miazara posted on 4-3-2008 04:39 PM

Susu Frisolac Gold

Dear All,
Susu frisolac gold tu susu soya ker?

namo posted on 4-3-2008 04:41 PM

bukan frisolac gold but only friso gold..bukan soya...anak saya minum ni...

miazara posted on 4-3-2008 05:25 PM

Reply #2 namo's post

bagus tak susu ni...in term of anak u pny weight...senang kena demam or selsema tak?

miazara posted on 4-3-2008 05:27 PM

Reply #2 namo's post

i skang bagi bb frisolac gold step 2...

sha_n posted on 4-3-2008 06:22 PM

frisolac or friso???

Frisolac Gold..step 1 n 2 kan???
Friso gold..step 3 n 4..

so...which one????

limegreen posted on 4-3-2008 09:04 PM

anak saya minum susu ni...dia mmg sesuai susu ni..berak hari2..kdg2 sekali..kdg2 2 kali...tp dia tak brp suka minum..mgkn dia tak berkenan rasanya kot. kalau nak dikira frisolac gold ni antara susu yg banyak khasiat..tp harganya murah sket compare ngan similac, anmum, enfalac A+, S26 gold atau isomil.walaupun anak saya tak suka..sy paksa gak..badan anak sy mmg montel walaupun nyusu tak la kuat mana..maybe baby girl kot..tp dia 5 bulan..berat 7 kilo..above standard weight utk baby girl 5 bulan..tp doktor kata bukan tahap obes lagi..hehehe. tp lepas dia kena diarrhoea yg teruk..saya tukar ke bebelac sbb nak suruh dia menyusu..kalau bg frisolac mmg dia reject..kalau bebelac..tak cukup2 dia nyusu..rasa dia best kot (bagi tekak dia la) :lol:

miazara posted on 4-3-2008 09:12 PM

Reply #5 sha_n's post

anak i br 10 months so i bagi susu FRISOLAC STEP 2...kalau FRISO is for bb yg age 1 and above.
b4 this bg dutch lady step 2..but after asking some opinions diorang kata utk bb yg age below 1 yr ni better bg susu yg mahal sikit...sbb byk zat dan nutrien lah...so tu yg i tny tuh...frisolac pun dutch lady pny jugak kan...so i tgk frisolac ni from ducth lady jugak, tp range yg mahal sikit...

pu3_krizalid posted on 5-3-2008 09:28 AM

afiq minum frisolac gold step 2...rege ok la compare similac..before ni mmg bg susu similac tutup biru tapi jarang berak..3 hari sekali kekdg..tukar snow pun camtu gak..last2 try surf kat sini gak..nama2 susu..try frisolac ni..alhamdulillah ok je..cuma babysitter ckp.."mahalnyer susu anak ko..baik ko bg susu murah cam lactogen tu..leh jimat sikit"..:L haku terus jawab "afiq dah serasi ngan susu ni..selagi saya mampu saya carry on je"...hubby suh tukat bebelac sbb masa CNY balik jhr nmpk my nephew 4 bln..mmg tembam gila..n hubby suh afiq minum bebelac..tapi pu3 takmo takut tak serasi lak..

nor5014 posted on 5-3-2008 05:30 PM

Dulu I bagi Dumex apatah dah tak ingat nama betul tapi baby macam tak berapa suka. Bila lapar sesangat baru dia minum. Bila bancuh pun macam tak berapa sebati. Susu tuh susah nak dapat kat market tak tau la pasal apa.

Satu hari tuh bagi dia Frisolac 2 sebab susu Dumex tu tak dapat cari kat kedai. Baby punya la suka. Berak pun hari2. Kekadang sampai 2x sehari. Sampai la ni dia minum Frisolac. Serasi dengan dia la tuh. Berat pun dah dekat 10 kg.

Next week dah 1 year so boleh le tukar ke Friso step 3 lak.

sha_n posted on 6-3-2008 01:19 PM

Originally posted by miazara at 4-3-2008 09:12 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
anak i br 10 months so i bagi susu FRISOLAC STEP 2...kalau FRISO is for bb yg age 1 and above.
b4 this bg dutch lady step 2..but after asking some opinions diorang kata utk bb yg age below 1 yr  ...

yup....Friso Gold step 3 for 1-3 years,..my baby minum ni..
emm...bout susu murah or mahal tu...mgkin ade kebenaran jugak..
tp klau nk tau susu under 1 year tg bagus,better compare nutrition dlm susu tu bukan harga..
compare DHA..ARA..SA..sume tu ok??
so...which one yg byk nutri,itulah yg terbaik.....

Friso Gold step 3 bagus jugak..
ade + boostimune skali...

adekjeli posted on 6-3-2008 01:35 PM

Reply #10 sha_n's post

ape beze friso ngan dutch lady 123 eik???cm na tukar susu aqiel gain ni la......huhuhu....

sha_n posted on 6-3-2008 01:52 PM

Originally posted by adekjeli at 6-3-2008 01:35 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
ape beze friso ngan dutch lady 123 eik???cm na tukar susu aqiel gain ni la......huhuhu....

x sure la adek..
sha x pnah lg sebey dutch lady 123..
nk tuka susu aqiel ye??

adekjeli posted on 6-3-2008 02:05 PM

Reply #12 sha_n's post

cm na tukar laa....yg friso ni tin paling besar bape gram?n bape $$??aqiel punye yg paling besar is 1.8kg...hage plak paling tinggi pun 80inggit....huhuhuhu

sha_n posted on 6-3-2008 02:46 PM

Reply #13 adekjeli's post

paling besau 900kg...RM34.90 kt giant..

adekjeli posted on 6-3-2008 03:17 PM

Reply #14 sha_n's post

humm..lbh kureng jela harge tuk 900g yg gain ni...paling murah saye dpt is 38.70...

pu3_krizalid posted on 6-3-2008 04:29 PM

Originally posted by sha_n at 6-3-2008 02:46 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
paling besau 900kg...RM34.90 kt giant..
murah nyer..step bape ni??

adekjeli posted on 7-3-2008 10:12 AM

Reply #16 pu3_krizalid's post

step 3 tu pu3

luv_ma posted on 10-3-2008 04:05 PM

bagus susu friso ni.
:)

askoputra posted on 11-3-2008 09:26 AM

Anak saya 6 bulan pun minum susu frisolac gold 2+. Dari segi harga tu tak terasa sangat sebab malam, hari Sabtu dan Ahad fully breastfeeding. Tapi yang saya perasan kalau bancuh dgn Nestum atau Growell dia banyak minum tapi kalau susu sahaja dia kurang sikit nak. Badan pun tak montel sangat tapi aktif dan tulangnya keras le...

paulinevoon posted on 13-3-2008 03:58 PM

Reply #1 miazara's post

bukan soya base, tapi lactose base.. yakni susu lembu..

anak i 1 year plus baru tukar susu dari Wyeth Progress Gold ke Friso 3 Gold.. and lepas tu lekat dgn Friso.. berak anak pun jadi lembut & kuning je.. puas hati la so far

bitt posted on 13-3-2008 04:40 PM

anak bitt minum susu friso 3 gold ni..
so far takde ape masalah..:)
kat sini bitt beli yg 900gm - RM31.90

adekjeli posted on 14-3-2008 11:21 AM

Reply #21 bitt's post

bitt beli katne??huhu cm na try aje.....hummmm

mummycool posted on 15-3-2008 03:31 PM

Adam mummy minum frisolac ni dai umo sebulan lagi.. campur ngan susu badan... esok dah masuk 7 bulan..berat dah 8.8 kg gitu... berisi...tapi aktif kemain...dah mula menjalar dah... habis satu rumah dia tlg mop... berak, selera makan pun masih elok...berselera jer... sakit deman amatla jarang... kalo demam pun malam jer...pagi dah ok...demam nak pandai jer kata orang...:victory:

bitt posted on 17-3-2008 10:04 AM

Reply #22 adekjeli's post

adek..
bitt kat melaka ni..
selalu beli susu tu kat Mydin atau pasaraya Bintang..
mmg murah skitle..tp susah nak dpt stok..
cepat je abis...
bitt klu skali beli 4 tin..senang...:D

adekjeli posted on 18-3-2008 09:14 AM

Reply #24 bitt's post

aiseh......jauh ye bitt..huhuhuu.....
Page: [1] 2 3
View full: Susu Frisolac Gold