mrsd posted on 13-2-2008 03:54 PM

tempat letak kunci

a'kum....ada tak sesapa tau nak beli tempat letak kunci yg unik??yg selalu jual yg jenis kayu yg ada pintu tuh...kalo kengkwn ada contoh bolela paste kat sini,,sy rimas tgk kunci bersepah jer atas meja...

meow_tompok posted on 13-2-2008 04:58 PM

kedai 2 ringgit. murah2 punye.

(saya pun tengah carik jugak)

atira posted on 13-2-2008 05:01 PM

Reply #1 mrsd's post

aku ada beli dua bijik kat jusco...
emmm.. berapa ringgit tu tak ingat la plak...

intanazlynna posted on 13-2-2008 05:07 PM

Intan x gemar gantung2 kunci ni.. tak sedap memandang.. hehee

biasanyer letak kunci dalam bag n dalam laci jer for the whole household... tak laaa si pencuri senang nak xcess kan... for safety reason gak... kdg2 tengok org gantung kunci sebelah pintu... haiiihhhhhhhhhh kalo laaa si pencuri capai tangann semua dia dpt... :mad:

meow_tompok posted on 13-2-2008 05:20 PM

Reply #4 intanazlynna's post

kalau sebelah pintu masuk ada tingkap mmg bahaya.

tapi mcm rumah meow, rumah apartment. mmg ada gantung simple punye pengantung kat dinding laluan pintu masuk. dan tiada tingkap sebelah pintu masuk.

pencuri boleh amik motor dan kereta kami sekali, kalau die berjaya umpil mangga pintu grill dan tombol pintu masuk. Itu pun kalau kami ada kat rumah la, kalau kami takde kat rumah, mmg takde kunci tersangkut.

meow_tompok posted on 13-2-2008 05:22 PM

Originally posted by atira at 13-2-2008 05:01 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
aku ada beli dua bijik kat jusco...
emmm.. berapa ringgit tu tak ingat la plak...

terima kasih yea.
nanti meow nak jalan2 kat jusco.

mrsd posted on 14-2-2008 06:43 PM

Reply #4 intanazlynna's post

betul gak tuh...hmmm kalo camtuh sementara tuh nak beli je bekas yg cantik ke, pastuh letak kunci dlm tuh, takdala kunci berterabur atas meja mkn yg kaca itew,nampak cam dah byk calar..mesti sebab kunci...

misy posted on 14-2-2008 08:10 PM

contoh tempat kunci sekali jam

kat tempat gambar grape tu adalah pintu utk tempat letak kunci

http://i68.photobucket.com/albums/i13/misyi/PC171585.jpg

mizahanan posted on 14-2-2008 08:39 PM

http://www.mosaicn-me-crazy.com/WebKeyCabinet.JPG

mrsd posted on 15-2-2008 04:02 PM

Reply #8 misy's post

cantik tapi tak sesuai ngan konsep umah sy...huhuhu..

mrsd posted on 15-2-2008 04:03 PM

Reply #9 mizahanan's post

beli kat mana ni??

farra2503 posted on 15-2-2008 04:29 PM

Farra baru beli tempat kunci nie, kalau ada masa nanti farra pastekan gambar ye. Beli kat lovely Lace kat Jusco Bukit Tinggi :) harga RM39.00 atau RM49.00. sambil tu boleh wangikan rumah

mizahanan posted on 15-2-2008 04:34 PM

Reply #11 mrsd's post

pic dr. internet...

intanazlynna posted on 15-2-2008 04:37 PM

mrsd, sayangnyer meja awk dh calar akibat kunci...






* nanti intan ambek gambooo tempat kunci yg gantung n yg dalam laci nyer ek...

mrsd posted on 15-2-2008 05:00 PM

Reply #13 mizahanan's post

oic................anyway thanks for sharing

mrsd posted on 15-2-2008 05:09 PM

Reply #12 farra2503's post

hmm..mesti cute...

mrsd posted on 15-2-2008 05:13 PM

Reply #14 intanazlynna's post

tu ler pasal...memang meja tu tempat fav letak barang...terkebil-kebil juga tgk calar balar tuh...kebanyakan tempat kunci ni berpintu kan, rasa cam leceh jer nak buka tutup..kalaulah ada yg modern sikit design mesti best...hari tuh tgk kedai kat pavilion, jam dia unik giler..tapi harga more than rm 500...hmmm...mahal sangat...

marisa_anuar posted on 15-2-2008 06:27 PM

ini key box umah marisa...


http://i85.photobucket.com/albums/k69/marissa_anuar/others/140220081263.jpg

in2eryn posted on 18-2-2008 08:36 AM

http://i39.photobucket.com/albums/e187/in2eryn/DSC00450.jpg

key box saya..

mrs_teratai posted on 18-2-2008 02:31 PM

Originally posted by in2eryn at 18-2-2008 08:36 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
http://i39.photobucket.com/albums/e187/in2eryn/DSC00450.jpg

key box saya..

key box u lebih kurang sama dgn kita punya... cuma box 4 segi, ada cermin pintu transparent.  letak kat sebelah suis... senang nak capai.

dulu kita suka letak kunci atas meja... tp jd pengajaran sbb dulu umah kita terbakar, kelamkabut carik kunci... sib baik jumpa... kalau x mmg dah hangus la agaknya.  so, skrg semua kunci simpan dlm key box... apa2 hal emergency senang dah tau mana nak tuju...:loveliness:

in2eryn posted on 18-2-2008 03:43 PM

Reply #20 mrs_teratai's post

a'ah, senang nak amik. tp igt nak alihkan sbb ramai datang kata agak dekat ngan pintu (masa pasang rasa dah jauh dah), senang org naik kait nnt. pasal tu takde kunci dlm tu. kalau kami ada kat rumah br bubuh situ, kalau takde, simpan dlm laci buat sementara waktu

lady_in_red posted on 19-2-2008 09:23 AM

Ni contoh2 key holder yg dijual oleh kawan saya :loveliness:

http://i256.photobucket.com/albums/hh171/mumhomedecor/P1150306.jpg  

http://i256.photobucket.com/albums/hh171/mumhomedecor/P1150326.jpg

[ Last edited by  lady_in_red at 19-2-2008 09:27 AM ]

lady_in_red posted on 19-2-2008 09:27 AM

deleted post

[ Last edited by  lady_in_red at 19-2-2008 09:30 AM ]

mamamin posted on 19-2-2008 09:32 AM

Reply #20 mrs_teratai's post

betui ,mmg penting ler key box ni...

senang nak cari kunci,takde berterabur..

lagi satu,saya siap label setiap kunci bilik,bilik air,sbb senang bila emergency,anak terkunci dalam bilik air ke...:L :L   terus capai je..

mamamin posted on 19-2-2008 09:33 AM

Reply #22 lady_in_red's post

cantiknya...:loveliness: :loveliness:
Page: [1] 2
View full: tempat letak kunci