lufiahsreemzah posted on 22-2-2008 12:22 PM

IS MY DR IS REGISTERED WITH MMC OR NOT

Dear All,
Have you ever wondered whether the doctor treating you is registered
with the Malaysian Medical Council or not?

Only doctors who have the necessary qualifications and did their
housemanship locally for 1 to 3 years will be registered. However
there are many practising doctors, even in centres of excellence such
as "ahem", who are not registered with MMC.

Stop wondering now since you can check on your doctor online 24/7,
for free!

Visit this URL;

http://mmc.gov.my/v1/index.php?option=com_wrapper&Itemid=50

Don't believe me? Visit the websites of your usual hospital, or drop
by your neighbourhood clinics and copy down the name of the doctors.
Enter their names into the register and see what pop up. You may be
surprised!

I entered the name of our Malaysian astronaut and this is what that
pops up!

NAME : SHEIKH MUSZAPHAR SHUKOR
QUALIFICATION : MBBS
UNDERGRADUATE OF : MANIPAL ACADEMY OF HIGHER EDUCATION-KASTURBA
MEDICAL COLLEGE, MANIPAL, INDIA
PROVISIONAL

hyie posted on 22-2-2008 12:31 PM

bukan die tgh dlm proses housemanship ke? dlm pd ms yg sama sambung master .. agaknye laaa ... :P

mbhcsf posted on 22-2-2008 01:21 PM

well...

i am not speculating on anything. but careful to those of you yg study abroad ni . Make sure that your UNI actually being recogniced BY MOH AND MMC bukan JPA - JPA tahu hantaq but not accrediting or CHECK dgn LAN.
so sapa yg tak masuk senarai uni boleh ambil exam kot rasanya dgn MMC or MOH.

mbhcsf posted on 22-2-2008 01:24 PM

Originally posted by hyie at 22-2-2008 12:31 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
bukan die tgh dlm proses housemanship ke? dlm pd ms yg sama sambung master .. agaknye laaa ... :P
ho lepas grad med school but he is doing Master = tahap registrar

tapi think positive lah - under provision so that does not mean he is a bad doctor , just  more practise under supervision and u must know bukan smeua org acquire skill klinikal yg sama so i tak der rasa apa pun. he 's under HUKM anyway so?..undrr many eyes of supervision...alahai..

rebas posted on 22-2-2008 01:54 PM

MMC.. APC... KKM and universiti....

tiap docs kat m'sia kena register kat MMC... dan mesti ada sijil amalan tahunan (APC) yg diperbaharui tiap tahun.. Nak check doc anda ada APC tahun ni ke tidak boleh semak website kkm dan cari bawah Perkhidmatan Online , semakan doktor berdaftar... selalunya entah sebab apa... sijil practise ni selalunya lewat keluar... hujung2 tahun baru keluar walaupun kita dah hantar borang dari awal tahun..

selalunya docs yg grad dalam negeri jarang ada prob dgn MMC registration sbb protokol dah ada selepas grad.. docs yg grad overseas yg selalunya ada masalah MMC registration esp yg dah kerja kat overseas setahun or dua.. disebabkan kena produce sijil good clinical practice sebelum MMC luluskan registration...docs yg grad overseas yg terus balik dan berkerja dgn KKM selalunya tak ada problem ni sebab tak perlu sijil ni.. docs yg balik dari overseas dan berkerja dengan kementerian pendidikan (universiti) perlu tunjuk sijil ni sebelum boleh dapat MMC registration..dan i believe dr sheikh falls under this unfortunate group..

mbhcsf posted on 22-2-2008 02:05 PM

Dr, the unfortunate groups meaning.......unrecognizable?

how about yg my freinds yg ada GMC?

rebas posted on 22-2-2008 02:37 PM

tak relevent

gmc uk kan
mmc kat malaysia..

mbhcsf posted on 22-2-2008 03:17 PM

uishh...garang nyer.. " tak relevance" tu refers to ___________

zerozone posted on 23-2-2008 08:30 AM

LAWS OF MALAYSIA
Act 50
MEDICAL ACT 1971*

An Act to consolidate and amend the law relating to the registration and practice of medical practitioners and for national purpose to provide for certain provisions with regard to a period of service in the public services after full registration as a medical practitioner; and to make provision for purposes connected with the aforesaid matters.

[1st October 1971

Kalau ikut akta diatas hanya doktor2 yg nak buat practise dengan public saja perlu daftar dgn mmc. Doktor yg bekerja dengan fakulti perubatan diuniversiti tak perlu daftar.

rebas posted on 23-2-2008 05:02 PM

Reply #9 zerozone's post

yes i agree.. thats why dr sheikh boleh practise.. sbb dia under fakulti ..
tetapi ada juga doktor yang bekerja dgn hospital of the universiti and tidak dibawah fakulti... dan mereka kena ada mmc..
Page: [1]
View full: IS MY DR IS REGISTERED WITH MMC OR NOT