AinFarisya posted on 23-5-2008 09:19 AM

About Pekida - Apa maksud Buah?

Jom bincang pasal Pekida

Ain nak tanya, apa benda 'buah' yg disebut-sebut dorang tu?

Macam buah silat ke, buah-buahan tempatan ke, buah kat badan manusia ke atau apa?


Lagi satu, betul ke Pak Lah kepala Pekida?

Pak Lah pun pandai main buah jugakkah?

[ Last edited by  dexa at 29-5-2008 03:40 AM ]

geng_tx posted on 23-5-2008 09:24 AM

buah dadu ke ain?

eden suke makan buah chempedak di luar pagar;P

tuah_r posted on 23-5-2008 09:26 AM

Originally posted by AinFarisya at 23-5-2008 09:19 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Jom bincang pasal Pekida

Ain nak tanya, apa benda 'buah' yg disebut-sebut dorang tu?

Macam buah silat ke, buah-buahan tempatan ke, buah kat badan manusia ke atau apa?


Lagi satu, betul  ...

pandaiiiii...die bleh buat buah NAGA :lol:

QAX posted on 23-5-2008 09:27 AM

Reply #1 AinFarisya's post

buah dada kot.... :$

PutraMarhaen posted on 23-5-2008 09:27 AM

PEKIDA patut tukar nama jadi PEBEMBU
pertubuhan belasah melayu bersatu..

AinFarisya posted on 23-5-2008 09:27 AM

Originally posted by geng_tx at 23-5-2008 09:24 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
buah dadu ke ain?

eden suke makan buah chempedak di luar pagar;P

entah la

mungkin yg jenis suka berjudi suka main buah dadu kot :lol:


ni video pasal buah 30

apa kejadahnya aksi mamat tu?

apakah itu satu bahasa isyarat yg baru untuk ahli-ahli Pekida?

atau kalau buat macam tu lama-lama boleh bertukar jadi Otromen?

eYfVoxVNnAI

metalacademic posted on 23-5-2008 09:28 AM

merepek je pakida ni.

mamaque posted on 23-5-2008 09:33 AM

sesiapa pun leh join pekida...meh berdaftar ke cawangan berhampiran, area lembah pantai, pejabat kat pantai dalam

sailfish posted on 23-5-2008 09:33 AM

sepatutnya org Melayu kena tahu apa pekida serba sedikit..

setahu aku.. Pekida adalah pertubuhan org Melayu yg bersatu tanpa ada fahaman politik... ia perjuangkan agama, bangsa dan akan mara ke depan bila kedudukan Melayu terancam atau ada rusuhan kaum umpamanya...

dan setahu aku juga.... sapa2 perdana menteri tak kira parti akan jadi ketua Pekida..

cuma sekrg ini,,... pekida disalhtafsir apabila ada golongan esp org2 muda menggunakan pekida utk tujuan samseng, peras ugut dsbnya..

tuh pengetahuan aku ler.. kalo ada lain

gimme69 posted on 23-5-2008 09:35 AM

:o PEKIDA nie persatuan  buat isyarat lucah ke

gimme69 posted on 23-5-2008 09:35 AM

:o PEKIDA nie persatuan  buat isyarat lucah ke

AinFarisya posted on 23-5-2008 09:37 AM

Originally posted by sailfish at 23-5-2008 09:33 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
sepatutnya org Melayu kena tahu apa pekida serba sedikit..

setahu aku.. Pekida adalah pertubuhan org Melayu yg bersatu tanpa ada fahaman politik... ia perjuangkan agama, bangsa dan akan mara k ...


masalahnya Pekida ni bukannya jadi penyelamat Melayu

tapi hari ni popular sebagai pembuli org Melayu


samseng Cina pun tak kacau orang Melayu (yg takde kaitan dgn mereka)

tapi Pekida ni, hal remeh temeh (eksiden moto) pun panggil geng pukul the other party

p4k4bu posted on 23-5-2008 09:38 AM

Hmmm... bunyi macam secret society je :o

mamaque posted on 23-5-2008 09:41 AM

jgn lihat keburukan pekida jer, hari tu pasal pelanggan melayu kena ugut kat petaling street, PEKIDA telah buat 'perarakan' tnjuk kekuatan kat petaling...kasi samseng2 cina ni kecut teloq skit:P

Nash^Roy posted on 23-5-2008 09:44 AM

so pekida lebih pd memperjuangkan melayu la? bukannya islam? ciittt... gua tarak minat la ini mcm..

Nash^Roy posted on 23-5-2008 09:46 AM

Reply #14 mamaque's post

ic.. jadi ngan membuat perarakan and wat samseng cine kecut telur maka pekida ni islamik la ye.. my @$$

AinFarisya posted on 23-5-2008 09:47 AM

Originally posted by mamaque at 23-5-2008 09:41 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
jgn lihat keburukan pekida jer, hari tu pasal pelanggan melayu kena ugut kat petaling street, PEKIDA telah buat 'perarakan' tnjuk kekuatan kat petaling...kasi samseng2 cina ni kecut teloq skit:P

setakat berarak je ke? ;P

lepas berarak tu terus beradab ke samseng Cina tu sampai sekarang hehehe? :lol:


itu la masalah Pekida

dengan bangsa lain sikit punya penakut

tapi dengan bangsa sendiri cepat je nak naik tangan

aniqq_torres posted on 23-5-2008 09:48 AM

Reply #9 sailfish's post

owh tidak pekida skrg dipergunakan utk kepentingan politik unmo...adik aku masuk kawasan keramat dia ada ckp beruk khairy pernah ajak semua jemaah kat keramat utk wat kacau kat ijok:lol:

AinFarisya posted on 23-5-2008 09:48 AM

eh, takde sape ke nak tolong jawab persoalan Ain tu?


APA ITU BUAH PEKIDA?


apakah itu special power dorang bila jadi apa-apa?

aniqq_torres posted on 23-5-2008 09:50 AM

Reply #19 AinFarisya's post

buah 2 maksudnya satu cara utk menunjukkan dia adalah ahli pekida..

aniqq_torres posted on 23-5-2008 09:50 AM

Reply #19 AinFarisya's post

buah 2 maksudnya satu cara utk menunjukkan dia adalah ahli pekida..

waddy posted on 23-5-2008 09:53 AM

Ler.. simple je..

Untuk mengenalpasti geng2 dia la... buah neh jugak tunjuk untuk tunjuk ranking..contoh ayahanda buah dia..kira2 camtu la...

Tapi mmg takda faedah nya...

;P;P;P

Hanya berani ngan orang melayu je... ngan orang lain menikus sorang2...

AinFarisya posted on 23-5-2008 09:54 AM

Originally posted by aniqq_torres at 23-5-2008 09:50 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
buah 2 maksudnya satu cara utk menunjukkan dia adalah ahli pekida..


laaa itu je ke fungsi nyer?

yg sampai nak terkehel urat tangan, nak terpeleot jari

dengan segala bentuk ketam, arnab, rama-rama, spider, dinosor, landak dan sebagainya tu

hanya sekadar untuk pengenalan keahlian Pekida? hahahahaha :lol:;P


dorang tak pernah dengar pasal RFID kot

aniqq_torres posted on 23-5-2008 09:56 AM

Reply #23 AinFarisya's post

:lol: :lol: ....fungsi buah pon utk menunjukkan sapa kepala..n sapa bdn

azmira81 posted on 23-5-2008 09:56 AM

Originally posted by mamaque at 23-5-2008 09:41 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
jgn lihat keburukan pekida jer, hari tu pasal pelanggan melayu kena ugut kat petaling street, PEKIDA telah buat 'perarakan' tnjuk kekuatan kat petaling...kasi samseng2 cina ni kecut teloq skit:P

aku tau la serba sedikit pasal PEKIDA ni... aku sokong sangat2 dorang ni... cuma nak join ni kena banyak komitmen sikit la... tu yang tak join... utk kepentingan orang melayu...

YES... xmelibatkan parti politik... orang yang join PEKIDA ni, biasenye takkan bercerita kat orang yang dia ni PEKIDA... kalau nak cam dorang ni, senang jer... tengok lambang kat keta dorang... yang ader 3 line tu
warna meraah, hijau, kuning... x silap aku la..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: About Pekida - Apa maksud Buah?