lizsha posted on 8-5-2008 08:21 PM

Nak hilangkan bulu kaki secara natural

nk tnye nsht n petua korang semua camane nk hilangkan bulu kaki secara natural n xkn tmbuh blk..ak guna produk veet tap dpt effect mcm bulu tmbuh mkin ksar n kaki pn jad merah2 n gatal...plz help me...:'( :'(

kitty_c@t posted on 8-5-2008 09:11 PM

kat mana tah den baca lam majalah rapi kot... minum spearmint tea bleh kurangkan masalah bulu-bulu nih... pastu den surf  kat internet memang betul spearmint tea bleh kurangkan masalah bulu nih.. cthnya:

Tea 'controls female hair growth'
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/6376599.stm

Spearmint tea -- A possible treatment for hairy women
http://www.scienceblog.com/cms/spearmint-tea-a-possible-treatment-for-hairy-women-12643.html

cer lah try... den nih nak kata berbulu terlampau tu tade lah.. tapi ada lah jugak... :lol: tapi tulah nak carik spearmint tea semata tu susah... selalunya dah combine ngan daun2 teh lain.. klo jumpa semata spearmint bitau ehhhh...

demonagirl6 posted on 8-5-2008 09:12 PM

Originally posted by lizsha at 8-5-2008 08:21 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
nk tnye nsht n petua korang semua camane nk hilangkan bulu kaki secara natural n xkn tmbuh blk..ak guna produk veet tap dpt effect mcm bulu tmbuh mkin ksar n kaki pn jad merah2 n gatal...plz help ...

Muahahahahaha...
Serigala Jadian!

buahcinta posted on 8-5-2008 10:41 PM

saya pulak takde bulu kat lengan, kaki. tak dapek nak nolong. :bye:

ungu_violet191 posted on 8-5-2008 10:45 PM

rsnyer dh ader thread ni..cuba search..

ungu_violet191 posted on 8-5-2008 10:45 PM

rsnyer dh ader thread ni..cuba search..

pholidia posted on 8-5-2008 11:16 PM

nak buang bulu nak watpe? :loveliness:  ada skit2 tu kira ok la tuu, hihi

tp lps potong @ cukur memang bulu jd makin tebal+kasar

yela posted on 8-5-2008 11:28 PM

Originally posted by kitty_c@t at 8-5-2008 09:11 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
kat mana tah den baca lam majalah rapi kot... minum spearmint tea bleh kurangkan masalah bulu-bulu nih... pastu den surf  kat internet memang betul spearmint tea bleh kurangkan masalah bulu nih.. ...

kang takut tang yg atas kepala lak yg thinning! :funk:

honeyponey posted on 8-5-2008 11:57 PM

Reply #8 yela's post

;P ;P ;P ;P ;P ;P  betul betul

Ice_Q posted on 9-5-2008 10:43 AM

Ada satu lotion...takde kat m'sia...brand Aveeno...ice baca review kalau pakai nie lama-lama bulu kurang tumbuh..

kitty_c@t posted on 9-5-2008 09:27 PM

Reply #8 yela's post

ikekekek yang tak dapek nak tulun ikekekkeke.... nanti bold 'head' n beautiful lah nantinya.. iekkeke ;P

ungu_violet191 posted on 9-5-2008 09:30 PM

kalu guna epilator x berkesan ke?

yela posted on 9-5-2008 09:42 PM

Originally posted by ungu_violet191 at 9-5-2008 09:30 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
kalu guna epilator x berkesan ke?

sakit kan...and tumbuh balik. my sis ada epilator ni...now tak tau dia pakai ke tak.

yela posted on 9-5-2008 09:43 PM

Originally posted by kitty_c@t at 9-5-2008 09:27 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
ikekekek yang tak dapek nak tulun ikekekkeke.... nanti bold 'head' n beautiful lah nantinya.. iekkeke ;P

hehehhe..kita nak clear tmpt lain, tmpt lain lak yg clear...haru! ;P

ungu_violet191 posted on 9-5-2008 09:53 PM

sakit ke yela? mahal gak epilator ni kan dlm 200-300..

yela posted on 9-5-2008 10:38 PM

Originally posted by ungu_violet191 at 9-5-2008 09:53 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
sakit ke yela? mahal gak epilator ni kan dlm 200-300..

mau tak sakit...dia cabut dari umbi tau! cam waxing gak la. i ni buat kat tempat2 lain yg bukan kaki (kaki ku nasib tak berbulu )....mmg sakit...walaupun dah brapa byk kali buat pun...MASIH sakit!

Lady Capulette posted on 9-5-2008 10:39 PM

my cousin pakai epilator philips.dia beli masa kat UK.bila time dia nak guna tu tu muka berkerut2 la jugak tapi dia kata bil adah biasa mcm gigit semut je..tapi mmg smooth la..i tgk mcm mesin potong rumput je bunyi pun mcm..huehhue..dulu dia guna veet wax tu tapi dia kata kat mesia takde hot wax yg ade mcm jenis strip slalu tak tercabut pun..dia dulu kecik2 gatal pegi main pisau cukur shave kaki dia pastu trus tumbuh banyak sian dia..yg klaka kaki dia je tgn semua takde ape..

tomyum posted on 10-5-2008 12:41 AM

i pakai epilator (philips) for underarm n kaki...

sakit mmgla sakit, tp alah bisa tegal biasa..

i dh try mcm2... yg stkt mcm shave jer (e.g veet) or diy wax- yg ni i pakai nad's.. lama gak i pakai ni...

maybe sbb tu biler i switch to epilator.. x sakit sgt... xder pun kerut2 dahi pun..

as for permanently... x tau gak...

tp honestly.. to 1st timers.. mmg la sakit. just imagine dier cabut berurat2 in one time...

ungu_violet191 posted on 10-5-2008 04:31 PM

tomyum kalu philips punya brp rm? lama2 halus x bulu tu kalu guna epilator ni?

XoXo posted on 10-5-2008 05:20 PM

brand avon ada.. lotion tu bagi bulu kurang tumbuh
selamat mencube

tomyum posted on 11-5-2008 12:17 AM

Reply #19 ungu_violet191's post

hmm.. x igt ungu....

tp dlm 150 kot... tom beli kat klcc.  kt eskalator yg bleh g tasik air pancut dier tuh kan... x igt tgkt braper.. tp kedai tu tepi eskalator tu la....

psl bulu jd halus tu... tom ni jenis yg bulu tebal *malu* *nyorok*:mad: :'(

tp bergantung pd org agaknyer...

asal2 nyer tom mmg shave. *pdn muka*

then, next tom try veet, silky touch.. samer jer konsep ngan shave... bhn kimia dier memutuskan bulu tuh jer.. bkn cabut pun..

then, try pakai strip wax. ni mmg out.. sakit jer lebih, result?  0..

then, i tried hot wax., i pakai brand nad's. 1st time beli sbb tgk kat smartshop...

lama i pakai ni.. berkesan... sakit dier kurang dr strip wax.. hasil surely better than shave.

then, after ky smartshop pun dh x jual... i knl ngan epilator.

my 1st one was braun.. dkt 300 in rm... pakai 2 thn lebih..

now using philips ni la...

tp kan... sbb akar i dh x kuat agaknyer sbb dh wax dulu.. kurang sikit sakitnyer..

my sis pakai 1st time, meraung gak...

tp kalau dh buat sll... mmg mcm kene gigit semut ape jer...:D

as for result... w/pun x lah jd halus.. at least x setebal dulu... n licin dier thn lama.. best la feeling as compared to shave...

tom akan shave lps mandi... sbb nk make sure liang roma dh terbuka sket.. possibility bulu tu putus kurang...

hope dat helps....:D :D

lizsha posted on 11-5-2008 02:27 AM

epilator nh ape?

lizsha posted on 11-5-2008 02:31 AM

mak oit seksanye nk cbut bulu nh...uwaa:funk: :funk:  mau aku meraung sorg2 dlm blik mse nk buat operation buang bulu nh..ha3;P

lizsha posted on 11-5-2008 02:32 AM

lotion yg brand avon nh name lotion tu ape?dlm brape rm eh?

lizsha posted on 11-5-2008 02:34 AM

tom krenye lps gne epilator yg philips nh da x ksar r tmbuh blu 2?malu r kaki gue berbulu nk licin n smooth mcm kaki si elyana tue:$ :$
Page: [1] 2 3 4 5
View full: Nak hilangkan bulu kaki secara natural