ajib2018 posted on 22-6-2008 12:44 AM

Nak Tahu Hotel Paling MURAH & BERBALOI Di Terengganu.

Salam,

Nak minta tolong warga Terengganu, nak tahu hotel paling murah di Kuala Terengganu.
Stay dalam 2 hari... Yang penting murah dan selesa...

Cadangan pls... :)

ain_ishah posted on 22-6-2008 01:35 AM

base on pengalaman ni... ain bukan org terengganu...

hotel sri terengganu... dekat ngan wisma persekutuan..  semalam rm25... tapi bilik busuk... toilet kat luar....
pena tido kat sana reramai... ain bilik sorang.... tetiba bising2 kecoh polis serbu... upenye tmpat budak2 isap dadah kot hotel tu... ngeri jek...

hotel sri tanjung... berdepan ngan tempat bas2 ekspress tu... bilik ok... semalam rm70 bersih.... jumpa en asnan.. dia leh bagi rm60 semalam... sebab ain dapat rm60 ke rm55 camtu la

hotel traveller`s inn...
dekat ngan hotel sri terengganu tadi.. ada round about.. pukul 12.. nama jalan x tau.. dekat ngan hotel besar... hotel apa tah.. x ingat.. rm75 semalam.. kalau x silap... tapi kalau kita memang selalu business travel... kawan rekemen leh dapat special price... bilik memang kelas.. tilam pun best... tapi.. kecik.. kalau ada anak kurang sesuai sket la... kena amik bilik yg mahal sket kot... yg bestnye... kat depan hotel ni byk kedai makan... sarapan byk kedai... sampai kol 3 pg pun ade org meniaga lagi...

ni sume hotel yg ain pena tido... selalu g hotel travellers inn ngan hotel sri tanjung....  

kalau silap tempat ngan nama2 jalan tu harap org terengganu leh tambah ye....

ain_ishah posted on 22-6-2008 01:38 AM

kalau nak selesa lagi... midtown hotel...
rm108 kalau x silap

ajib2018 posted on 22-6-2008 02:03 AM

bilik utk tido n mandi jer... tapi nak selesa gak...

ada komen ttg hotel kenangan or grand paradise ke??

ain_ishah posted on 22-6-2008 02:17 AM

hotel kenangan yg mana satu eh... ada no tel hotel ni lam phone.. tapi x ingat yg mana satu hotel ni
yg bawah tu kedai makan ke? corner lot eh hotel ni?


budget sebenar u ni berapa? senang sket..
bape org?

t@t posted on 22-6-2008 08:12 AM

Originally posted by ajib2018 at 22-6-2008 12:44 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
Salam,

Nak minta tolong warga Terengganu, nak tahu hotel paling murah di Kuala Terengganu.
Stay dalam 2 hari... Yang penting murah dan selesa...

Cadangan pls... :)

cuba try hotel brader eddy neh....


http://terataitenanghotel.blogspot.com/


or MR EDY 014-826 1753

fiyass posted on 22-6-2008 02:10 PM

budget brape...x kan bwh 50 kot?;P

KaKLaLa_Lost_id posted on 22-6-2008 02:47 PM

Reply #4 ajib2018's post

HOTEL KENANGAN OK..KAWAN HAKU KEJE SITU

iqlima posted on 22-6-2008 09:06 PM

hotel grand paradise ok gak...mmg area tgh bandar...dekat dgn midtown...parking ada dpn dan belakang...

ajib2018 posted on 22-6-2008 09:33 PM

gi 4 org... budget 2 bilik... n budget sebilik bawah RM100.... :lol:
so.. antara yang terbaik n senang semua hotel ne ye????

grand paradise?? iqlima selalu ke sana???

hotel kenangan??? sapa kwn  KaKLaLa_Lost_id tue??? kasi contact ke... ;P

KaKLaLa_Lost_id posted on 22-6-2008 10:06 PM

Reply #10 ajib2018's post

ajib..kawan lala nama fazilah...
nie no hotel tuh 09-6222688

KaKLaLa_Lost_id posted on 22-6-2008 10:07 PM

ajib kalau fazilah angkat jgn kata kaklala_lost_id terkejut dia kan
kawan2 panggil mala

iqlima posted on 22-6-2008 10:53 PM

Hotel Grand Paradise tu tak la selalu pegi sana tapi kalau ada kwn dtg dr jauh biasanya duk situ coz rate dia memang bwh 100...

GRAND PARADISE HOTEL KUALA TERENGGANU
Jalan Tok Lam
20100 Kuala Terengganu
Terengganu         09-6228888
Faks : 09-6238899

Satu lagi hotel ialah KT Mutiara, dekat juga dgn Hotel Kenangan...Rate bwh 100 gak...tempat makan dekat je...bank pun dekat ...hehe...

HOTEL K.T. MUTIARA

67 , JALAN SULTAN ISMAIL ,
20200 KUALA TERENGGANU,
TERENGGANU  (Opposite MAYBANK)

TEL : +609 - 622 2655 (5 LINES)
                  
FAX : +609 - 623 6895
E-MAIL : hmutiara@streamyx.com

Kalau tak nak area bandar ...blh try tengok di batu buruk...hotel sri indah ke...

KaKLaLa_Lost_id posted on 22-6-2008 10:56 PM

PRIMULA BEACH RESORT KUALA TERENGGANU
Jalan Persinggahan
20904 Kuala Terengganu
Tel: 09-6222100
Fax: 09-6233360
2 PERMAI PARK INN
Jalan Sultan Mahmud
20400 Kuala Terengganu
Tel: 09-6222122
Fax : 09-6222121

3 HOTEL SERI MALAYSIA
Lot 1640, Jalan Hiliran
20100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6236454
Fax : 09-6238344

4 HOTEL KENANGAN
65, Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu
Tel: 09-6222688
Tel: 09-6233268

5 MOTEL DESA
Bukit Pak Apil
Jalan Cherung Lanjut
20200 Kuala Terengganu
Tel: 09-6233823
Fax: 09-6223863

6 SRI TERENGGANU HOTEL
Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu
Tel: 09-6234622

7 K.T. MUTIARA HOTEL
67, Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu
Tel: 09-6222655
8 HOTEL ALAMANDA
Jalan Tok Lam
20100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6228888
Fax: 09-6238899

9 PERPEL LODGE K.T.
Jalan Kamaruddin
20300 Kuala Terengganu
Tel: 09-6239115
Fax: 09-6236626
10 HOTEL GRAND CONTINENTAL
Jalan Sultan Zainal Abidin
20000 Kuala Terengganu
Tel: 09-6251888
Fax: 09-6251999
11 YEN TIN MIDTOWN HOTEL
Jalan Tok Lam
20100 Kuala Terengganu
Tel: 09-6235288

12 BATU BURUK BEACH RESORT SDN BHD
Jalan Pantai Batu Buruk
20400 Kuala Terengganu
Tel: 09-6221410
Tel: 09-6237266
Tel: 09-6237267
Fax : 09-6232904

ajib2018 posted on 23-6-2008 01:11 AM

tq... byk info... dah tgk.. cuma nak tahu pengalaman je.. sbb nak gi nie ada sukan perpustakaan kat gong badak... pastu nak jalan2 gak kat masjid kristal n tmpat2 lain yg best.. tak lama.. dalam 2, 3 ari jer...

so.. agak2 tue mane terbaik??? hehhee...

n ada cadangan tempat makan2 keropok lekor terbaik ke... hehehe

ctredzuan posted on 23-6-2008 01:25 AM

lala, info kuala berang takde ke?

gorgonz posted on 23-6-2008 09:01 AM

Originally posted by ajib2018 at 23-6-2008 01:11 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
tq... byk info... dah tgk.. cuma nak tahu pengalaman je.. sbb nak gi nie ada sukan perpustakaan kat gong badak... pastu nak jalan2 gak kat masjid kristal n tmpat2 lain yg best.. tak lama.. dalam  ...

klu gorg Batu Buruk Beach Resort...ok jg... sbb tepi pantai...
nak ke gong badak dlm 10-12 km
nak ke losong dlm 8-10 km...

tp start 27 june ni ada karnival batu buruk.... nanti sesak sket la kat batu buruk tu...

klu nak tennang sket...ambik town area la...
mid town pun ok....

ahmad79 posted on 23-6-2008 10:05 AM

eiii...kebetulan plak aku nak pii teganu nih:lol:

KaKLaLa_Lost_id posted on 23-6-2008 10:28 AM

Reply #17 gorgonz's post

kak gor karnival pede ada batu burok

KaKLaLa_Lost_id posted on 23-6-2008 10:29 AM

Reply #15 ajib2018's post

kepok losong hok best lening kedai no 14

ahmad79 posted on 23-6-2008 10:31 AM

Originally posted by KaKLaLa_Lost_id at 23-6-2008 10:29 http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
kepok losong hok best lening kedai no 14

ooo...nok gi cari kit lagih

KaKLaLa_Lost_id posted on 23-6-2008 10:37 AM

Reply #21 ahmad79's post

beres....ramai ker mari ganu

gorgonz posted on 23-6-2008 11:20 AM

Reply #19 KaKLaLa_Lost_id's post

dok tau la... cam pesta pantai gamoknya...

namanya karnival batu buruk

ajib2018 posted on 23-6-2008 11:55 AM

Originally posted by KaKLaLa_Lost_id at 23-6-2008 10:29 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
kepok losong hok best lening kedai no 14


erk.. xfaham weh.. aku org utara.... ehhe
area ne lekor tue??? kalau cmtu plannya ke grand paradise...
pegi dalam 6hb-8 kut...

Uncle_K posted on 23-6-2008 12:34 PM

Originally posted by KaKLaLa_Lost_id at 22-6-2008 10:06 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
ajib..kawan lala nama fazilah...
nie no hotel tuh 09-6222688
lala..cun tak fazilah ni
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Nak Tahu Hotel Paling MURAH & BERBALOI Di Terengganu.