minah_138 Publish time 6-6-2008 10:08 PM

MACAM MANA NAK BAGI KELISA AKU LEBIH PICK UP.....

Kelisa aku dah 3 tahun, x penah ade pape masalah setakat nh...servis keta maintain je, x penah miss.tapi aku punye kelisa x barape pick up ar..kekadang 2 terasa berat sangat..padahal aku sorang je naik. ada sesape eh suggest x apa leh wat nk bagi kelisa aku pick up skit.

ronnishi4369 Publish time 6-6-2008 10:22 PM

ko berat sgt kot...:lol:

mukmin101 Publish time 6-6-2008 10:22 PM

dah engin 1.0 ....memang le tak pick up. tukar ke pesona 1.6 plak :P

minah_138 Publish time 6-6-2008 10:37 PM

aku tahu ler engin aku 1.0...apa daa...bagi le yang membina skit...cesss....

TanSri Publish time 7-6-2008 06:30 AM

ubat gegat?

Fast-N-Furious Publish time 7-6-2008 08:30 AM

aper kata ko masukkan RB26 DETT.

kompom pickup tahap gaban lepas tu.. gaban pong lum tentu lagi pickup..

dragger Publish time 7-6-2008 01:21 PM

takpun masuk 4agfte ke.. 4g93t ke.. b16a ke.. ahahhahahaa!! mendapat!! konpem mencanak kelisa ko!! :lol: :lol:

dragger Publish time 7-6-2008 01:22 PM

test!! 123

ntohapehapentoh Publish time 7-6-2008 02:25 PM

Reply #1 minah_138's post

mike gune minyak pe minah?? shell ke? petronas ke?

sixfullbar Publish time 7-6-2008 02:34 PM

setahu aku kelisa pickup memang best woo :o apasal plak lambat?

mungkin ko tak pernah lagi drive wira 1.3 atau 1.5, kelisa pickup jauh lebih bagus..

agaknya ko kalah ngan nissan GTR masa kat traffik light..memang ler takleh lawan kalau tu ;P

BSundayB Publish time 7-6-2008 03:55 PM

apa kata ko pergi kurangkan berat badan kau.. turunkan 10kg..

mesti terasa pickup dia.. :lol:

cikguranggi Publish time 7-6-2008 04:26 PM

ikan kelisa aku pick-up jek.......traffic jek aku tinggalkan wira 1.5 10 tiang kat blkg.....bersamaan 2 kampung.......:lol:

ntohapehapentoh Publish time 7-6-2008 04:30 PM

Reply #10 sixfullbar's post

teman sokong stetement mike tu... sofar temannye kelisa pickup bebeno.. dedulu teman gune minyak petronas... drive kelise teman tu ok.. bile teman tuko pakai minyak shell.. ok sesangat.. tp kalu gune minyak petronas kelise teman leh jln 1 tangki 625km.. kalo shell setangki 500+km jek.. tu jek yg tak beshnye :L

t0m Publish time 8-6-2008 04:58 PM

ntah2 ko ade bawak penumpang dari alam lain tak..dorg tumpang g mane2..:P
kalo tak pun..sah la ko ler yg berat seperti mana kata ron

True-X Publish time 8-6-2008 05:15 PM

kelisa sepatutnyer pikap...:D


kelisa aku pikap cam honda EK....:P

MengkuduMasam Publish time 8-6-2008 05:17 PM

pasang terubuk... kepish kepish... bunyik kete kene resdung...

deskcom Publish time 8-6-2008 05:47 PM

kah kah kah ;P

1. kelisa tak pickup ker? Pakai minyak V power Racing... :lol:
2. kasi bikin ekjos :D   <---try yg ni dulu............
3. masukkan barang

minah_138 Publish time 8-6-2008 10:59 PM

aku isi minyak pakai shell ar...takat nak potong wira kat traffic light mmg kacang le..tapi masalah nye mase kat highway meter aku dari 80km/j nak ke 100km/j lambat sangat...

PowerWoofer Publish time 17-6-2008 01:54 PM

pernah try dcarbo?

fyi, dcarbo akan membersihkan enjin kete kita daripada pembakaran petrol yg tak sempurna kat enjin kita. hehe saya terbaca kat blog www.dcarbo.blogspot.com

if dah try bg la feedback kat kitorang suma yer :lol:

neotoxin Publish time 17-6-2008 03:27 PM

nak bagi pikap ek?
(1) tambah CR, potong head
(2) port & polish
(3) tukar extractor, ejossss, heat wrapped
(4) tukar open pod air filter
(5) Pasang CAI
(6) tukar final gear ratio...
(7) tampal emblem DOHC VVTI
dan mcm2 lagiii:lol:

[ Last edited byneotoxin at 17-6-2008 03:31 PM ]

neotoxin Publish time 17-6-2008 03:32 PM

Reply #18 minah_138's post

80 - 100 lambat sgt? kenalpasti torque max kat berapa RPM.. gunakan gear yg betullllllllllll

ryo_takahashi1 Publish time 17-6-2008 05:55 PM

Originally posted by neotoxin at 17-6-2008 03:27 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
nak bagi pikap ek?
(1) tambah CR, potong head
(2) port & polish
(3) tukar extractor, ejossss, heat wrapped
(4) tukar open pod air filter
(5) Pasang CAI
(6) tukar final gear ratio...
(7) t ...

mcm dalam NFS underground jerrr...;P

naedia Publish time 17-6-2008 06:17 PM

Originally posted by neotoxin at 17-6-2008 03:27 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
(7) tampal emblem DOHC VVTI


tampal yg x thn tu ;P ;P;P :lol: :lol: :lol:

sixfullbar Publish time 17-6-2008 06:22 PM

Reply #23 naedia's post

jgn main2...tampal jer senang dapat gain 20HP :funk:

zzcbr Publish time 17-6-2008 07:20 PM

Originally posted by sixfullbar at 17-6-2008 07:22 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
jgn main2...tampal jer senang dapat gain 20HP :funk:


kalu nak naik 40HP...tampal 2 emblem;P ;P
Pages: [1] 2
View full version: MACAM MANA NAK BAGI KELISA AKU LEBIH PICK UP.....