norlianis posted on 30-4-2008 11:48 AM

London Weight Management & Slim World...mana yg bagus

Sesiapa yg ada experience... boleh kongsi sama2 :loveliness: :loveliness: :loveliness:

purpearllyna posted on 30-4-2008 11:50 AM

sume mahal2 belaka...

shizamak posted on 30-4-2008 12:08 PM

Reply #1 norlianis's post

den x mampu...2 2 pun mahal :P  :P

wjc610 posted on 30-4-2008 12:24 PM

kalu tanya mana bagus rasanya MARIE FRANCE....saya mmg ada pengalaman n mmg planggan samapi dah dpt privilage card..tp faham2lah dekat 10k habis......mmg btl2 berkesan sbb turun 7 kilo after bermodalkan 10k....huuhuhuhuh....tp skrg dah kembali berat asal sbb senang hatu sgt pas kawin...huhuhuhuhu...apapun, petua yg plg mudah nak kurangkan n maintain berat is kena minum air kosong atless 3 liter per day...pagi mkn cereal, tgh hari mkn nasi 1 mangkuk n lauk ayam kecil/ikan kecil/sayur dan malam makan sup sayur..bykkan makan buah ketika rasa lapar...skrg saya dah kembali kurang berat sbb amalkan pemakanan seperti yg pakar pemakanan saya nasihat...

wassalam

norlianis posted on 30-4-2008 12:28 PM

Reply #4 wjc610's post

terima kasih ... atas nasihat tu... nie gara2 nak kurang kan lemak tepu di badan nie lah yg dok cari tempat slimming nie... :'( :'( :'( :'(

wjc610 posted on 30-4-2008 12:37 PM

Reply #5 norlianis's post

pakar kat marie tu nasihat...kena excercise...kalu blh jogging..kalu plh simple pun kena jln cepat2....sekurangnya 45 min sehari, 2 kali seminggu..kalu blh everyday...pastu blh beli timbang yg kira % fat kat OSIM atau GINTELL...cubalah..tak yah pi tempat2 slimming tu...buang duit...yg penting kawal makan n bersenam..kalu tak nak pun, buat yoga sendiri kat umah..sya yakin pasti boleh hilang lemak tepu tu....

Saya ni rasa rugu sgt2 ngan 10k tu.....skrg pk pk balik, 10k tu blh buat deposit beli condo tau....huhuh

sesal kemudian tak berguna

bytie posted on 30-4-2008 12:52 PM

i pun gi slimming centre gak...gtl2 buang duit..kononnye tkut xdpt berat badan asl lps delivered..i pegi slim world....so far ok...dr thn lps...bln 6 prgi...smpi thn ni xabis2 treatment..co'z mls nak pegi,,,so far berat i ok...maintain 46kg...co'z i breastfeeding kat baby i...tpp...

xyah gi slimming centre pun xpe...diet sndiri je....cume klu berat n bntk fizikal yg terlampau kenela gi slimming centre...

sue_liah posted on 30-4-2008 01:02 PM

wah 10k tu...kalau ada duit bole la kot, tp yg xde duit mcm sue ni diet sendiri la tp kdang2 kurang bjayala kan...kena kuat smangat:L

bearrina posted on 30-4-2008 05:15 PM

i pun gi buat treatment gak.kat London W. Management. Memang berat turun tapi frankly speaking, kalau tak gi sana pun boleh turun gak coz berat turun bukan pasal treatment tp pasal diet n disiplin.
lepas delivered baby, berat turun  then konon nak cepat gi register London..turun gak n now dah stop pun still turun gak.
Yang penting semangat nak kurus n mesti jaga pemakanan.
daripada bayar mahal gi centre mcm tu, better invest kat produk kesihatan
Cth if bayar rm3000 utk treatment, berat turun tak seberapa.Duit sebanyak tu boleh beli berbotol-botol supplement.

bearrina posted on 30-4-2008 05:20 PM

1 pesanan dietician kat london tu ajar yg still saya amal if insaf sket lepas makan banyak :
Metabolisme kita macam bell curve. pagi rendah then naik sket n paling tinggi tengahari n kemudian menurun semula dan rendah semula malam.
So if nak makan carbo, makan tengahari..coz tengahari metabolisme tinggi n cepat proses. if makan carbo time metabolisme rendah, tenaga lebih tu jadi lemak lah...

mulberi posted on 30-4-2008 06:11 PM

Originally posted by bearrina at 30-4-2008 05:20 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
1 pesanan dietician kat london tu ajar yg still saya amal if insaf sket lepas makan banyak :
Metabolisme kita macam bell curve. pagi rendah then naik sket n paling tinggi tengahari n kemudian me ...
Emm.. good tips nihh... Mul ni pon skang montot dah kembanggg semcm jekk.. malu tgk dpn cermin!:$:$

ciput3533 posted on 30-4-2008 06:35 PM

London W. Management.... kawan aku pegi...... SA asyik nak suruh dia bli product....
diaorang suka push2 kiter....mempromote serum lar...apa lar...

kawan haku sampai give up tak moh pegi....rugi dlm 3 k.....

XoXo posted on 30-4-2008 08:04 PM

meh la join kita nye page :D

fhanem posted on 2-5-2008 08:42 AM

kawan i gi london... after a month treatment kurang 6 kg.... to date rasanya dkt 12kg kot...
tapi  the amount of money yg dia spent. .rasanya more than 10k... treatment lain... pastu makanan supplement lagi...
isk.. sayang giler duit tu...tapi its up to u lah kan.. klu rasa worth it and can afford.. just go for it

peachlily^ posted on 2-5-2008 09:43 AM

peach kalo ade 10k..nak setup mini gym..beli weights n bench je
utk cardio bleh pi jogging..
pastu beli fat burner ngan protein shake

adnil posted on 2-5-2008 11:58 AM

aku cakap diri aku lah eh.. org lain aku tak tau ler...masalah with beli barangan fitness kat umah, hot hot chicken # jer .. pas a few months, barang tu seme dok kumpul habuk ler..

norlianis posted on 6-5-2008 10:45 AM

Reply #12 ciput3533's post

tul tu...  dah cuba pegi .... suka paksa2 org...:mad: :mad: :mad:

mrsjedi posted on 13-6-2008 03:35 PM

hahaha... i pun dah terkena nga London ni... terbang duit aku rm2k+...huhuhu:'(

Derang ni mmg pandai pujuk rayu..end up kita pun tergoda...tu yg tensen..
so my advise to sume org... better diet ikut our own style...tak yah nk buang duit...

fatinz posted on 13-6-2008 03:46 PM

pd aku, baik turunkan secara semilajadi...
jaga makan (jangan makan malam or jgn trus tdo lepas makan), exercise (sekurang2nya 3 kali seminggu), selalu berpuasa (isnin khamis + bulan rejab + bulan syaaban + puasa 6 bulan syawal), ikut sunnah Rasulullah..lps makan kene berjalan bapa langkah ek...100 ek...

jimat dan berkesan...biar lambat turun asalkan berpanjangan....

princess_sara posted on 13-6-2008 04:22 PM

hi semua...............i baru je sign up kat LWM.....dulu i pernah buat slimming treat dekat slim world....ok la jgk tp compared to LWM.......i rasa slim world tu mahal la.....klu package RM1599 slim world tu.... i rasa x turun kg banyak mana pun........mesti u nk tambah session lagi...

eezah797 posted on 13-6-2008 04:31 PM

Reply #7 bytie's post

bape bytie nye ongkos tu?

princess_sara posted on 13-6-2008 04:31 PM

masa dkt slim world i spent around rm 4k, dkt LWM nie i sign up for package RM5.5k tapi i compare dgn slim world banyak session treatment i dpt. i actually baru delivered my 3rd baby.....x tau susah sgt nk turun berat kali nie.....i dah exercise, ikut healty diet plan...tp dok mcm tu jgk....tu yg give up terus sign up dkt LWM.....

masa i pegi sana mmg i dah niat nak amik treatment, so masa nego harga n package diaorg paksa i srh swipe credit card la apa la....so i refused...i ckp i nk amik package but i nk byr deposit je dulu later bila dh start baru i byr.....then diaorg ok je la takut i lari kan.....hehehehe

tapi diaorg nie mmg pandai la buat kita impress dkt service diaorg.....paksa memaksa tu mmg keje diaorg la.....

dkt slim world dulu mcm tu jgk.....i amik package tu i kata budget rm4k...lepas tu dia paksa i tambah mcm2 n amik product mcm2 i ckp x nk, xde duit....so diaorg x paksa dah la...

ina_1195 posted on 16-6-2008 09:21 AM

Ada sape2 yg pernah try slimming treatment kat Mayfair tak ?

skuter_buruk146 posted on 7-7-2008 04:53 PM

erm..aku ni baru berkire-kire nak amik LWM or Slimworld..duit pun aku dah simpan cume tak tau mane satu nak pegi..

tapi bile bace posting korang ni,pikir2 balik baik aku diet sendiri je..pastu masuk fitness:D

fhanem posted on 8-7-2008 08:54 AM

Reply #24 skuter_buruk146's post

aku rasa baik ko masuk forum xoxo tu.. amalkan pemakanan sihat n exercise...
klu ko gi slimming centre tu pun ko kena diet gak.... klu tak rugi jer duit ko berpuluh ribu..
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: London Weight Management & Slim World...mana yg bagus