ultra78 posted on 18-4-2008 10:42 AM

Pil darah tinggi dan ubat gastrik untuk gugur janin

Pil ‘racun benih’




Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin
anbia@hmetro.com.my



KUALA LUMPUR: Seorang gadis yang mengandung tiga bulan menderita kesakitan apabila dipaksa kekasihnya meminum ramuan ‘racun benih

orens posted on 18-4-2008 10:52 AM

lahanatnye jantan tue...:L :L :L :L

breeze posted on 18-4-2008 10:55 AM

isk keji tul la.:@ :@ :@pompuan gak yg derita sorang

ziela81 posted on 18-4-2008 10:56 AM

Reply #1 ultra78's post

:@ :@ :@ :@

sintaq posted on 18-4-2008 10:59 AM

jantan tu doktor yg tak bertauliah kot. patut dia kena try dulu campuran obat tuh..:@

geenie posted on 18-4-2008 11:02 AM

Reply #1 ultra78's post

gampang punyer jantan....

siberilmu posted on 18-4-2008 11:06 AM

:@menyirap darah aku bila baca berita nih.....

Zaman sekarang cukup senang nak bunuh manusia.....:'(

Harap ada tindakan undang2 kepada pembunuh tersebut....benda nie bukan main-main..kalo undang2 tak tegas dan berat....diorang tak takut.......kalo tidak senang la depa cuci tangan.....

Terketar-ketar aku menaip nih.....cilaka punya lelaki....

sakura_san posted on 18-4-2008 11:09 AM

kesian girl tu :(

ilya posted on 18-4-2008 11:16 AM

Jantan Betina sama jek... 2X5...

Maideen. posted on 18-4-2008 11:22 AM

Ini lah Islam hadhari?:re: :re: :re:

Ooops silap....

Ini lah tanda akhir zaman......:D  

P/S Pembuka thread ni peminat Harian Metro ka?:laugh3: :laugh3: :laugh3:

ultra78 posted on 18-4-2008 11:25 AM

Originally posted by Maideen. at 18-4-2008 11:22 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif

P/S Pembuka thread ni peminat Harian Metro ka?:laugh3: :laugh3: :laugh3:

pembuka thread bukan peminat Harian Metro...;P

yipun78 posted on 18-4-2008 12:18 PM

Pil ‘racun benih

Pil ‘racun benih

nik2121 posted on 18-4-2008 12:19 PM

rasa cam pernah baca tadi:o

yipun78 posted on 18-4-2008 12:21 PM

tatau nak rasa simpati atau rasa cam nak tempeleng je perempuan ni, bodoh sangat ...... i'm speechless laaa ngan akal sesetengah perempuan....

yipun78 posted on 18-4-2008 12:23 PM

Reply #2 nik2121's post

alamak dah ada ke Nik? x sempat jeling page 2 pon.... sorry momods .... :lol:

PutraMarhaen posted on 18-4-2008 12:25 PM

berkenalan dengan seorang lelaki berasal dari kelantan..

Just nice..:shakehead3:

yipun78 posted on 18-4-2008 12:28 PM

Tidak perlu jumpa doktor



KUALA LUMPUR: Seperti zaman jahiliah. Segelintir belia tempatan sanggup menggunakan ilmu gila dengan menggunakan pelbagai jenis pil mengawal tekanan darah dan gastrik untuk menggugurkan kandungan.

Pil itu yang boleh dibeli di farmasi pada harga RM2 dan RM5 sebutir boleh menyebabkan gadis yang memakannya mengalami sakit perut sebelum janin gugur begitu saja.

Ia berkesan bagi gadis yang baru mengandung dalam tempoh kurang tiga bulan.

Wartawan Harian Metro yang mahu mendapatkan kepastian kewujudan pil terbabit menyamar pembeli di klinik swasta di Jalan Chow Kit dan Jalan Pudu di sini, petang semalam.


Wartawan itu terus ke kaunter sebelum bertanya sama ada pil berkenaan boleh dibeli tanpa perlu berjumpa doktor.

Seorang petugas wanita berusia 40-an yang dipercayai pembantu doktor tanpa banyak soal memberitahu pil gastrik terbabit boleh dibeli pada harga RM5 sebiji manakala pil menurunkan tekanan darah dijual RM3 sebiji.

Wanita terbabit meminta kad pengenalan wartawan itu dipercayai bagi memastikan pembeli bukan anggota polis.

Sementara itu, sumber bahagian farmasi KKM yang dihubungi tidak menolak faktor penjualan bebas pil terbabit turut menyumbang kepada kes pengguguran haram bayi.

Menurutnya, siasatan pihaknya sebelum ini mendapati pil seperti Misoprostol dan Progestrexx pernah disalah guna pihak tertentu untuk tujuan menggugurkan janin.

“Biasanya wanita yang diberi makan ubat terbabit akan mengalami kesan sakit perut yang teruk sebelum janin yang dikandung gugur dalam tempoh 24 jam.

“Proses ini bukan saja dianggap sama seperti membunuh kerana boleh meragut nyawa wanita terbabit jika dos diambil berlebihan,

XoXo posted on 18-4-2008 12:33 PM

kawan2 aku ada la 2-3 orang amik ni..

n lebih banyak kawan aku tu , mengandung, tak kawin, n dah beranak.. diorang nak anak jer, laki tanak.. pelik tul

hyie posted on 18-4-2008 12:43 PM

Reply #7 XoXo's post

pliknye kwn2 ko tu .. pi tampaq muka depa sat

haryani posted on 18-4-2008 01:12 PM

herm..nak salahkan perempuan tu..mcm salah laki lak...herm..2-2 hamba nafsu...

premierleague posted on 18-4-2008 01:20 PM

padan muke ngan pompuan tu
dah kire kes berzina ni
dah le berzina.pastu gi tayang muke kat wartawan. boddwoow pompuan tu
sblm buat takmo pikir pjg.
yg untung, lelaki tu jugak sbb dah dpt 'merasa':lol: :lol: :lol: :lol:

babybueno posted on 18-4-2008 01:24 PM

Reply #5 PutraMarhaen's post

AN tak perasan lagi ke thread ni?;P

Baiduri Othman posted on 18-4-2008 01:41 PM

Nasib baik lepas berzina tak kena bunuh family members diaorg. Kalau duduk certain parts kat Timur Tgh, for sure lama dah mati. Tak sempat nak mengandung pun.

diamondvii posted on 18-4-2008 02:11 PM

tak tau nak cakap ape psl minah ni :shakehead3: :L

Muntz posted on 18-4-2008 02:31 PM

Berita nie macam nak mendedahkan formula gugurkan janin jer.
Page: [1] 2 3
View full: Pil darah tinggi dan ubat gastrik untuk gugur janin