mummychiaz posted on 24-4-2008 11:52 AM

Cucurma plus emulsion (mcm scott emulsion gak)

Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott Emultion. Fungsi dia sama gak..Membantu pertumbuhan dan perkembangan,membantu meningkatkan daya tahan tubuh & membantu memperbaiki nafsu makan. So far, anak mamy makan ni..jarang sgt kena selsema & batuk..and plg obvious dia kuat makan..tp tkde bdan jadi gemuk..cuma klu dukung dia tu terasa gak la berat dia bertambah..

Apa2 pun yg penting dia selalu sihat and jarang sakit..Kalau is bg good benefit utk anak2 kite why not kite try kan..ada forumer lain penah cuba? Tapi mamy rasa majority mesti ramai bg scott emulsion kan? Tapi scott emulsion ok gak cuma cucurma ni lebih byk kandungan vitamin nya. :loveliness:

white_orkid posted on 24-4-2008 12:07 PM

ingatkan cucur kurma tadi.... nyam2 lapar plak ujan2 nie....:lol: :lol: :lol:

qumang posted on 24-4-2008 12:10 PM

yeke bagus?
baby mummy mkn sejak umur bila?
baby qumang baru je seminggu try scott emulsion. nampak ada kemajuan sikit. klu tak sebelum ni selsema memanjang je. maklumlah anta kt taska. cuma masalah skrg baby qumang xnk mkn. body kecik je. so, qumang bg multivitamin with lysin. takpe ke klu bg 2 suplement sekali gus. :o  any advice from other forumers?

iklilshaza posted on 24-4-2008 12:34 PM

Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...

boleh try ni...kat farmasi ada jual ke? brp harga? rasanya camne ekk??....

mummychiaz posted on 24-4-2008 01:38 PM

Reply #3 qumang's post

hmm..so far mamy tgk shiraz apa yg disuap..dia nganga kan je mulut dia tu..dulu dia susah gak nk makan..and b4 ni tk penah ada mik apa2 supplement pun..mamy start bg umur 11 bulan..cucurma nileh start seawal 6 bulan..leh tgkkt label dia..

susu pun kuat skang..1kg seminggu confirm habis..tp badan dia tkde la gemuk..cuma bila dukung tu mmg terasa la kesemangatan dia tu..;P

yg penting dia jarang sakit..alhamdulillah la..itu yg penting sebenarnya..cuba la dulu tgk mcm mana results dia..harga murah je..hr tu kt watson ada sale..mamy beli RM 4.95 je.  Alhamdulillah ada perubahan... :)

mummychiaz posted on 24-4-2008 01:39 PM

Reply #4 iklilshaza's post

kt farmasi ada jual ni iklisshaza..biasanya la..sbb mamy beli ni pun kt watson..

dia ada satu perisa je..rasa oren...tp klu kt indonesia ada perisa oren & strawberry. :)

sha_n posted on 24-4-2008 03:21 PM

Originally posted by mummychiaz at 24-4-2008 11:52 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Salam sumer..

Forumers penah dgr tak Cucurma Plus Emulsion ni..Dia mcm Scott Emulsion gak..Tapi bila mamy tgk kt nutrition dia..Cucurma ni lebih byk vitamins and other nutrition daripada Scott ...


Cucurma Plus Emulsion??
emm....lom pnah jumpe lg mummy..
b4 ni bg anak sha Scoot Emulsion...so far ok lah,jarang selsema...
tp nti nk try cari Cucurma Plus Emulsion ni...
:) :) :) :) :) :) ...

qumang posted on 24-4-2008 05:00 PM

kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.

mummychiaz posted on 25-4-2008 09:21 AM

Reply #7 sha_n's post

dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon.. :)

mekma posted on 25-4-2008 11:31 AM

mmm ni nak cuba ni, anak mek pun kerap kena selsema n batuk

sha_n posted on 28-4-2008 11:23 AM

Originally posted by qumang at 24-4-2008 05:00 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
kalau bg scott emultion memang akn jrg selsema ke?
sori la.. qumang ni new parent. so, bnyk lgi kena belajar. bg all the parents yg pernah bg ank2 mkn scott ni kongsi2 ler pengalaman.

Scoot ni tuk boost imune....n utk pertumbuhan gigi dan tulang yg kuat..:) :)

sha_n posted on 28-4-2008 11:23 AM

Originally posted by mummychiaz at 25-4-2008 09:21 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
dia baru di malaysia..tp klu kt indonesia dah lama keluaran ni..ada dlm iklan kt tv tu..

cucurma plus emulsion ni product dari indon.. :)

oic...patut la lom pnah jumpe..:) :)

kasutcantik posted on 29-4-2008 03:00 PM

kat farmasi ada ker aaa...x pernah nampak lak..buat masa skang ni memang bagi anak scot emulsion...:)

luv_ma posted on 29-4-2008 04:06 PM

x pernh nmpak lagi..

sha_n posted on 30-4-2008 09:09 PM

Reply #1 mummychiaz's post

mummy..kt watson ade ke?ptg smlm sggah watson,xde pun?ke sha yg x pasan?

mekma posted on 7-5-2008 02:31 PM

kat giant ader jual

qumang posted on 7-5-2008 02:45 PM

kat farmasi sebelahan dgn pasaraya ong tai kin, gombak pun ader jual.

mulberi posted on 16-5-2008 05:33 PM

Reply #1 mummychiaz's post

Hr tu Mul temankan jiran gi Giant, ade nampak mende ni.. Jiran nk beli scott emusion (warna & kotaknya pon nk hampir sama dgn scott kan?) Dah nk terambil Curcuma ni, tp psl tak pernah dgr lagik, so dia letak balik. Amik Scott jugak. Mase tu tgh offer kat Giant, botol besar RM9.90 tak silap..

Sasha posted on 20-5-2008 01:40 PM

Reply #1 mummychiaz's post

bole beri anak sampai umur brapa ?

mummychiaz posted on 22-5-2008 10:05 AM

Reply #19 Sasha's post

cucurma plus ni leh start seawal umur 6 bulan dan ke atas sampai la org dewasa.. :loveliness:

Sasha posted on 22-5-2008 12:07 PM

Reply #20 mummychiaz's post

ooh sama mcm scot emulsion ek.. :loveliness: semalam saya pegi giant..ada nampak cucurma plus ni sebelah  dgn scot emulsion..tp takut  nak beli takut anak dia rasa lain sket dia tak nak semua apa yg i kasi nanti..:L

asz1974 posted on 27-5-2008 01:50 PM

Saya dah beli cucurma plus nie kat farmasi kat umah harga RM6.50 sebab nak bagi kat baby yang kecik umur 9 bulan tapi badannya kecik sgt tapi lasak...

morango posted on 9-6-2008 11:10 AM

jap g nak try cari utk my son sbb dia asyik selsema jer....

asz1974 posted on 9-6-2008 04:16 PM

Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lagi satu berselera pulak dia makan. Tapi saya cuba bagi kepada abgnya yang ada asma tapi tak sesuai bertambah batuk pulak mungkin allergic pada oranges...

morango posted on 16-6-2008 11:24 AM

Originally posted by asz1974 at 9-6-2008 04:16 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Alhamdulillah anak saya yang 9 bulan tu sebelum nie asyik selsema (sebab tak leh sejuk) dan batuk tapi sejak bagi Curcuma emulsion nie dah okay le. Takut pulak sebab cepat sgt pulak effectnya lag ...

mor bg kat baby 9 bulan... dia batuk
Page: [1] 2
View full: Cucurma plus emulsion (mcm scott emulsion gak)