missdiyana posted on 27-4-2008 11:03 PM

masalah pipi tembam

sesapa kt sini ada tak petua nak kuruskan pipi yg tembam?
share plzzz :L

JAY-Z posted on 27-4-2008 11:12 PM

Reply #1 missdiyana's post

mesti awak comel :loveliness: :loveliness: :loveliness:  abang jay suka :loveliness: :loveliness: :flower: :flower:

skycrew posted on 27-4-2008 11:14 PM

Reply #1 missdiyana's post

meh aku cubit :$ ;P

baroque posted on 27-4-2008 11:16 PM

chubby ke??ok la...comel

ChiLok posted on 27-4-2008 11:19 PM

tembamkan bagusssssssssssssssssssssss

roozaimee posted on 27-4-2008 11:20 PM

Originally posted by missdiyana at 27-4-2008 11:03 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
sesapa kt sini ada tak petua nak kuruskan pipi yg tembam?
share plzzz :L

meh aku pon nak cubit :lol:

skycrew posted on 27-4-2008 11:21 PM

Reply #1 missdiyana's post

adakah anda berasal dari bukit panjang?

mawarputih2612 posted on 27-4-2008 11:39 PM

harap sesape yg tau petua slimkan muka,boleh bagi petua utk miss ni :D
sian dia sampai buka thread dlm 2 bod dah :(

kujakucha posted on 27-4-2008 11:50 PM

haahla..x de ke petua nak kuruskan muka..muka ku pun tembam ni

demonagirl6 posted on 28-4-2008 12:17 AM

Originally posted by kujakucha at 27-4-2008 11:50 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
haahla..x de ke petua nak kuruskan muka..muka ku pun tembam ni

pipi aku tembam gak...tapi aku suka

KaKLaLa_Lost_id posted on 28-4-2008 12:19 AM

Reply #3 skycrew's post

cik adik dah pandai cubit2 ek

skycrew posted on 28-4-2008 12:23 AM

Reply #11 KaKLaLa_Lost_id's post

hehehe..baru belajar :P

missdiyana posted on 28-4-2008 01:27 AM

aiyak... korang neh... huhu... tawu takpa mawarputih..
tolongla aku.. huhu.. pipi aku ni mmg jenis chubby dr kecik..
tp ni makin chubby..
aku nak kuruskan skit ja.. hukhUk..
sampai ada yg dh tegur aku mcm makcik2..huwaaa :'( (www.myspace.com/missdiyana) -mcm makcik2 kah
aku??? sedey weii:'(

fifie_olin posted on 28-4-2008 08:07 AM

pipi aku pon tembam..:$
tp yg aku perasan bila aku kurus...pipi ku pon kurus sama..
so aku rs ko kena kurus kan badan la...

cupcake posted on 28-4-2008 08:09 AM

Reply #1 missdiyana's post

i have the same problem as u dik. berat underweight, tapi kat muka tembam. things i've tried utk mengurangkan masalah ni:

i) ultrasonic facelift -- pernah try sekali je kat salon, takla mahal sgt, tambah rm50 kot on top of facial. tapi effect dia tahan kejap je.
ii) pegi buat facial at least sebulan sekali -- ni bagus especially time dia massage your face.
iii) massage muka sendiri kat rumah bila basuh muka, apply moisturizer malam2 -- teknik2 massage muka ni boleh belajar masa pegi facial, or belajar kat youtube.

i rasa no iii) tu bagus utk diamalkan, and alhamdulillah, rasanya skrg ni dah kurang sket tembam :lol:

cupcake posted on 28-4-2008 08:11 AM

Reply #14 fifie_olin's post

rasanya tak semua org tembam kat pipi bila tembam kat badan. ada gak org2 yg badan kurus kering tapi muka jenis tembam, hehe...

gals2 posted on 28-4-2008 08:27 AM

Reply #15 cupcake's post

so apa teknik dia:o

jipo3 posted on 28-4-2008 08:29 AM

Reply #15 cupcake's post

pipi jipo pun tembam gak...bile pakai tudung rasa seksa sangat nak kena adjust sana..adjust sini...penah try yang no (3)..tapi buat sendiri la....erm..xberkesan la untuk jipo...yang jipo perasan kalo tido 2-3 jam je memang muka boley kurus sket...huhuhu...xkan nak kurang tido tiap2 ari...

cupcake posted on 28-4-2008 08:32 AM

Reply #17 gals2's post

teknik massage muka ke? kalau pegi facial, cuba hafal step2 diorg massage tu. usually akan ada part dia massage bhgn pipi and tolak ke atas...ish nak terang secara tulisan mmg susah, hehe. kalau tak, cuba search kat youtube, banyak video2 yg ajar cara buat facial massage ni. cubalah. :lol:

yela posted on 28-4-2008 09:49 AM

rasanya if muka tu tembam...kena live with it la. mine also tembam!

shizamak posted on 28-4-2008 09:51 AM

comei pe pp tembam..pp ku jg tembam..;P

cupcake posted on 28-4-2008 09:57 AM

Reply #20 yela's post

good attitude! :) macam peserta ANTM kata, "i have flaws, but i make them beautiful"...:loveliness:

shb posted on 28-4-2008 05:12 PM

cam shb kalau badan krus muka pun kurus sekali...tapi time betul2 kurus dulu muka kurus cam tak sesuai lak...ramai ckp kalau pipi berisi skit better...
so now badan ok..pipi kasi berisi skit..
satu lagi org pipi tembam lambat nampak tua...kalau kurus senang nampak dimakan usia..
tak pun time make up tu pandai2lah shading2 bagi tak nampak sgt ketembamam nya...
ok lah tuuu....:loveliness:

KaKLaLa_Lost_id posted on 28-4-2008 05:15 PM

Reply #12 skycrew's post

hhahah elok lah tuh belajor dulu ek..nanti senang hahaha

missdiyana posted on 28-4-2008 06:31 PM

Originally posted by cupcake at 28-4-2008 08:09 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
i have the same problem as u dik. berat underweight, tapi kat muka tembam. things i've tried utk mengurangkan masalah ni:

i) ultrasonic facelift -- pernah try sekali je kat salon, takla mahal  ...

oww/ kalo buat facial pun bleh kurangkan pp tembam eh? nak kena try gakla wat facial pasni..
b4 this tak penah lagik wat facial..
kalo tgk memang saiz badan ngan saiz pipi ni tak seimbang la..
mmg la badan pun chubby tp takda la sechubby pipi..
InsyaAllah.. sy akan try semua petua yg korang kasik..
(smalam dh try tak tido guna bantal..sakit tengkuk..aiyak)
Page: [1] 2 3
View full: masalah pipi tembam