basikalgirl posted on 17-6-2008 03:34 PM

buleh ke cepatkan darah period keluar?

saje je nak tanya.. camner nak bagi darah period keluar cepat? sebab tak suka period lame2... anyone can help?

nazlinda04 posted on 17-6-2008 03:43 PM

sape nak jawap ni?? nak tahu jgk...;P  
makan nenas kot...:P

syahza posted on 17-6-2008 03:44 PM

minum coke.. dia akan kuar mcm air terjun pastu stop.. :sweat3:

juju_amin84 posted on 17-6-2008 03:44 PM

uikssss....org kater minum air gas..ntah btl ntah tidak...:funk:
xpun byk beriadah...zupp..cepat jerlah darah mengalir..:$

basikalgirl posted on 17-6-2008 03:48 PM

tq everyone.. nnt buleh try..

a.ceCCo posted on 17-6-2008 03:52 PM

nape nak cepatkan darah haid??
biarlah keuar camtu jerk. makan ubat banyak2 kang tak pasal2 jd tak normal lak :funk:

basikalgirl posted on 17-6-2008 04:08 PM

Reply #6 a.ceCCo's post

ade la sebabnye... rahsia takleh citer:P

ammar_7e posted on 17-6-2008 04:53 PM

Originally posted by basikalgirl at 17-6-2008 04:08 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
ade la sebabnye... rahsia takleh citer:P

haaa.. ni mesti nak kejar date nak buat anak ni..;P;P
kalau aku, aku minum air coke..sure laju cam air paip..:lol:

kinna posted on 19-6-2008 01:22 PM

;P ;P :lol:

i pun pernah cuba minum coke... mmg mabeles beb...
selalu period segan2 nak kuar...ambik masa sampai seminggu lebih...

minum coke...2-3 hari aje dah clear.

smeetasmitten posted on 19-6-2008 01:38 PM

org tua2 kata makan ekor ikan. kalau ikan goreng tu makan dgn ekornya sekali.

green0 posted on 19-6-2008 01:48 PM

coke!! its work

mawarbduri posted on 19-6-2008 04:12 PM

Originally posted by basikalgirl at 17-6-2008 04:08 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
ade la sebabnye... rahsia takleh citer:P

ala cakap je lah
kesian kat hubby u
malu plak....:lol::lol::lol:

nurazuwa posted on 19-6-2008 04:35 PM

BASIKALGIRL

u boleh ambil USANA, essential sahaja pun dah cukup. Sebiji sehari

nurazuwa posted on 19-6-2008 04:35 PM

BASIKALGIRL

u boleh ambil USANA, essential sahaja pun dah cukup. Sebiji sehari

al_ajeeb posted on 19-6-2008 07:48 PM

cik adik & puan2 yg di hormati sekalian, tmpg lalu smbil btnye ye, terdengar org ckp kalu darah haid keluar tiap2 bulan dgn kuantiti yg sikit.. akan lambat menopous (btul ke eja nih?).... btul ke?

ungu_violet191 posted on 19-6-2008 09:04 PM

minum air coke@ amik madu lebah

nurazuwa posted on 20-6-2008 09:58 AM

Al_ajeeb

tak jugak....

ohno posted on 20-6-2008 11:43 AM

jangan la minum air coke....
bahaya tu....
x elok....
org wat cuci jamban je....

azz_azza posted on 20-6-2008 09:43 PM

Reply #15 al_ajeeb's post

x jugak...


sebab telur kite dah sedia ade dah, masa puberty, siap2 nk kuar je tetiap bulan...

so rasanya xde efek...


unless kalau kitaran haid tu pendek, kemungkinan telur keluar lebih byk... lebih awal menopos...

al_ajeeb posted on 20-6-2008 11:33 PM

Reply #17 nurazuwa's post

ooo.. ye ke? ic ic :loveliness:

al_ajeeb posted on 20-6-2008 11:37 PM

Originally posted by azz_azza at 20-6-2008 09:43 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
x jugak...


sebab telur kite dah sedia ade dah, masa puberty, siap2 nk kuar je tetiap bulan...

so rasanya xde efek...


unless kalau kitaran haid tu pendek, kemungkinan telur keluar leb ...

maaf la ye, bab telur2 ni sensitip la sikit sbb telur kite x kuar tiap2 bulan, mmg dh kat luar pun;P

so kalu telur kuar sikit lmbt menopos la ye? slalunya brp umur ppuan menopos ni?
telur tu merujuk kpd ovum ke?

nk lebih mendalami ppuan:$

dynaz_zhalia posted on 20-6-2008 11:49 PM

Reply #6 a.ceCCo's post

betul tu...
i sokong....
nnt ada kesan sampingan yg lain...

dynaz_zhalia posted on 20-6-2008 11:50 PM

Originally posted by ohno at 20-6-2008 11:43 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
jangan la minum air coke....
bahaya tu....
x elok....
org wat cuci jamban je....


cuci jamban????;P;P

ohno posted on 22-6-2008 04:23 PM

Reply #23 dynaz_zhalia's post

a'ah....
try la.....
curah air coke tu kat mangkuk tandas,
tggu dlm 15-20min, then gosok sket, dh putih....
ada y ckp xyah gosok pn....

Santeira posted on 22-6-2008 05:41 PM

Buat crunches ngan sit ups dengan byk pun boleh cepatkan period. :)
Page: [1] 2
View full: buleh ke cepatkan darah period keluar?