yg amalkan pemodenan pon tak bagi hasil kat sapo2 kecuali kroni aka patrick badawi..mmg lembu dan berukla penganut selam hadhori..pun masih pangkah sedangkan diri dilembukan..dulu org dah siap bagi geran tanah duk pangkah sesama lembu gak..bodoh btul lembu2 ni..

Leonarzi posted on 2-2-2008 10:47 AM

Originally posted by peachRose at 2-2-2008 10:45 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


aik..??
pesal takde duit??
kan duit royalti minyak juta2....??
opsss...lufe...;P ;P ;P
federal sekat duit hak org ganu tu masa tu...
terpk plak aku...mana duit juta2 tu...masuk poket da ...

federal sekat duit royalti minyak.....orang ganu terlopong saje la tgk duit tu dibawa ke negeri lain.....:lol:

orangdalam posted on 2-2-2008 10:47 AM

mana royalti 5billion setahun tu..
minyak kat ganu ni yg paling sket kat malaysia..
paling banyak ado kek sabah..
tapi dua2 negeri ni yg paling kedana dalam dunia..
tu pun lembu2 masih pangkah sesama lembu..

Leonarzi posted on 2-2-2008 10:49 AM

Originally posted by zameer at 2-2-2008 10:40 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif



nama pun dah negara kebajikan....kalau nak negara permodenan...sokong BN...nak negara kebajikan...sokong BA....:) :) :) :) :) :) :)

BN dua dua sekali.....pemodenan dan kebajikan....:lol:

orangdalam posted on 2-2-2008 10:50 AM

BN kebajikan berpilih2..
wajib ahli lembu
wajib pggl media

Leonarzi posted on 2-2-2008 10:53 AM

Originally posted by orangdalam at 2-2-2008 10:47 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
mana royalti 5billion setahun tu..
minyak kat ganu ni yg paling sket kat malaysia..
paling banyak ado kek sabah..
tapi dua2 negeri ni yg paling kedana dalam dunia..
tu pun lembu2 masih pangka ...

apa la kau nak kelentong tp bangang...ko kira berapa bijik platform kat offshore sabah?? sikit shj dlm 2,3 bijik.....sabah takde pun onshore oil terminal.....minyak semua disalurkan dan diproses di sarawak

dan berapa bijik paltform kat pesisir laut terengganu??  terengganu la paling byk sekali......

orangdalam posted on 2-2-2008 10:52 AM

abdullah ahmad badawi bapak segala lembu..
yang bawah2 ni dah la lembu..taraf pencacai plak tu..
org nak bg tanah pun dia duk demo bantah..
ni la lembu paling bangang dlm dunia..
lembu umno..

peachRose posted on 2-2-2008 10:54 AM

Originally posted by Leonarzi at 2-2-2008 10:47 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


federal sekat duit royalti minyak.....orang ganu terlopong saje la tgk duit tu dibawa ke negeri lain.....:lol:

so, u r one of the org ganu yg melopong la ek.....?
but still pangkah BN jugak..
hayyaaa.....pelik haku...
btw, negeri mana yg dapat duit ganu tu...?
for sure not kelantan....
minyak kelantan pun diorg cilok htr negeri lain..mmg dasar BN goblok....:@ :@ :@ :@

orangdalam posted on 2-2-2008 10:54 AM

Originally posted by Leonarzi at 2-2-2008 10:53 AM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif


apa la kau nak kelentong tp bangang...ko kira berapa bijik platform kat offshore sabah?? sabah takde pun onshore oil terminal.....minyak semua dibawa dan diproses di sarawak

dan berapa bij ...

bangang..ko kira platform
den kiro minyak..
den kan orangdalam..
sumber2 orang dalam petronas den mesti tau..
jgnla membangangkan diri..;P

orangdalam posted on 2-2-2008 10:54 AM

ado sekor telopeh sini..best2

Leonarzi posted on 2-2-2008 10:58 AM

Originally posted by peachRose at 2-2-2008 10:54 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


so, u r one of the org ganu yg melopong la ek.....?
but still pangkah BN jugak..
hayyaaa.....pelik haku...
btw, negeri mana yg dapat duit ganu tu...?
for sure not kelantan....
minyak kel ...

aku pangkah BN sebab aku taknak duit tu disekat dan dibawa ke negeri lain....:lol: :lol: ;P ;P

lembab gak kau ni makcik rose :lol:

Leonarzi posted on 2-2-2008 11:00 AM

Originally posted by orangdalam at 2-2-2008 10:54 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


bangang..ko kira platform
den kiro minyak..
den kan orangdalam..
sumber2 orang dalam petronas den mesti tau..
jgnla membangangkan diri..;P

;P ;P  nak kelentong tp fail!! :lol: :lol: :lol:  

sumber2 org petronas? ;P ;P  cuba kau bukak map kawasan taburan oil and gas di malaysia.....

Leonarzi posted on 2-2-2008 11:15 AM

http://www.petronas.com.my/internet/corp/centralrep2.nsf/Src/Graph*Map+of+PSC+Areas+as+of+August+2005/$file/PSCmap2_CAU_aug2005.jpg

klick kat link tu...cuba kira jumlah platform....tulisan kecik2 tu nama nama platform..contoh : Dulang , Resak, etc

[ Last edited by  Leonarzi at 2-2-2008 11:21 AM ]

peachRose posted on 2-2-2008 11:26 AM

Originally posted by Leonarzi at 2-2-2008 10:58 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


aku pangkah BN sebab aku taknak duit tu disekat dan dibawa ke negeri lain....:lol: :lol: ;P ;P

lembab gak kau ni makcik rose :lol:

eleh....tak kena sekat dan bawak ke negeri lain pun....bukan org ganung yg dapt semua jugak....
berapa kerat je yg merasa...kalau bukan MB...ketua bahagian..jgn harap le nak merasa duit tu...
yg patrick badawi dapat tu plak apa kesss??
dia bukan org ganu....
buat projek membazir...
masjid kristal la...monsoon cup la....
yg ni semua org semalaysia tahu tau.......
boleh ko cerita skit justifikasi si Derih tu bagi kat Cina bukan Islam bina masjid tpt ibadat org Islam...??????!!!!

Leonarzi posted on 2-2-2008 11:29 AM

Originally posted by peachRose at 2-2-2008 11:26 AM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif


eleh....tak kena sekat dan bawak ke negeri lain pun....bukan org ganung yg dapt semua jugak....
berapa kerat je yg merasa...kalau bukan MB...ketua bahagian..jgn harap le nak merasa duit tu.. ...

well, daripada tak dpt apa apa....
at least takde la bergelap tak ada lampu jalan mcm zaman PAS dulu

at least skrg di bina mcm mcm benda..airport baru, stadium baru, jalan2 di tar baru...dilebarkan kepada 4 lorong, tamana ilmu, universiti baru (UDM), dan mcm mcm lagi....hwahwhahwahwahw

dan tidak dilupa juga, at least dpt la masjid kristal sebijik....daripada tak dpt apa apa....kan???? .hwahawahwha!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

j03zul posted on 2-2-2008 11:37 AM

Reply #22 peachRose's post

betul.. kerana wang...
betul sungguh kata2 mu peachrose...
tapi.. kau tak leh nak paksa dia org nie.. buang masa aje.. ibarat.. baca dgn mata kiri..
pusing balik keluar ikut mata kanan.. pasal otak mereka dan dikunci dgn mata duit yg mereka makan... :L letih..

ingatlah akan sesuatu..
tanda2 akhir zaman.. masjid di bina hanya utk perhiasan...
zaman sapa yg terjadi..? fikir-fikirkan..
moga kita dapat sesuatu dari ape yg kita renungkan..
tuhan bagi otak, utk berfikir... kalau tak leh bezakan buruk dan baik.. tandanya, otak mereka ade masalah...
pada yg terasa.. minta maaf..
kalau saya salah, minta tolong beri tunjuk ajar..:)

Leonarzi posted on 2-2-2008 11:38 AM

http://www.terengganu.gov.my/ukom/berita_penuh.php?berita_kod=1441

gambar stadium baru di KT....

negeri mana (selain wilayah persekutuan) yg ada stadium canggih mcm ni??
Page: [1] 2
View full: Model Negeri Kebajikan Terengganu (1999-2004)