sharx posted on 25-5-2008 07:32 AM

Sijil Simpanan Premium

Memandangkan topik pasal SSP BSN ni belum ada maka aku dengan muka tak malunya membuka topik ini;P
Jom share apa sj berkaitan SSP BSN kat sini..
kongsi kejayaan korang menang kereta ke rumah ke:D

sikit info pasal dividen SSP

Bank SimpananNasional akan membayar dividen Sijil Simpanan Premium pada tahun 2008kepada penyimpan yang layak.  Pembayaran dividen ini tertakluk kepadasyarat-syarat berikut :

                            [*]Amaun simpanan minimum adalah RM2,000.00, sama ada sekali atau simpanan terkumpul.
[*]Simpanan minimum perlu dibuat sebelum 30 Jun 2007 dan dikekalkan dari 01 Julai 2007 hingga 31 Disember 2007 tanpa ditebus.
[*]Dividen akan dibayar berdasarkan dalam gandaan baki simpanan RM2,000.00.
[*]Kadar dividen dan kaedah pembayaran akan dimaklumkan selewat-lewatnya Mac 2008.brp dividen utk taun lepas?:loveliness:
cuba korang  tgk point no 2..:D

mulberi posted on 25-5-2008 07:51 AM

Reply #1 sharx's post

Tuan rumah ade bukak SSP keee?
Menang keta eh? ;)

myecome posted on 25-5-2008 08:00 AM

ada tak SSP yg berlandaskan syariah?

sharx posted on 25-5-2008 08:44 AM

Originally posted by mulberi at 25-5-2008 07:51 AM http://forum5.cari.com.my/images/common/back.gif
Tuan rumah ade bukak SSP keee?
Menang keta eh? ;)

:lol:
doa le selalu...
menang nnt bolehla aku bawak pi jenjalan;P
.

eastrun posted on 25-5-2008 10:51 AM

Reply #1 sharx's post

dah dekat setahun aku beli...tak kena2 pun...

mulberi posted on 25-5-2008 11:51 AM

Originally posted by sharx at 25-5-2008 08:44 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
:lol:
doa le selalu...
menang nnt bolehla aku bawak pi jenjalan;P
.
Tuntut nantiiii ! ;P

shahx posted on 26-5-2008 01:49 AM

aku dah lame menyimpan dlm ssp. tak penah kene hadiah pon.. huhu... dulu ade dividen. pastu stop bg dividen. ni start bg balik....

koko2 posted on 26-5-2008 08:30 AM

aku beli SSP dekat 8 tahun...nilai RM1K..nilai min utk cabutan keta..
dulu RM 1K dapat dividen...now ni up-grade ke 2K...koser haku..:mad:

koko2 posted on 26-5-2008 08:45 AM

aku beli SSP dekat 8 tahun...nilai RM1K..nilai min utk cabutan keta..
dulu RM 1K dapat dividen...now ni up-grade ke 2K...koser haku..:mad:

heromalaya2000 posted on 26-5-2008 12:22 PM

aku pun ada la simpan skit dalm ssp ni...dua tahun lepas
ada jugak kena hadiah sagu hati ssp rm100....

tapi member aku cite kan, ssp ni bukan berdasarkan jumlah nombor
yang kita pegang...contoh kalau kita simpan rm 1000 @ 100 nombor....
bukan sume nombor akan masuk cabutan...hanya nama kita je...
maknanya satu pelanggan, satu peluang je, tak kira la berapa
nilai simpanan kita...

harap ada yang dpt jawap....so tak guna la simpan banyak2:mad:

yuyin05 posted on 26-5-2008 02:37 PM

Haku simpan dari 2001 hingga 2003 sebanyak RM 4k. Tak pernah dapat apa2.

sharx posted on 26-5-2008 07:52 PM

Originally posted by mulberi at 25-5-2008 11:51 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Tuntut nantiiii ! ;P

boleh aje...
apela sgt klu dah menang kete:lol:

sharx posted on 26-5-2008 07:54 PM

Reply #10 heromalaya2000's post

wah congrats...
ok la tu free2 je dpt seratus...
aku haram tak pernah dapat:'(
satu pelanggan satu cabutan je ke?
membe ko tu keje BSN ke?

sharx posted on 26-5-2008 07:54 PM

Reply #11 yuyin05's post

dpt dividen:$

shahx posted on 26-5-2008 08:13 PM

haku beli ssp seminggu rm100 guna atm mesin. pastu kompeni bg rm300 setahun utk saguhati kalo tak amik mc. stakat ni dah dekat 20k. aku igt baik kuarkan, melabur kat tempat lain. huhu...

sharx posted on 26-5-2008 08:15 PM

brp persen dividen diorg bg?

heromalaya2000 posted on 2-6-2008 10:25 PM

alamak hadiah utama untuk cabutan bulan mei tak menang la:'(

heromalaya2000 posted on 2-6-2008 10:26 PM

Reply #16 sharx's post

dividen macam siot je...td aku check, tah berapa sen je dpt

BlackScorpian posted on 3-6-2008 01:25 PM

Reply #15 shahx's post

melabur kat amanah saham laaaa, pulangan tinggi...
public mutual ada...cimb ada dll.....
sendri survey laaaa

BlackScorpian posted on 3-6-2008 01:29 PM

Reply #11 yuyin05's post

usah mengharap benda yg x pasti...:lol:
rugi simpam kat situ lame2....
duit susut....sendri kira balik duit awk tu then tolak inflasi...
inflasi dalam 2-3% setahun...

golddragon posted on 7-6-2008 01:46 PM

Dulu i ada simpan , basikal pun tak menang:'(  ..kesian aku.

panzer posted on 29-10-2008 11:01 AM

Originally posted by shahx at 26-5-2008 20:13 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
haku beli ssp seminggu rm100 guna atm mesin. pastu kompeni bg rm300 setahun utk saguhati kalo tak amik mc. stakat ni dah dekat 20k. aku igt baik kuarkan, melabur kat tempat lain. huhu... Hang ada 2000 unit SSP tapi tak pernah sangkut langsung ke ??? aku ada tak sampai 20unit pun..lagi la payah nak sangkut. ish2

t@t posted on 29-10-2008 11:21 AM

kakak mber aku ada simpan 5k
rezeki dia kot....dpt merc sebijik taun lps...dah jual dah....

tp aku sesen pon tak masuk ssp ni.....:lol:

cakna posted on 29-10-2008 10:11 PM

Originally posted by sharx at 25-5-2008 07:32 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
Memandangkan topik pasal SSP BSN ni belum ada maka aku dengan muka tak malunya membuka topik ini;P
Jom share apa sj berkaitan SSP BSN kat sini..
kongsi kejayaan korang menang kereta ke rumah ke ...


lu ni keja bsn rupanya.....patut dok kutuk org beli unit trust.....................
BSN Tak de unit trust ke..............................:lol:

Juju posted on 30-10-2008 02:59 PM

juju pun ada beli Sijil Simpanan BSN nie - biasanya juju beli as a gift & bagi present kat org tapi so far untuk diri sendiri - semua dah jual . Jenuh gak tunggu kot2 dapat cabutan bertuah tapi berangan jelah :)
Page: [1] 2 3
View full: Sijil Simpanan Premium