manisah posted on 26-3-2008 03:36 PM

Pusat Rawatan Tradisional, Massage, Refleksiologi, SPA etc kat Penang

Salam wahai otai otai kat board ni, :bye:

Nk bertanya pada yang pernah pi membelai diri atau dapatkan khidmat massage badan
maklumla, hectic life in Penang ni...
kengkadang kita perlu jugak rehatkan badan ni dengan SPA ka, Massage ka atau refseklogi, or akupunture or even bekam, dan yg sewaktu dengannya..

Jadi sesapa yang pernah pergi atau terdengar tempat yg best, bolehla rekemen kat sini,
kalau boleh yang perempuan punya lah...
dan janganla bagi yg kelas kelas mak-mak datin punya..:rf:
kira yg affordable, yet very effective...

saya dah try search, tapi banyak kalau yg melayu dan muslim punya lebih banyak choice kat sebrang, dalam pulau ni agak terbatas...

so...please put your comment here.
TQ :handshake:

jj posted on 26-3-2008 05:54 PM

Reply #1 manisah's post

manisah...

cuba tukar tajuk thread mai mengejar SPA atau sambung ayat SPA...
mesti ader respond... kalau camnie jer.... emmmm.... :lol:

kselamat81 posted on 26-3-2008 07:10 PM

Reply #1 manisah's post

silap BOD ni

saya rasa awak masuk BOD BFT ke atau ATW

tul tak abang jj;P

jj posted on 26-3-2008 07:28 PM

Originally posted by kselamat81 at 26-3-2008 07:10 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
silap BOD ni

saya rasa awak masuk BOD BFT ke atau ATW

tul tak abang jj;P

x silap laaaa....
dia tanya sesuatu yang ada kat penang...
so... forumer tetap kat penang... provide la info...
jangan asyik kejar kredit jer... :lol:

kselamat81 posted on 27-3-2008 08:33 AM

Originally posted by jj at 26-3-2008 07:28 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


x silap laaaa....
dia tanya sesuatu yang ada kat penang...
so... forumer tetap kat penang... provide la info...
jangan asyik kejar kredit jer... :lol:

jap nak pi cari info
hang tunggu sini sat

dewamafia posted on 28-3-2008 09:29 AM

SPA kat penang.....x de ke sape2 yang tahu.....bagi le info...leh haku pegi nanti kekekekke...
haku rasa trup mesti banyak info...wakakakakak

jj posted on 28-3-2008 03:50 PM

Originally posted by dewamafia at 28-3-2008 09:29 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
SPA kat penang.....x de ke sape2 yang tahu.....bagi le info...leh haku pegi nanti kekekekke...
haku rasa trup mesti banyak info...wakakakakak

dia nak SPA yang elok2...
kalau SPA yang extra... aku pun banyak info... wakakakakkaa

jj posted on 28-3-2008 03:51 PM

Originally posted by dewamafia at 28-3-2008 09:29 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
SPA kat penang.....x de ke sape2 yang tahu.....bagi le info...leh haku pegi nanti kekekekke...
haku rasa trup mesti banyak info...wakakakakak

nnt nak trun KL.. ko bawak la aku pi SPA :P

jj posted on 28-3-2008 03:53 PM

Originally posted by kselamat81 at 27-3-2008 08:33 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif


jap nak pi cari info
hang tunggu sini sat

berkurun cari info :lol:

kselamat81 posted on 28-3-2008 04:18 PM

Originally posted by jj at 28-3-2008 03:53 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


berkurun cari info :lol:

ingat senang ka
dah la aku bukan anak jati penang
dok penang pun tak pernah

ini kira baik aku nak tolong carikan:lol:

jj posted on 28-3-2008 04:33 PM

Originally posted by kselamat81 at 28-3-2008 04:18 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif


ingat senang ka
dah la aku bukan anak jati penang
dok penang pun tak pernah

ini kira baik aku nak tolong carikan:lol:

kui kui kui....
kalau tempat urut kat KL hang tau la nooo ;P

kselamat81 posted on 28-3-2008 05:02 PM

Originally posted by jj at 28-3-2008 04:33 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif


kui kui kui....
kalau tempat urut kat KL hang tau la nooo ;P

bukak harian metro tgk kat classified byk

kalo kat kedah, pi jalan pegawai ja ;P

jj posted on 28-3-2008 06:26 PM

Originally posted by kselamat81 at 28-3-2008 05:02 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif


bukak harian metro tgk kat classified byk

kalo kat kedah, pi jalan pegawai ja ;P

phewitttttttttttttttttttt..... amat yang dah ilang teruna :loveliness:

kselamat81 posted on 29-3-2008 08:57 AM

Originally posted by jj at 28-3-2008 06:26 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


phewitttttttttttttttttttt..... amat yang dah ilang teruna :loveliness:

aku habaq ja tapi aku tak pernah pi

keterunaan aku utk bakal bini aku ja ;P

angel01 posted on 29-3-2008 10:41 AM

Originally posted by kselamat81 at 29-3-2008 08:57 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


aku habaq ja tapi aku tak pernah pi

keterunaan aku utk bakal bini aku ja ;P

hah? :funk: :funk: sabar amat....sabar byk2....tunggu sah jadi bini baru bagi..ekekeke....:P ;P ;P


iskh..jauh melencong dah ni...;P cian tuan umah...:loveliness:

AcIkaNnA posted on 29-3-2008 11:04 AM

acik try cari kat tenet spa kat penang ni .. yg kuar tah ape2 jeeeee ... camne nk tolong tuan umah ekk..


sape2 yg kat penang tu tulunnnnnn le kasi infOooooo :D

angel01 posted on 29-3-2008 12:49 PM

Reply #1 manisah's post

jalan burma rasanya ada...opposite bangunan epf rasanya ada....angel tak pernah try ar kat situ tapi rasanya pernah nampak....:loveliness:

dewamafia posted on 31-3-2008 08:56 AM

Originally posted by jj at 28-3-2008 03:51 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif


nnt nak trun KL.. ko bawak la aku pi SPA :P
hahahha...kakl ni ko pegi je memana mesti jumpa SPA.....

manisah posted on 31-3-2008 11:03 AM

la.. hampa ni.. penat aku tanya...:shakehead3: :shakehead3:
tak sangka pulak kat sini tempat mengumpul kredit ja.. haper da...

kalau aku post kat BFT nun, depa semua banyak otai dari belah KL,
aku nk pi yg belah Penang.. ishkhh payah la kalau lagu nih! :shakehead3: :shakehead3:

hampa ni..kalau bab urut-urut ja..mesti nk mengarut.. ermmm hampa kena menikah cepat cepat la lagu nih!.. kalau tak haru... :D

ni..bagi sapa nk nk info,
semalam aku dah try pi buat BEKAM kat giant bayan baru
kat level atas tu, depa bukak mcm kiosk ..

tak ingat pulak nama kedai nya,
dia ada permanent outlet kat BJC tingkat 3
nnti aku nk pi lagi kat outlet di BJC tu
nk pi buat refleksiologi pulak..

dia ada buat BEKAM, refleksiologi dan kupunture.. sesapa yg berminat leh pi survey kat sana...

sekian..

|issa posted on 31-3-2008 03:08 PM

hai..
saya jumpa satu spa yg nampak quite nice jgk. nih website dia. saya plan nak pi sana utk b'day preset hubby :)
location dkt tanjung bunga. map ada kat website.

http://www.danaispa.com.my

lagi satu yg saya pernah pi dkt bayan baru. tema dia ala bali sikit. also service very nice. nama apa ntah...
haa! teratak spa kut. dekat dgt roundabout bayan baru, ambik jalan menghala ke bukit jambul.
dekat2 situ la nak explain pun tak reti.

dewamafia posted on 1-4-2008 08:59 AM

Reply #19 manisah's post

heheheheheh tah...derang nih memang cam nih......kekekekekekek;P





haaaaaaaaaaaaaaa....korang....kan dah kene sound...miaaaaahahahahahahaha

kselamat81 posted on 1-4-2008 01:46 PM

Reply #19 manisah's post

mcm mana nak menikah
kami semua ni jenis loyaq buruk
pompuan pun tak mau kat kami ni ;P

kat internet pun semua hat yg non malay ja
tapi kalo kak sendiri ada info, kongsi la dgn kami

nanti dpat upah la dari momod :lol:

manisah posted on 2-4-2008 04:34 PM

Originally posted by |issa at 31-3-2008 03:08 PM http://forum4.cari.com.my/images/common/back.gif
hai..
saya jumpa satu spa yg nampak quite nice jgk. nih website dia. saya plan nak pi sana utk b'day preset hubby :)
location dkt tanjung bunga. map ada kat website.

http://www.danaispa.c ...


Hi /issa, :bye:
ermm yg kat tanjung bunga tu selalu bila passing kat situ memang nampak.. nampak cam best.. tapi for sure henggitnya pun kelassss!! hehehe
Tapi sekali sekala apa salahnya kan.. nk manjakan diri setelah penat kerja... ;)
Nnti bila lisa dah try, jgn lupa update kat sini k,
Let us know what is special at danaispa tu k...

oooo..roundabout bayan baru tu?
ermm .... yup! tahu-tahu..:D
member i ada rekemen spa kat situ juga.. dia kata pun bagus..
kira kat derek kedai-kedai depan BJC tu kan..
Massage dalam RM140 lebih,...nk kena pi try kat situ...:D

Lisa pi kat sana buat apa? massage ke? scrub ka? leh syer???
dia punya harga pulak?

by the way, tq for your good info... :)

Hope mod leh kasik kredit!!

[ Last edited by  manisah at 2-4-2008 04:44 PM ]

manisah posted on 2-4-2008 05:08 PM

Originally posted by kselamat81 at 1-4-2008 01:46 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
mcm mana nak menikah
kami semua ni jenis loyaq buruk
pompuan pun tak mau kat kami ni ;P

kat internet pun semua hat yg non malay ja
tapi kalo kak sendiri ada info, kongsi la dgn kami

nan ...

nun..dah kasi info..
mod pun dah kasik kredit.. ermm kenyang sampai petang
trima kasih MOD yg budiman...

|issa posted on 3-4-2008 10:58 AM

Reply #23 manisah's post

dkt roundabout tu besh.. selalu pi buat facial. sampai tertido sbb best sgt. product yg dia pakai pun ok. neostarata. massage tak buat lagi walaupun teringin. malu la..kaki byk sgt duit 2 kupang..5 kupang.. hehe

lagi satu saya selalu pi..bukannya spa atau apa pun.. dekat sunway carnival..tingkat atas sekali  byk booth siam kan? kat situ kan ada org urut kaki refleksologi. situ pun best gak nak urut2 nih. ada sekali ambik urut kaki + massage badan sekali..60 minit. very the sedap. btw dia urut badan tak gaduh bukak baju ka apa..sbb dia tak yah sental2 scrub lulur bagai. cuma massage dia ala2 excercise gitukk... ;P
Page: [1] 2
View full: Pusat Rawatan Tradisional, Massage, Refleksiologi, SPA etc kat Penang