thedude Publish time 6-2-2008 10:22 AM

Multi-vitamin brand ape ?

akum,

Anda semua makan multi-vitamin brand ape ? Bagus tak ? :loveliness::loveliness::loveliness::loveliness:
Dah berape lame makan ?

ikutsukerjerk Publish time 6-2-2008 10:32 AM

dulu aku makan daily maser study dulu......ok la...tak mengantuk
langsung.....kire cam bagi tenaga la....masalahnyer biler makan sehari
sebijik pun...malam2 susah nak tido.....tapi masalahnyer....effect ubat tu
mula2 jerk....lama dah tak raser aper dah.....makan sebijik.....tgh hari
ngantuk jugak.....;P

rmin Publish time 6-2-2008 10:48 AM

aku mkn SURBEX-ZINC

bagus sbb kalu x mkn dkt2 kul 12tghari dah ngantuk,

kalu mkn bdn rasa kuat dan sihat sampai ke mlm,

x ingat dah baper thn mkn, kira lama la

prego Publish time 6-2-2008 11:02 AM

dulu me amik kordels.. time memula study dulu, pas tu lelama perasan cam berat bdn naik, selera bertambah plak.. now amik yg blackmores.. so far ok

bluepink Publish time 6-2-2008 11:17 AM

Originally posted by rmin at 6-2-2008 10:48 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
aku mkn SURBEX-ZINC

bagus sbb kalu x mkn dkt2 kul 12tghari dah ngantuk,

kalu mkn bdn rasa kuat dan sihat sampai ke mlm,

x ingat dah baper thn mkn, kira lama la


vitamin nih sng dpt kat farmasi x?brp rega?

jenglut Publish time 6-2-2008 04:12 PM

saya mkn Supradyn drp Roche (recommended) tp mahal sket
pastu saya try appetton multivitamin - murah buatan tempatan
then, saya telan multivit Shaklee plak..adoii..punya la besar pil dia, sampai nak tercekik..

sume ok..tp saya suka Supradyn!

addinnasa Publish time 7-2-2008 05:49 AM

Reply #1 thedude's post

Saya makan multivitamin shaklee. Saya dah consume selama hampir 8 tahun (june nanti). Saya pilih berdasarkan pembacaan saya melalui tulisan Dr. Bruce Miller, how to read lable. Ia mengandungi 12 vitamin dan 7 garam mineral yang diperlukan oleh badan.

Jcatz Publish time 7-2-2008 02:58 PM

j dr dulu sampai skang amik multivite & lain2 vitamin brand Nutrilite..from Amway!!!

Nazrulism Publish time 7-2-2008 11:01 PM

haku ambil USANA Essential + USANA Proflavanol.. hah boleh main bola balik:D

IDB Publish time 8-2-2008 12:38 PM

Reply #9 Nazrulism's post

Usana tu jual kat farmasi ke direct selling?

david01 Publish time 8-2-2008 02:56 PM

bukan semua yang perlukan multivit!
satu laporan dari negaran barat bahawa kesalahgunaan multi vit boleh membawa lebih keburukan dr kebaikan kpd badan anda!

bRaBus_23 Publish time 8-2-2008 03:57 PM

aku baru start balik amek multivitamins ni .. blackmore je

ainhanis Publish time 8-2-2008 04:01 PM

surbex-zinc ni cuma ada bcomplex, c, & zinc.

multivitamins yg selalu doktor syorkan - pharmaton - yg ni sesuai esp utk yg dah 40 ke atas

yg lain - lupa la nama dia, warna oren.

Nazrulism Publish time 8-2-2008 10:54 PM

Originally posted by IDB at 8-2-2008 12:38 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Usana tu jual kat farmasi ke direct selling?

MultiVitamin Usana dijual secara direct selling, Produk mengikut gred farmasutikal GMPs dan satu-satunya produk jualan langsung yang tersenarai dalam Master Index of Medical Specialities (MIMS)

Nazrulism Publish time 8-2-2008 10:59 PM

Originally posted by david01 at 8-2-2008 02:56 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
bukan semua yang perlukan multivit!
satu laporan dari negaran barat bahawa kesalahgunaan multi vit boleh membawa lebih keburukan dr kebaikan kpd badan anda!


Drs Robert H.Flecher dan Kathleen M Fairfield dalam ’Journal of American Medical Association

the_loner Publish time 9-2-2008 11:29 AM

ambil Pharmaton bagus
sekarang ni plus Ginseng
kalau nak memandu jauh tu cukup sesuai :)

maksimrvica Publish time 10-2-2008 03:13 PM

Originally posted by Nazrulism at 7-2-2008 11:01 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
haku ambil USANA Essential + USANA Proflavanol.. hah boleh main bola balik:D


usana ni bagus kan? ku pun ambil jugak. cikgu yang rekemen. takde sakit period bile ambik.huhuhuh. member yang kene eczema pun tak kuar pn lagi penyakit tu. huhuhu.

Nazrulism Publish time 10-2-2008 03:26 PM

Originally posted by maksimrvica at 10-2-2008 03:13 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif



usana ni bagus kan? ku pun ambil jugak. cikgu yang rekemen. takde sakit period bile ambik.huhuhuh. member yang kene eczema pun tak kuar pn lagi penyakit tu. huhuhu.

Erk.. Cikgu pun bisnes ngan anak murid. Tapi takper.. untuk kebaikan dan kecerdasan minda anak murid .. :) :) :)

http://img264.imageshack.us/img264/3112/usanavitxp4.png   http://www.geocities.com/nazrulism

[ Last edited byNazrulism at 10-2-2008 10:04 PM ]

heddxis Publish time 11-2-2008 01:40 PM

makan Centrum A to Zinc....

beli di Watson...

sebotol tak mahal ... rm 74 je

thedude Publish time 15-2-2008 12:39 AM

Originally posted by the_loner at 9-2-2008 11:29 AM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif
ambil Pharmaton bagus
sekarang ni plus Ginseng
kalau nak memandu jauh tu cukup sesuai :)
sameler kita :loveliness::loveliness:

budakbaik10 Publish time 15-2-2008 09:48 AM

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:u6TiQXhrKBYImM:http://www.onlinepharmacynz.com/images/products/116-284-Centrum_Complete_From_A_To_Zinc.jpg

mkn ni skrg...

budakbaik10 Publish time 15-2-2008 09:48 AM

mak aihh bsar nyerr image yg aku tepek...

huhuhu...sowiii :L

Nazrulism Publish time 16-2-2008 12:53 AM

Originally posted by heddxis at 11-2-2008 01:40 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
makan Centrum A to Zinc....

beli di Watson...

sebotol tak mahal ... rm 74 je

Centrum A to Zinc ni Bio-available formulation atau Sintetik formulation ?

iDputera Publish time 17-2-2008 09:12 PM

Dah lama cuba Pharmaton........nk ckp pun nnati kata nak promosi lak..

baca detail kat bawah.......

What Pharmaton

musliadiadnan Publish time 2-4-2015 03:59 PM

rmin replied at 6-2-2008 10:48 AM
aku mkn SURBEX-ZINC

bagus sbb kalu x mkn dkt2 kul 12tghari dah ngantuk,


apa side effect dia bro
Pages: [1]
View full version: Multi-vitamin brand ape ?