osoy posted on 22-3-2008 07:49 PM

camna nak putihkan celah tooot...

org laki nak baca gak ke???aku nak tahu je kot sesape tahu camna nak putihkan kat area panty line tu..yelah kan..dari kecik pakai panty melelas gak area tu..dah  tak lawa dah..kalo time period kdg2 naik ruam tau..
idea...idea..x kan nak pakai nivea whitening deodoran lak kot??tu utk ketiak je...

JAY-Z posted on 22-3-2008 07:57 PM

Reply #1 osoy's post

awak sapu ler ngan air kapur ... :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

JAY-Z posted on 22-3-2008 07:57 PM

Reply #2 JAY-Z's post

batu tawas pun berkesan :o

aysha28 posted on 22-3-2008 09:07 PM

Assalamualaikum..
camner ek? aku nak tau gak..:$

demonagirl6 posted on 22-3-2008 09:11 PM

klu pakai air batu kapur tuh...
celah itam tuh..jadi kelabu pulak

nuha posted on 22-3-2008 11:36 PM

gie order glyco cream - masuk bod beauty tuh :lol:

AnitaSabrina posted on 22-3-2008 11:37 PM

Awak ni gemuk ke?  If orang gemuk bahagian tu berlapik-lapik and that's why ruam senang kat situ.

So, easy way is try to lose weight. :loveliness:

~boolean posted on 23-3-2008 04:08 AM

Reply #7 AnitaSabrina's post

camne kalau org tu kurus..
aku kurus pun ada jugak masalh ni..
sebab kaki selalu bergesel bila duduk...:L

osoy posted on 24-3-2008 12:32 PM

Reply #3 JAY-Z's post

guna batu tawas mahu kengkang seminggu aku berjalan nak tunggu luka heal...:D :lol: :)

anasaze posted on 24-3-2008 01:40 PM

rite now tgh luke / melecet ke?
maybe u can use baby nappy rash cream tu...
kalo kat bb boleh pakai, it should not be harm to adult also la kan...secara logiknyer la :D

anyway, lepas2 luka tu dah baik, maybe u can use any of sabun2 or cream yg boleh putihkan part2 yg gelap tu..
u can refer to Beauty & Fashion Tips..situ ader jugak saya pernah nampak isu nie dibincangkan..
try la jenguk2..hehe

[ Last edited by  anasaze at 24-3-2008 01:44 PM ]

elsiealaia posted on 24-3-2008 08:12 PM

selalu dengar masalah nak putih kan celah kangkang nie....semua bangsa pun ada masalah yang sama. kalau tak silap I, dulu ada satu doktor bagitau bahawa celah kangkang hitam di sebabkan oleh pemakaian bedak talkum kat celah kangkang. Bedak talkum nie actually panas dan akan membakar kulit kat celah kangkang tue....al maklum lah dulu2 orang2 kampung suka letak kat celah kangkang budak2 perempuan lepas mandi...jadi bila panas bergesel dengan seluar dalam jadi lah rashes and lepas tu lama-kelamaan jadi hitam.

Jadi siapa yang ada anak2 pompuan janganlah letak powder/bedak talkum ke/apa2 powder kat celah kangkang/ketiak atau leher.......lama kelamaan hitam and susah nak hilang. prevention is better than cure.

pressor posted on 24-3-2008 09:03 PM

cuba beli dan pakai minyak kelapa dara asli

tgk kat link ni ---->
http://bioasli-desaku.blogspot.com/2007/01/coconut-oil-great-time-of-year-to-try.html

takpun guna bio-oil

osoy posted on 25-3-2008 02:24 PM

Reply #11 elsiealaia's post

laaaa..ye ke tak tau pun bedak boleh jadik gitu ye...

elsiealaia posted on 25-3-2008 02:51 PM

Reply #13 osoy's post

ye....memang betul...kadang2 bedak tu dia punya texture kasar.....baik letak baby lotion..better.

so far..Alhamdullillah lah....my daughter i kasi baby lotion je seluruh badan....tak pernah letak powder dari baby...kulit tak dak hal....putih bersih. kalau letak lotion pun jangan letak yang ada pewangi sangat....yang neutral better...kalau anak yang ada scar kat kaki atau tangan lotion lagi cepat boleh hilangkan.

mirsha posted on 25-3-2008 03:27 PM

Cuba amik gambo letak sini hitam tu takat mana;P

shalalat posted on 25-3-2008 11:56 PM

Originally posted by mirsha at 25-3-2008 03:27 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Cuba amik gambo letak sini hitam tu takat mana;P

kite pon dok tunggu nih..kok ade yg nak bagi contoh ke ;P ;P

sedondon posted on 26-3-2008 01:06 AM

Reply #15 mirsha's post

Haip!!!!!!!:mad:

janggoat posted on 2-4-2008 09:48 AM

Originally posted by shalalat at 25-3-2008 11:56 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif


kite pon dok tunggu nih..kok ade yg nak bagi contoh ke ;P ;P

hahahhaha...nak jugak contoh:lol: :lol: :lol:

TanSri posted on 3-4-2008 11:49 PM

hai..kenapa awak nak ianya putih?

mydnavechee posted on 4-4-2008 12:03 PM

CELAH KANGKANG

KLU SAPE YG BERUMAH TANGGA KLU SUAMI SELALU JILAT MEMANG AKAN HITAM

gadiz posted on 4-4-2008 04:18 PM

Originally posted by mydnavechee at 4-4-2008 12:03 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
KLU SAPE YG BERUMAH TANGGA KLU SUAMI SELALU JILAT MEMANG AKAN HITAM

biar betul..aku ni yg tak kawin pun jadi camtu gak...
mungkin masalh hormon kot...doktor please explain about this...

gadiz posted on 4-4-2008 04:18 PM

Originally posted by mydnavechee at 4-4-2008 12:03 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
KLU SAPE YG BERUMAH TANGGA KLU SUAMI SELALU JILAT MEMANG AKAN HITAM

biar betul..aku ni yg tak kawin pun jadi camtu gak...
mungkin masalh hormon kot...doktor please explain about this...

gadiz posted on 4-4-2008 04:18 PM

Originally posted by mydnavechee at 4-4-2008 12:03 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
KLU SAPE YG BERUMAH TANGGA KLU SUAMI SELALU JILAT MEMANG AKAN HITAM

biar betul..aku ni yg tak kawin pun jadi camtu gak...
mungkin masalh hormon kot...doktor please explain about this...

batunilam4a posted on 5-4-2008 01:19 PM

tenyeh ngan clorox..InsyaAllah putih lah nanti.....kalo x putih gak...gosok ngan dawai sagat...mesti puteh nye :lol: :lol:

batunilam4a posted on 5-4-2008 01:20 PM

Originally posted by mydnavechee at 4-4-2008 12:03 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
KLU SAPE YG BERUMAH TANGGA KLU SUAMI SELALU JILAT MEMANG AKAN HITAM

owh kalo mcm tu....esok aku dah kawen kalo mini aku suruh jilat mcm mane...kalo x dpt nanti morning muke masam...alasan x puas...;P
Page: [1]
View full: camna nak putihkan celah tooot...